Nyilván értettem, mire gondolsz:) Csakhogy ez nem aznap derült ki, hogy ott volt-e eredménye, vagy sem... Na ugye. Akkor most ennek szellemében gondold át, hogy miért rossz, amit kiindulásképpen írtál.
Az Ungváry elemzés (amit előbb belinkeltem) pont azt bizonyítja, hogy a választók intelligensek, de nem tudtak eligazodni a megélhetési, lejáratódott pártok kavarása miatt. (Nagyon jó a cikk).
Pl. : "Egy év múlva önkormányzati választások lesznek. A Nemzeti Együttműködés
Rendszere azonban még Budapesten sem lesz addig megrendíthető, amíg a
hatalomhoz pióca módjára ragaszkodó, tárgyalni képtelen politikai múmiák
dominálnak az ellenzék kínálatában."
Akkor ágyaztak meg Fletó eltávolításának, és én innen számítom az MSZP bukását is. Az MSZP-nek nagyon meg kell barátkoznia az 5-10% körüli eredményekkel, mert ők ezen a néven biztosan nem fognak már kormányzoni Magyarországon. Az őszödi beszéd óta lejtmenetben van a párt és lényegében az egész baloldal. Szerintem ebben a 2006-os megmozdulásoknak jelentős szerepe van.
Ezzel az ellenzékkel nem fog menni a hármas pont. Itt rendszerváltás kell, mert hamarosan gazdaságilag fogunk padlót fogni. A mostani "ellenzék" be fog ülni a parlamentbe, újra eljátsszák a biodíszlet szerepet, részei a rendszernek. Őket is le kell váltani. A "civil kurázsi" pedig hiányzik az emberekből. - Nagyon jó elemzés: https://index.hu/velemeny/2018/04/14/a_fidesz-szavazo_vedelmeben/ - A tüntetések lehetnek eredményesek, csak pont az internetadó mintájára, konkrét, kisebb témákra kihegyezve. - Továbbra is azt tartom legvalószínűbbnek, hogy a rendszer külső okok miatt fog váratlanul összeomlani. (pl uniós pénzek megszűnése, belső háború a NER-ben, valami romboló terhelő információ...)
1 penzrol lehetne litaniazni, de az bizton allithato, hogy az ellenzekben tobb volt , mint amit vegul kihoztak belole itt a szavazoi bazisra gondolok ami tobb volt (es ez konvertalodott at vegul viszonylag keveske kepviseloi hellye) . 2 ez igy van, de hogy volt-e csalas es milyen merteku, azt innen se en, se te meg nem mondjuk
A választás eredményét készséggel elfogadom én is. A durva "hibák" miatt legfeljebb a 2/3 a kérdéses, az hogy nyertek, nem vitás. Ezt minden épeszű ember elfogadja. Nekem a MÓDSZEREIKKEL, az egész RENDSZERÜKKEL van a bajom. És a mérhetetlen lopás ebből csak egy dolog, sokkal károsabb az, amit a demokráciával, jogállamisággal tettek, ahogyan szétmérgezték a társadalmat, amilyen szintre süllyesztették a politikát, kommunikációt.
Jaja, ezzel én is egyetértek. Én elfogadtam az eredményt, ezt írtam már a választások napján. Egyetlen dolgot kértem: fizessék a kötvényeim után a kamatokat a magyarok, aztán rendben is vagyunk.
Jó, de 8 éve ezt a filmet nézik a magyar emberek. Ez épp olyan, ha 100x megnéznénk a Titanic-ot abban reménykedve, hogy Di Caprio nem hal meg a végén. Egyetlen tüntetésről tudok a rendszerváltás óta Mo-n, aminek volt eredménye, ez 2006-ban volt, viszont ezeket a megmozdulásokat nem nevezhetjük békésnek.
NAPI POLITIKA 2018-2022 - cenzúra nélkül