Rögtön azután ahogy törölteted a személyeskedő gyalázkodó beugatásokat amiket elkövettél az elmúlt időszakban. Szinte mást sem teszel ha ellentmond valaki az agyrémeidnek.
Ja ez a vita hevében elcsusszant. Magyar gyűlölő az öreganyád térde kalácsa! És most én voltam nagyon visszafogott...
Az hogy valaki nem egy idealizált, kiretusált álomvilágban akar ringani ahogy te szereted, attól még nem magyar gyűlölő. Sőt megkockáztatom a történelem célzott retusálásával nem nemzeti leszel, hanem hosszútávon ártasz ennek a népnek. Jóindulatúan feltételezhetném hogy csak rosszul értelmezett nemzetieskedésből teszed, de élek a gyanúperrel, hogy nálad másról van szó. Ahhoz túl sűrűn és túl konokul teszed műveled mások butítását.
A témát érintőt Horthy-ról megválaszoltam, ezen kívül (a primitív gyalázkodáson kívül) egyetlen kérdésed volt, Macronról.
1. Ez rohadtul jellemző, Horthy a téma, de Macron-ra terelsz ha a Horthy rész kellemetlenné válik
2. Kérdezhetném hogy ki a f@xom érdekli Macron nemi élete, majd akkor fog, ha lovasszobrot készülnek állítani nálunk az erkölcseinek.
3. De nem kérdezem, hanem megválaszolom a rohadtul nem idevágó kérdésed. Senkinek semmi köze hozzá, mivel sosem titkolta (1. különbség) illetve senki nem akarja kisatírozni a múltjából Franchonban sem (2. különbség). Emellett egy liberális politikusnak belefér ilyesmi az imázsába, kivéve ha arról papol kinek kit, hogyan illene szeretnie (csakhogy az már nem liberális ugyebár) . Tudtommal ilyet nem tett, ergo nálam O.K. Ha pedig egy ultrakonzervatív ( Horthy) nem kifejezetten azt az életmódot szokta javasolni a társadalom többi tagjának amit maga élt anno, az szerintem erősen képmutató (3. különbség) .
Remélem kielégítő volt a válaszom.
"
Aki a 2002-2010 közötti 6-10%os hiányt is java részt a fidesz számlájára írja azzal már tényleg nincs mit beszélni szerintem"
Valóban, ha nem a narancskormány elfuserált gazdaságpolitikai intézkedéseit varázsütésre semmisé lehetett volna tenni. Csakhogy a kamattámogatási rendszert ők vezették be a figyelmeztetések ellenére, sőt a kormányváltás előtt még lazítottak is rajta, az utódok meg nézegethették a folyamatosan növekvő kamattámogatási kötelezettségeket. Volt év amikor az éves hiány 1/3-a- 1/4-e csak ebből az egy tételből jött össze. Ez nem érzelmi kérdés hogy miben akarsz vakon hinni... utána lehet nézni a tételeknek egyenként.
"hazugságok nobeldijasokról meg a többi"
27-ből 10 nálad gondolom a többség. Mert én annyit írtam " egy kivétellel szinte mind a Horthy korszak alatt lépett le" . Most nem fogok tételesen utána olvasni mind a 27-nek ki, mikor, miért, de 17 sem kevés. Az laza 2/3 -a a 27- nek nálam. Ennyi tárgyszerűség egy fórumon belefér szerintem, bár ez lenne rátok is jellemző Vazsmegyei komáddal...
Sztán kezdjed újra olvasni miket írtam a felvetéseidre, ne így utólag "kényszerítsél" mégegyszer megfogalmazni a már feltett kérdéseimet!
Megnyugtatlak nem hagyom válasz nélkül a hozzám intézett kérdéseidet sem!
Sztán melyik kérdésre? Mert te inkább meghazudtolni akarod általában a vitapartnereid nem nagyon kérdezel, ha meg néha igen, akkor válasz helyett terelni próbálsz.
Mondjuk csak az MNYP rendszerből adódóan cirka GDP arányos 1% 2011 előtt növelte a hiányt, azután az eltörlése ugyanannyival csökkentette. Ahogy a bő 12 év alatt felhalmozott megtakarítások (3000 mrd) eltapsolása is kozmetikázza az adósság törlesztésen keresztül a hiányszámokat (állampapírokat bevonták és kész, fizetni nem kellett többet, gyengébbek kedvéért) .
Emellett pl. az emútnyócév tehet a 98-02 alatt Matolcsy által bevezetett családtámogatási rendszere által generált évi 100-270 mrd között ingadozó hiányról is...ennyibe került a kamattámogatás ugyanis évente (kamatoktól függően)
A gázártámogatási rendszert is az emútnyócév számlájára írod gondolom. Azt is ők erőltették szerinted.
Sok hülyeséget csináltak azok is, de a legköltségesebb baromságokat jórészt örökölték (kivéve közalkalmazotti béremelés, azt meg együtt szavazták meg a Fidesszel)
A külső forrásba sosem számolod a "gazdaságot" potom áron felvásárolt "multikat"! Elgondolkoztató, hogy saját országukban sikeres vállalatok Magyarországot nem tudják (nem akarják) a nyugati életszínvonalon tartani!?
Tisztelt nagy tudású NERtárs! A Monarchia idején a végzős haditengerészeti tisztek, egy 3-4 éves világ körüli úttal tanultak bele a szakmába. Őfőméltósága szerény anyagi lehetőségei, de jelentős utazási vágya miatt ment pont tengerésznek. Eme útja során tett szert jelentős ismereteire...
Nemzeti oldali fórum /műsor-, könyv-, írás-, cikkajánló/ (A magukat (nép)nemzetinek tartók topikja)