a legújabb - hat nappal ezelőtti - komment a Baghdad bombázásával kapcsolatos videó alól:
"Terrorism creates terrorism. And this was nothing less then pure state terrorism."
az un. "önzetlen világjobbítók" gyakran nagyságrendekkel veszélyesebbek a korrupt tolvajoknál...
a XX. század története sajnos nagyon szépen aláhúzza ezt...
a "hívő muszlim" fogalomba meglepően sok dolog fér be, ha nem hiszed akkor egy kissé mélyedj el a Szulejmán című történelmi ihletésű szappanopera erkölcsi fertőjében:)
a szultán különben kalifaként több száz éven át a muzulmán világ feje volt, ehhez képes meglehetősen "formabontóan" élt kedvenc ágyasai és heréltjei víg (?) társaságában...
és vajon a másod, harmadgenerációs muszlimáner németek támogatják-e érthető okokból?
Tényleg maci, ha egy rövidhajú leszbikusra rátámad egy hívő muszlim menekült a berlini prájdon, akkor te melyiket védenéd meg?
Ezt a pluszt neked adtam, mert nagyon "elemesen" fogtad fel a téma két oldalát szerintem.A látványtervről, a kékkockáról, a pályázatról és a kommunikációról. Nekem mindenben osztott a véleményem a meglátásaiddal. Leírtam, mert nem lehettem a gép mellett!
Ami a miért KELLETT Orbánnak visszamondani nem érvényes , mert nem kellett volna visszavonnia, de Orbán "csak" visszavonta! Azóta mindenki találgathat!!
No mindegy, csak az jutott eszembe -- a közelgő prájd kapcsán --, hogy Orbán Viktor egyszer már rájött, hogy a momentumos fijjugnak igazuk van az olimpia kapcsán és követte őket.
Ma épp azt jelentette be, hogy Angela Merkelnek drukkol -- miközben a fidesz propaganda másfél éve szidja Merkelt ahogy bírja, merthogy (a fidesz propaganda szerint) ő szabadította európára a migránsáradatot.
Szóval Orbán Viktor megérzi az idők változását és szélirányba fordul. Lehet, hogy nemsokára a melegházasságot is támogatni fogja. Csak a hívei győzzék követni :-)
A látványtervre mondta, hogy az blöff volt, és nem volt mögötte kiviteli terv. Megértem, hogy amikor a nemzet futballistája kiadta, hogy le kell csapni a VB-lehetőségre, nem volt túl sok idő a pályázat összedobására.
Ami helyette született, ez a rémes kocka ... egy vizuális gyomorrontás. Sajnos vannak időszakok, amikor minden délután látom az Árpádhídról.
Vannak politikusok, mint pl. Rogán Antal, aki saját bevallása szerint szegény családból származik, és annyira elvarázsolta a pénz, hogy teljesen rápörgött.
De vannak olyanok is, akik -- életkoruk, neveltetésük folytán -- szélesebb látókörrel bírnak, nem csak a személyes jólétük foglalkoztatja őket, és az időhorizontjuk és tágabb: gyerekeik számára is élhető társadalmat szeretnének. Felismerik az összefüggést a korrupció mértéke és egy ország gazdasági ereje között, a személyek helyett intézményekre épülő állam és a gazdaság számára fontos stabilitás között, a társadalmi berendezkedés és a jólét, vagy manapság még inkább: jól-lét között.
Freud Zsigmondot egyszer megvádolták, hogy pénzsóvár, mert főleg gazdag kliensekkel folytat pszichoterápiát. Freud azt válaszolta, hogy nem él fényűző életet, és azért a gazdagokkal beszélget, mert azok már tudják, hogy nem a pénzen múlik.
Akinek sok pénze van, már azt is tudja, hogy a pénz tényleg nem boldogít. Csaak a pénz logaritmusának deriváltja :-) Komolyan: ha van 100 pénze, akkor annak egységnyi idő alatt 200-ra gyarapodása okoz boldogságot -- de ha 1000 pénze van, akkor 1100 már nem szerez örömet, csak ha 2000-re gyarapszik. És ha 2000-ről 1000-re sorvad, akkor úgy érzi, elszegényedett. Több híres gazdag ember lett már öngyilkos többszázmillió dolláros vagyonnal, mert elvesztette a milliárdjait.
A pedagógiai tudomány kutatói évtizedek óta tudják azt is, hogy milyen iskolai légkör és nevelési módszerek között jut el az egészséges személyiségfejlődés arra a szintre már iskolás korban, hogy túllépjen az önző gazdagodáson és felismerje a közösség erejét (amely sokszorosan meghaladja a közösséget alkotó egyének erejét). Szóval aki ilyen környezetben nevelkedett, annak nem okoz nehézséget a megkövetelt transzparencia, mert távolabb lát.
Ezek az otletek nekem is tetszenek. De kb remenytelen itthon bevezetni. Meg azok reszerol sincs igeny ra akiknek keszulne ( a nep ). Miert vezetnek be a politikusok magukra?
"Orbánnak nem volt más választása, de ha szerinted el kellett volna még további pénzeket cseszni egy bukásra ítélt pályázatra...."
Nem az a kérdés, hogy SZERINTEM mi volt ahelyzet. Én egy senki vagyok.
Nade Fürjes Balázs kormánybiztos: "ott állunk majd szeptemberben, már kívülről nézve az eseményeket, és azt fogjuk látni, hogy bakker, ezt megnyerhettük volna. "
Szóval az olimpiai kormánybiztos szerint megnyerhettük volna.
De Orbán Viktor visszavonta a pályázatot.
Momentum: Nem az olimpiára, igen a melegházasságra!