Arra értem, hogy ez a másodlagos hitelpiaci válság egy műbalhé, aminek túl sok alapja nincs. Kamatcsökkentés és adókedvezmény kikényszerítés. Kérdezheted joggal, hogy miért utálom ennyire az amcsikat. Mert jellemtelen, öntelt csportosulás. Kultúra nélküli, soviniszta, buta emberek gyülekezete. Tisztelet a kivételnek...
Én abszolút jó jelnek tartom azt, hogy élénkül a fórum ,,forgalma". Ez jel. Megjöttek azok akik a vérszagra kezdenek el gyülekezni. Mert már igen közel van az osztalék, közel, mivel 2,5 hónap nem igazán nevezhető nagy időnek a részvénybefektetéseknél. És mindenki érzi, hogy osztalékhozam alapján elég attraktív szinteken forog a papír. És mindenki el is kezdi le, vagy felbeszélni a papírt pozíciójától függöen, nem mintha ez hatna bármi módon az árfolyamra, hanem azért, mert poziból beszél. az is pozi ugye, hogy nincs pozid, mert lentebbre váod. Lehet 700, 750 -es csatorna aljakra számítani, meg 800 alatti árfolyamra, de ennek az esélye baromira kevés. Az alapkezelők sem őrültek meg, hogy ész nélkül levágják ilyen szintekre a papírt. Ha valakinek a banchmark miatt alul kéne estleg súlyoznia, meglesz a vételi erő is a másik oldalon. Amerikában is kinéz még egy vágás... Onnan is jönnek az orderek. eddig mindíg DKJ ref. hozam fölé fogják húzni szerintem. Ami még egy kamatemeléssel is 900-950 között lesz.
A DT sajnos nekem nem megy. Hatból hat zakó. Abból csak egy igazán nagyobb, de ami nem megy, inkább nem erőltetem. A napon belüli kereskedés inkább szerencse dolga szerintem. Ilyenkor talán a határidős short pozíció ami bejönne. De azt az ERSTE-nél csak BUX-ra lehet kötni. Pl. OTP napon túli short nem megy.
Nyugodt vagyok, mint a mérgezett egér. Tudod, utálom, ha hülyének néznek, és az sem nyugtat meg, hogy vagyunk egy páran. Az USA az egész világot annak nézi.
Sok idő van még osztalékig, sőt még a megállapításáig is.
Addig esni is van ideje, és még juthat olcsóér sokaknak. Piaci környezet gyatra sok a rossz hír US-ből, nem tudjuk lesz-e kamatemelés itthon köv. menetben stb.... ezek nem feltétlenül a héten kezdődő rallyra utalnak :)
Na és?
Majd megy, ha minden eldőlt, vagy nem nagyon, és felvesszük az osztalékot.
Javaslat: addig is shortolj meg vmit dt, és minden napra jut egy kis sikerélmény...nem őrülsz meg tőle, ha ez mégse indul el felfelé...
:))
Törölt felhasználó2008. 03. 02. 11:12
Előzmény:
törölt hozzászólás
egyébként az mtel-t olyan szempontból érdekes, hogy a fedezetére hogyan hat pl. a hazai inflációs környezet
Matávban is nyomulsz? Mondtam én, hogy egyezik az izlésünk részvényekben. :)
Rövid meglátásaim a papírról:
1. Osztalékfizetésig kb. 2,5 hónap
2. Ennyi idő alatt sok bizonytalansági tényező van.
a.) nemzetközi helyzet
b) MNB kamatemelés lehetősége (ez az előzővel összefügg)
c) Mekkora lesz az osztalék mértéke
d) Mikor fizetik ki (tradíció szerint májusban de ez sem biztos amíg nincs róla döntés)
Minél kevesebb idő marad oszi fizetésig annál inkább rácuppannak az alapok mert egyre kisebb a z időtényező miatti kockázat. Ez a pozítiv forgatókönyv.
A negatív esetben USA szétparázza magát, és mindenki menekül amerre lát, ki tudja hol áll meg az árfolyam. Ebben az esetben felveszem az osztalékot.
Törölt felhasználó2008. 03. 02. 10:09
Előzmény:
törölt hozzászólás
Köszi a választ DLPH.
Szóval csak annyit szeretnék még mondani, hogy szerintem ez a nagybevásárlások ideje. Amikor a legtöbben paráznak, és zuhannak az árfolyamok, olyankor érdemes venni. Amikor az OTP road show-n népszerűsíti a 10 000 Ft feletti árfolyamot, akkor nem. És valószínűleg akkor sokkal többen vettek, mint most. Most nincs road show, most alacsony árak vannak.
Mtelekom