"Vagyis ezek közül a 360 napos átlagárat kell figyelembe venni, így az eladási ajánlat a mostani visszatekintő árak alapján 443,7 forint lenne, ami 76 százalékkal magasabb, mint a legutóbbi, 252 forintos árfolyam. Ha a 700 ezer darab részvény tulajdonosai mindannyian élnének az eladási jogukkal, akkor az közel 313 millió forintba kerülne Norbiéknak. Csak emlékeztetőül: az IPO-ban 831.764 darab Norbi Update részvényt jegyeztek le, ezzel 823,5 millió forint forrást vont be a társaság."
"Nem reagált az árfolyam
És ez nem is véletlen, ugyanis a felügyelet felfüggesztette a Norbi Update részvények kereskedését. És vajon meddig? Hát amíg nem lesz érvényes 2015-ös beszámolója a társaságnak. Azt pedig a közgyűlésen fogadják el, vagyis akinek eszébe jutott, hogy olcsón vegyen Update részvényeket, hogy azokat Norbiék majd drágábban vegyék meg tőle, elfelejthetik ezt a remek ötletet."
Találtam egy érdekes mondatot egy velük készült interjúban, ez sok mindenben alátámasztja azt, amit írtam az előbb:
"Schóbert Norbert szintén újságírói kérdésre elárulta, hogy cég a terjeszkedést követően intenzív osztalékfizető politikát szeretne folytatni. A tőkeemeléshez pedig hitelt azért nem vettek fel, mert a hitelt vissza kell fizetni még akkor is, ha az jelenleg nagyon olcsó, szinte ingyen van."
990 Ft-ért eladjuk a részvényt, a befolyt pénz deklaráltan zsebre tesszük (és nem a társaságba forgatjuk), aztán később harmadáron visszavásároltatjuk a papírt a kisbüfikkel (akik kénytelenek annyiért is megvenni, mert nincs más ajánlat).
Sokakkal ellentétben én azt gondolom, hogy ez a történet nem a hozzá nem értésről szól, hanem egy nagyon is jól kitalált lehúzás.
ha a közkéz még több lesz mint 10% akkor szerintem ez a 360 napos átlag játszik
he nem, akkor kiszorítás jön képbe, ami pedig az egy rv-re eső sajáttőke, az első töredéke
Norbi Update Nyrt.
link
(Vagy ez már tényleg a vég...?)