Az elvonások azért vannak, mert egy fenntarthatatlan rendszert etetnek. Ha magára hagynák a MOL-t, akkor már rég az energiafüggetlenségen dolgoznának. Minden profit ami ott keletkezik, be lesz fektetve ezzel a magyar gazdaságot ösztönözve. Hülyeség az elvonás, elég ha meggátolják, hogy kivonják a lóvét magyarhonból.
A cég hozni fogja az eredményt, ami indokolhatja a nagyobb emelkedést. Másodsorban a magas eredményből magas oszti bejelentés is körvonalazódik a tavalyi mintára. A kormány manipulációi a másik fele a történetnek. De a MOL-t már talán kimaxolták! Ha nem rondítottak volna bele rendszeresen, az árfolyam mozgása nem így nézne ki az elmúlt 1 évben, ahogy kinéz. Már tartósan 3000 fölött kellene tartózkodnia. Szerintem túl lett reagálva az extraprofit adó hatása. Az eredmények brutál jók lesznek.
Igen sok minden benne van az évben, de sajnos a kormányunk ha valamit kiszimatol, akkor ezeknek a terveknek annyi... egyenlőre csendbe vannak, de tudjuk, ha ezek beindulnak, akkor ismét lesznek nem várt fordulatok, további elvonások stb. Így én sokkal óvatosabb vagyok már és örülnék, ha a héten pl. 2750 környékén zárnánk és lenne végre forgalom is, mivel az nagyon siralmas lett :(
Politikailag nem jól látod a poziccióját. Aki a Magyar Nemzetben nekimegy az MNB elnöknek az nem véletlenül teheti ezt meg. Semmi nem változott, Orbán embere,bele illik abba a képbe amit Orbán jelzett decemberben azaz 2023 év végére egyszámjegyű infláció lesz..... ha törik ha szakad..... egyébként a Goldman Sachs EU-s elemzését ajánlom figyelmedbe ami a recesszió elkerülését jelzi előre..... nagyon korai lenne január 10.-én ténylegesnek kijelenteni az " infláció velünk marad sokáig" megállapítást.... amennyiben az energia árak tartósan csökkennek és alacsonyan maradnak akkor gyorsan változhat a gazdasági helyzet is...márpedig az energia ellátások, árazások jelenleg igen kedvezően alakulnak.....tavasz végére én már belföldi piacra is begyűrűzését várom....ebből pedig, infláció csökkenést, kamatcsökkenést és a gazdaság "ébredését" várom....ennek időbeli megvalósulása lehet kérdéses......akár még a háború is véget érhet .....gondolom ez mindenki érdeke....
"Igen, de működtetni, fizetni kellett" Miért is? Pont ez a probléma, a kormányunk beleavatkozott a piacba és egy fenntarthatatlan rendszert hozott létre. Építsen az stadiont, akinek van elég nézője. Autózzon az akinek van pénze benyára. Ha meg drága a diesel, akkor drága a logisztika, ami majd erősíti a lokális gazdákat stb. Szabaddá kell tenni a piacokat és a dolgok megoldódnak.
MOL tulajok normálisan