Meg ilyenkor még ezek miben reménykednek, hogy magától beesik az ár és vissza tudják venni?Nekem elég reménytelennek tűnik, az egyetlen ok, ők maguk önthetik be...azon viszont nem veszik vissza!
Igen ezt ma a legkönnyebb elkövetni, de honnan biztosak benne, hogy visszakapják 10ért?Persze nyilván nagy tőke van mögöttük, és tudja pakolni a 12-t, nade mivan, ha megjön a vételi erő, és 500K-t kell rárakniuk 12re, és 10en vissza sem kapják?Akkor csak úgy buknak?
Szia, itt a "nagy izgalmak" közepette szerintem keress rá valamelyik pénzügy-tankönyvben a "béta" fogalmára. Lehet, hogy hasznosabban telne az időd. :)
Mivel az árakat csak jósolni tudjuk, ezért nem lehet pontosan megmondani. Az tény, hogy az osztalék után 10 %-kal kevesebb az adó, és azt nem is te fizetted be. Az is tény, hogyha eddig vagy majd ezután nyersz még az árfolyamon, akkor az osztalék megtartása miatt bekövetkezett esetleges veszteséget szembe állíthatod a többi nyereséggel, így azoknál sem kell, vagy kevesebb adót kell fizetni.
Ugyanakkor az is lehet, hogy az osztalék után az árfolyam visszajön az osztalék előtti szintre. Meg van rá az esélye, ha az egész világ tartja ezt az irányt. Mindenkinek saját maga kell eldönteni, hogy a helyzetében mi a jobb. Szerintem szinte mindegy melyik módszert választod.
Mtelekom