EU-s forrásokról beszélünk.....és azok felhasználásának ellenőrzéséről! Állami költségvetési források nem ide tartoznak......igaz most nincs sok pénz a kincstárban
Az pedig, hogy technikailag milyen módon nyúlják le a pénzek egy részét, teljességgel részletkérdés. De nagyon elmentünk abba az irányba, hogy arról vitatkozunk, amiről felesleges. A MOL-nak ez bitang jó hír, és ez a lényeg itt, ebben a topicban.
Legyen igazad! Én nem vagyok ilyen optimista. Nem fog az országos, rendszerszintű korrupció elillanni. Évtizedek alatt alakult, szerveződött. Bele van égetve ebbe a társadalomba. Szerintem.
amennyiben így valósulna meg a források felhasználása jogodban áll feljelentést tenni....amit 1-2 hónapja még nem tehettél volna meg....erre utaltam és ne legyenek kétségeid, hogy az ellenzéki oknyomozók figyelni fognak.....
Ugyan már! :) Mintha nem tudnád, hogy megy ez? Baráti cég kapja a megbízást. Alvállalkozóként alkalmazza, azt aki végül elvégzi a munkát. Baráti cég költsége kb. nulla, mert csak szerződik, és számláz. Az árrés tiszta haszon. Most komolyan tanultál valamit? Persze ugyanez történt volna, ha kevesebb az összeg. A lényeg, hogy a MOL végül így mégis jobban jár, mert csak a támogatás 10-20% tudják lenyúlni, és a netto felhasználható összeg az nő.
Hosszú ideje az első komoly fundamentálisan pozitív hír. Emlékezzünk vissza, Júniusban még úgy szóltak a szalagcímek, hogy legalább részben a MOL-lal fizettetné meg az átállást az Európai Bizottság.
Törölt felhasználó2023. 01. 12. 16:34
pontosan a régi beidegződések -ami itt is megjelenik politikailag - látható a befektetői oldalon....nincs min csodálkozni, kell még idő,hogy forduljon a széljárás, de így is szépen veszik a Molt
Törölt felhasználó2023. 01. 12. 16:29
nem gondolnám, hogy a teljes megítélt összeg ne fejlesztésekre menne...annyira erős az eu-s kontroll, hogy túl nagy kockázat lenne sokkal több forrás lehívása érdekében..... ráadásul az eu források ellenőrzésére itt az integritás hatóság, bárki bejelentést tehet amiről az eu azonnal értesül....nem a kormányban hanem az eu kontrollban hiszek...
Csak 1 részét, mert a fejlesztéseket végre kell hajtani. Az infrastruktúra pedig végül MOL tulajdon lesz. Szerintem nagyon rosszul nem tud járni ebben a buliban a MOL! :)
Magyar o. kapja, de itt kb. minden a MOL-hoz tartozik, amire ezt a támogatást fel lehet használni. :) A NER zsebekbe is megy belőle, abban nincs kétségem, de a fejlesztésektől a cég értéke nőni fog. Nekem ez a lényeg.
MOL tulajok normálisan