Nekem fájó, hogy több éves távlatban ez a részvény nagyon nem a legnagyobb forgalmú magyar blue chipek árfolyamával változott. OTP, RICHTER, MTELEKOM évekkel ezelőtti 11.000,-Ft, 5000 Ft, 480 Ft-ról 18.000 Ft-ra, közel 10.000 Ft-ra, 900 Ft-ra híztak. A MOL meg ugyanott van átlagban, ostromolja a 3000 Ft-ot. Úgy, hogy általános erdeményességi arányszámok a MOL-nál a legjobbak, ha kell többszöröse mint a többié. Nem tudom, nem gondolkodott el még a MOL menedzsment, hogy valamit nem jól csinálnak, vagy a Kormány, hogy ez a cégre vagy termékre szabott adópolitika hosszú távon nekik sem kifizetődő. Nekem fura.
De ami lényeg: ársapka 480 Ft, most 650 körül és nem terveznek beavatkozni Nagy M. szerint rendben az ár. Hatalmas károkat okoztak a mértéktelen alacsony ársapka árral.
Pontosan. Aki gazdaságilag rosszul kormányoz, majd ezért, privát cégek nyereségére " extraprofitadót" vet ki. Mégis miért kellene reménykedni? Pl: A januári üzemanyag adó emelés után, az üzemanyagok árának csökkenése is csökkentette az inflációt. Van még kérdés?
Régiós árak mindenkinek elérhetőek, a vg. cikket ezért csatoltam be, amíg azt írják, hogy kb. középen van az ár addig nincs mitől tartani se részvényesnek se politikusnak. Az más kérdés 800Ft felett mit tesznek, ha a régióban lesz magasabb ár. Ársapka sehol sincs tudtommal, Ausztria, Szlovénia, Szerbia drágább áron cikk szerint. EU szankciók is fékezik a kormány lehetőségeit, Slovnaft már nem szállíthat be hazánknak orosz olajból feldolgozott üzemanyagot, még egyszer egy nagykeres sem fog veszteséggel üzemanyagot árulni ez tuti -már aki maradt, épp, hogy rendeződni látszik piac ársapka után.
Régiós ár középérték? Szép fogalom. Hátrányok a régióhoz képest: Áfa /legnagyobb nálunk/, a forint hajlamos a lejtmenetre. Az üzemanyagok adójával nem vagyok tisztában közép-európában, de nem valószínű, hogy azok nálunk a legalacsonyabbak. Nem indul a MOL ebben jól. Ez a középérték számolásával is tud huncutkodni a kormány. Adókban is nagyon kreatívak.
Kb én is ezt olvasom ki belőle. Amíg nem tűnik ki a régiós szórásból, nem drágább itthon az üzemanyag, mint a szomszédoknál addig nem lesz beavatkozás.
Az én értelmezésemben , ha Mol tartja a régiós ár középértékét soha nem lesz kormányzati beavatkozás mivel mindig lehet majd Nagy M.-nek hivatkozni drágább árra. Beavatkozni, Ársapkával? Már annyiszor felmerült, nincs lehetőség bevezetni, már rég megtették volna, ha tehetnék. 480 volt az ársapka ár, most 650 körül a piaci ár és fel sem merül. Vicc Nagy M, megy a propaganda duma.
Pont ez vetít előre nem sok jót. Az üzemanyag emelkedik a Ft gyengülés miatt, de a "szemét Mol burzsoá, karvalytőke a hibás" tehát megregulázzuk, letörjük, ársapkázzuk, stb amit a fantáziájuk kiad. Az pedig a részvényeseknek nem lesz jó.
marci azért figyelgeti a szomszéd termését, és kész bármikor megdézsmálni, ha soknak tartja. Pedig pont hogy a ft gyengüése miatt drágulhat az üzemanyag itthon...
Azért szeretjük az erste ilyen szintű elemzéseit, mert ilyeneket mond, hogy van ellenállás 3046-nál, meg 3438-nál. Nos ezzel mit lehet kezdeni? Az jó hogy elemez, de ez így nem elemzés....pletseri találgatás...neszesemmifogdmegjól...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.