egyszer maradj ki megbánod kegyetlenül, inkább várok mintsem pár millával többért ki be ugrabugráljak, nagy halra megyek inkább és nyugiban befektetőként (ez nem telekom amit nem lehet kivárni)
Volt a történelem során párszor, hogy viszonylag alacsony forgalommal emelkedett (bennfentes infó alapján), és a nagy forgalom/árfo.mozgás csak közvetlen a hír/esemény publikálás előtt/alatt jött meg. Tehát le lehet késni egy ilyen eseményről is. Bármikor benne van/lehet a pakliban, de most számottevő esélyét nem látom ennek :)
Ez igaz, csak annyira látszik a szűkülő trendcsatorna, és, hogy forgalom nélkül bármit megtehetnek, hogy a sávozás nagyon könnyen lekereskedhető. Accept bácsi is ezen kaszál sokat.
Most úgy érzem, ha nincs forgalom, akkor 80-90% még egy erősebb down-kör. És, ha már ennyire ismerem a jövőt, miért ne használjam ki? :))
Persze egyelőre nem ugrálok, csak a szám jár. Még kivárok. Meg én nem is 14-ről vagyok beragadva, és nem sürget semmi, évekig ráérek...
Én is így gondolkodtam. Ha kis forgalommal elmegy 650-ig, akkor ott fordulni fog (reméljük utoljára), és ezért ott el kellene adnom, de benne van a pakliban, hogy már nem megy el odáig, mert a tető lejött 400-körülre. Ezért írtam, hogy ha bátor lennék, 400 körül eladnék mindent minuszosan, és várnék egy 11 alatti beszállóra.
Ez mind csak kis forgalom mellett igaz. Nagy forgalom simán lehet a várva-várt trendforduló.
Véleményem: kicsi a forgalom, így ezcsak a szokásos sávozás teteje. Nagyon ki akar törni, de most innen lefordul, mondjuk 10.500-körülig, utána johet a trendcsatornából a kitörés nagy forgalommal, mondjuk egy ina megegyezésre.
Én 12.170-en vagyok mindennel együtt nettó nullán, most el kellene adnom 11.350-en, és 10.800-on visszavennem, majd hozzá nem nyúlnom minimum év végéig. Csak élek a gyanúperrel, hogy ehhez nincs elég vér a pucámban, inkább kiülöm, és kissebbet kaszálok...
adok a véleményedre, írtam is neked h konzultáljunk privátban, de biztos nem láttad, mert nem olvastál vissza....szombaton írtam mikor a grafikonokat linkelted...Te hogyan értékeled a molt, hova várod...? kösz
..mivel nagy a félelem már a papírban,mindent el fognak követni,hogy kirázzák aki csak tudnak...d ezen a szinten belépni ,ilyen hosszú eső szakasz után,már érdemes...s kockázat nélkül nincs profit...
Törölt felhasználó2015. 02. 03. 10:55
Előzmény:
törölt hozzászólás
Hasra ütéssel lehet dobálózni a számokkal, de abban a formában, amit Te leírtál semmi értelme!
A cég saját tőkéje, amivel "papíron" rendelkezik, az 1.795 mrdhuf. Ne a konszolidáltat tőkét számold, mert a különbözete az a kisebbségi tulajdonosoké, mint pl. a horvát állam, mint INA tulaj!
Ebből adódóan a cég könyvértéke: 16.213 huf, azaz a jelenlegi piaci árazás (11.400 huf) mellett a P/Bv: 70,3%
De lehetne sorolni, hogy a szíriai upstream, mivel a IA kezében van, ergo mondhatni, hogy nulla értékű, de a könyvben az utólsó leírások ellenére is ~460 mill.US$-n van nyilvántartva, stb...
Nem egy cég felépítésében kell/szabad gondolkodni, hanem pl azon, hogy pl. az INA-t mennyiért lehetne eladni. Tehát mi a francért kellene "felépíteni", ha jóárasítva olcsón meglehet kapni eyg céget. De persze lehetne sorolni még hosszan. Tehát mindig a piac határozza meg a valós értéket, nem a könyvérték. Természetesen ebben a piaci árban sok tényező összevetül a cég fundamentumain túl, mint pl. az ország megítélés (bóvli), szektor megítélése, a cég körüli korrupciós bonyodalmak, nemzetközi sentiment, stb, stb. Ezek a tényezők mind pozitív, mind negatív irányban tudnak hatni a cég piaci árfolyamára/értékére. De azért nem szabad elrugaszkodni nagyon a valóságtól és 1/8-os reprodukciós értékekről, meg fele könyvértékről hadoválni..
..molon igazán egy dolog segítene,ha felminősítenének minket,s megint befektetők terepe lehetne a bét, a speka alapokat kirázva...addig minden csak reménykedés és lutri...
16000 eszközérték, papíron, amit nem tud kihasználni - ld. INA finomítók körüli balhék.
Vagy éppen a kurdisztáni állapotokat.
Stabil cash tényleg jó, de nem látom, hogy érdemben frissülne a stratégia. Szerintem a Közel-Kelet nem opció, az Északi-tenger felé pedig nem eléggé agresszív a MOL.
Szerintem is benne van a 20-30% emelkedés, ha:
1. megegyeznek a horvát kormánnyal, és lezárul az INA kérdés
2. modernizálhatja vagy bezárhatja a sziszeki finomítót végre a MOL nyugodt körülmények között
3. felminősítik végre az országot.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.