A Buda-Cash Brókerháznál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati cselekményt hajtott végre - írja az Index. Lépett a felügyelet A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546
MetaTrader számla nyitásakor nem kaptam infót, hogy a Gain Capital kezeli majd a pénzem, kb 1 hete van tudomásom erről.
Csak azért jöttem a BC-hez ,mert itt volt lehetőség a devizapiaci kereskedésre 1/100 lot-ra is. Semmilyen részvényt soha nem vettem volna itt, mert drágábbak voltak még a banki hátterű brókercégeknél is , és figyeltem arra, hogy a Beva határt ne lépjem át. Az állami szabályozás kockázatára nem gondoltam/ törvények be nem tartása, önkényesség ,a politika mindent felülírhat, stb / .
Ha esetleg mi előbb kapnánk vissza a pénzünket, attól még szolidáris maradok a többi BC károsulttal és ha lesz tüntetés ott leszek. Kitartást mindenkinek.
MetaTrader platformon a határidős devizapiacon kereskedtem , és amint kiderült ezek a számlák a Gain Capitalnél voltak. Állítólag 503 fő tartozik ebbe a csoportba, és nekik/nekünk a teljes követelésünk megvan. Írt emailt a PSFN-től egy asszisztens nyissak USD és FT számlát ha még nincsen.Hamarosan utalják a pénzt, de gondolom/valószínűsítem előtte nekünk is adategyeztetésre kell menni.
Rád visszatérve, ha MetaTraderes voltál akkor egy cipőben járunk.Önmagában az a tény, hogy neked is USD követelésed /is/ van ,szerintem nem mérvadó , a MetaTraderen van a hangsúly.
Egyenlőre nekem is csak igéret az utalás, de ha lesz fejlemény megírom.
Nem az a 62 milliárd mindenképp a DBR vagyon,/ezt már hivatalosan lenyilatkozták/34 milliárd a brókercégnél keletkezett,amiben a 10 milliárdos svájci bukó is benne van.
igen, a DBR-ben az OBÁ-t illeti elsősorban, aki megelőlegezte a DBR-esek kifizetését OBA határig. szvsz.
Semmiképpen nem lehet a BC károsultak-é, hiszen elkülöníthető különvagyon az a 62mrd DKJ.
Te is furán néznél ha a te értékpapírod (pl. OTP részvényed) csak úgy átvezetné valaki egy fiktív személyre. Nyilván ez az átvezetéses ügylet semmis, tehát az eredeti állapota helyreállítandó.
Nekem is csak dollárom volt, mivel amarikai részvényekkel kereskedtem. Nem tudod, hogy én is oda tartoztam így ahova Te, vagy teljesen máshova? Fogalmam sincs hogy hol kezelték ezeket a Buda-Cash-nél Eddig még semmi értesítést nem kaptam február óta.
Szerintem viszont nagyon is fontos, mivel erre a 62 mrd-ra szükség lehet a kártalanításra pl beva felett lévőkre, ha ez a pénz a BC vagyonát képezi, akkor a felszámolásból, ha a tulajokét akkor peres úton....
Karácsony Miklós számláján nem érdemes valós érték után kutakodni. Szerintem a mosodai üzletág szerves részét képezte az a számla, azon túlmenően, hogy a felhalmozott veszteséget is ott takargatták.
Az eredeti hírekben már az feltűnt, hogy formailag dupla áron vettek DK jegyet.
" Idén január végén vásárolt az ő nevében 3,3 millió darab diszkontkincstárjegyet, összesen 62 milliárd forint értékben"
A fele valós értéket vélhetően betolták valamilyen csatornán, majd daytrade tovább is ment a BC gyűjtő számlápénz készletből a kamu Karácsony Miklós megbízásából.
Arról viszont eddig nem beszéltek, hogy a DRB bankok működő kihelyezett hiteleivel mi történt? Azt valaki átvette és fizetni is szoktak érte, aminek ellenértéke a felszámolói vagyont kell gyarapítania.
Az Usd és Ft-on kívül semmi másom nem volt a Bc-nél ,illetve a Gain Capitalnél. Mivel ezek a pénzek egyedileg elkülönítve voltak, azért tudják majd teljes összegben visszautalni. Nekem amúgy az USD és Ft összeg kb : 6,4 mill volt hitelezői igény, de ha most visszakapom a teljeset akkor kb 6.5 mill lesz mert az USD erősödött márc.05.höz képest.
Ha lesz új infó megírom.
a határidős devizapiaci kereskedésnek volt a fedezete a metatrader platformon.
Ma kaptam emailt, nyissak usd és huf számlát / ha még nincsen / , hogy majd tudjanak utalni.
Elsőre emailben elírták a vezetéknevem , írtam nekik , hogy csak nem a hibás néven tartanak számon és nemrég válaszoltak, a rendes nevemen vagyok a nyilvántartásban.
Amint van új fejlemény megírom.
Érkezett a PSFN-től email , nyissak=legyen USD és HUF számlám , ha utalásra kerül a sor.
Apró szépséghiba , kicsit elírták a vezetéknevem , ezért most újabb emailt írtam , vajon a nyilvántartásukban is hibásan szerepel a nevem , vagy csak az ügyintéző bakizott .
Zajlik az élet , ha lesz fejlemény megírom.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546