ezzel a "túlvetté vált" dologgal csupán annyi a baj, hogy a többi blue simán megduplázódott, az otpről nem is beszélve, mégis a telekom kezdett el visszaesni, és esett 200 forintot, egy jóval szerényebb emelkedés után...az osztalékra sem engedték emelkedni, pedig nagyban vették...és azóta is itt tartunk 650nél, még lejjebb esett, pedig defenzívnek számít stb.....és nagyobbat esett mint a otp,mol stb...az alacsonyabb emelkedésből...itt azért már szó nem lehet túlvettségről...én inkább a túladottat mondanám
Ezt pár hete már vizionálta itt valaki, akkor is azt mondtam forexezzen a 300 felé, én pedig a shortba azon a héten.
Most is azt mondom nem lesz 300 EUR/HUF egy héten belül.
870-ről azért esett, mert rövidtávon túlvetté vált, tehát ha így nézzük indokolt volt mégis az esés.
Jelenleg a fundamentumok nem rosszak, ez igaz, lehetne az ár egy kicsit feljebb is, de az általános befektetési hamgulat és a feltételezett rövidtávú gazdasági kilátások most arra ösztönzi a shortosokat, h pozíciókat nyissanak, bár be kell ismerni vannak jobb lehetőségek is, mint az MTel-t shortolni. A nagypénzű befektetők már lehet, hogy veszik is szépen lassan ezt a papírt, mert hosszútávon az egyik legjobb befektetés lehet a magyar piacon. Ezek persze csak abban az esetben igazak, ha minden kedvezően alakul.
A mai pl 230 milkás forgalmat küzdelemnek nevezni:):):) ennél a túl jó rv-nél.
Gyönyörű önbecsapás, de legalább gyártott sk. ideológia is van támasztéknak.
870ről nem a vágás előtt esett...még jóval előtte, az nem volt indokolt...
te eddig épp az ellenkezőjét írtad mindennek....viszont számomra egyértelmű, és már többször írtam, hogy ez a küzdelem épp ezért van...nyilván felfele mindig van tér, jók a fundák....ezért aki lenyomja, biztos lehet benne, hogy az alacsony áron gyűjtött papírt magasabban is megveszik tőle...hát sajnos épp azért tartják lenn, mert túl jó a papír, és ezt folyamatosan meg lehet játszani vele
Persze, hogy esik az ár évente egyszer az osztalék kifizetése miatt.
Miért lőne ki? Azért, mert ha feltesszük, hogy mégse menne csődbe a cég, (ami azért mégis csak valószínűbb, mint az ellenkezője), a várható későbbi gazdasági fellendülés és a cég monopol helyzete a magyar piacon, az árfolyamon is fogja éreztetni hatását. Sokan szidják a céget, hogy ilyen, meg olyan rossz és majd a konkurencia felfalja, mint éhes farkas a bárányt, stb. Viszont, az igazság, hogy a többi konkurens cég sokkal-sokkal gyengébb színvonalú szolgáltatást nyújt, amire azért egyre többen rá fognak jönni és ha addig kitart a cég, akár vissza is fogja ezeket az ügyfeleket szerezni. Nos, mindezek következtében akár 1500 forint, vagy még több is lehet az MTel árfolyama pár éven belül. Addig viszont még sok küzdelem lesz.
Törölt felhasználó2010. 06. 24. 22:06
Előzmény:
törölt hozzászólás
Az Dow záró ellenére nem kizárt holnap az emelkedés. Ebben az MTel árfolyamban már minden létező rossz hír be van árazva rövidtávon Tehát holnapi célár: 660 forint.
inkább az agyuk...az borult el...mindegy a telekomra nem szabad hatással legyen, ha felfele semmi, lefele (defenzív papírként) még annyit sem hathat....eddig nem volt eladó...ezután sem lehet....
Mtelekom