A Buda-Cash Brókerháznál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati cselekményt hajtott végre - írja az Index. Lépett a felügyelet A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546
Vélt valós ismeritek na azt hiszem mindig
csak ott tartunk_
6milás Alsó Hangon ÉRTÉKPAPÍR/PÉNZ vissza jár!! link
Olvasd magadnak,nincs olyan én ezt értem Te azt érted-
Törölt felhasználó2015. 04. 14. 00:49
Tisztelt Szerkesztőség!
Több Buda-Cash károsult társammal egyetemben kissé csalódottan állapítom meg, hogy az egyik legnívósabb és legrégebbi gazdasági portál egy világviszonylatban is jelentős brókerbotránynak csak a felszínét karcolgatja.
Annak ellenére, hogy Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? fórumon lassan már a 250. oldal íródik, gyakorlatilag egyszer sem foglalkozott a portál mélyrehatóan a címbeli felvetéssel. Pedig bőven lehetne választ keresni olyan kérdésekre, amelyekre a formálódó válaszok (vagy csak félelmek?) nap nap után a racionalitás határait már régen túlhaladták. Ügyfélként például miért kell nekem egy egyszerű beszállítóval megegyező kategóriában várni, hogy majd évek múltán nem jutok hozzá a jogos (és most még egészen biztosan meglévő – külföldi banknál lévő) pénzemhez. Talán ügyfélpénzből fogják kifizetni a felszámolót, külső-belső MNB szakértőt, adóhivatalt? És mi lesz a részvények sorsa? Maholnap osztalékfizetés, és hova fogják a cégek utalni az osztalékot? Az Unióban is ilyen nyögvenyelősen megy a bedőlt brókercégek ügyfeleinek kártérítése? Csak néhány érdekes kérdés, amikre sokan szeretnénk választ kapni valaki illetékes szakértőtől az MNB-től, felszámoló cégtől, nyomozó hatóságtól vagy éppen a kormánytól. Mi kisbefektetők már több levélen is túl vagyunk, de még csak válaszra sem méltatnak. Az érdemi tájékoztatás a médiákon keresztül pedig ugyanennyi. Nemcsak fiktív kötvényesek vannak! És mindenki csak róluk beszél! Vannak részvénytulajdonosok a Quaestor-nál, Hungáriánál is. Ráadásul ők még biztosítottak is voltak!
Ez a helyzet ami a múlt héten előállt (BC felszámolói tájékoztató, emelt összegű kártalanítás), egy pénzügyi anomália és irracionális döntések sorazata!
Tisztelt Szerkesztőség! A vázolt kérdésekre válaszokat szeretnénk. A miértekre egyértelmű választ. Egy gazdasági lapnak jóval nagyobb ráhatása van a hivatalos szervekre még érdeklődés szintjén is. Mert fontos lehet, hogy ki fogja viselni a kártérítés költségeit, de nem elhanyagolható az sem, hogy olyanok előbb jutnak pénzükhöz, akik nem voltak biztosítottak. Hát hol itt az egyenlőség károsult és károsult között? Majd negyedszázaddal az Oninvest csődje után álmomban sem gondoltam volna, hogy 2015-ben ehhez fogható skandall egyáltalán megtörténhet... A téma az utcán hever, nem is kell nagyon lehajolni érte.
Tulajdonképpen egy hallott céget mi támaszt fel pláne az én szempontomból
Ha látok Egyenleg küldő lapot
ami az MNB Felügyeleti Biztos küld nektek/nekem-
Akkor érzem azt a valamiféle jóváhagyást
nem nyúltak bele!!
De ezzel mindenki így van-
na most nem beszélve arról mennyien vannak
mögöttem
Akkor elővesznek egy más vizsgálati módszert- Azt is tudni kéne ki adta el-
(ha belenyúltak)
De ettől tényleg messze vagyunk!!
Elég egyszerű bizonyítási módszer-
Ezen is van/lenne mit javítani-
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546