Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Ezt olvastam az Általad belinkelt cikkben: "Egy részvényre
jutó korrigált negyedéves nettó nyeresége pedig 1139 forint volt,
amihez képest rendkívül alacsonynak tűnik a 6000 vagy 6600 forintos
kurzus is .... " Remélhetőleg, aki ennyiért megvette, jól jár majd vele, ha beindul a verkli.
Az azonban már a vicc kategória, hogy kettőezer-néhány-száz forintos vételi ajánlat is szerepel az ajánlati könyvben. Persze, a 10 ezer feletti ár az is túlárazott volt.
Itt részvénykibocsátás kellene, vagy valami módszer (pl masszív munkavállalói részvényjuttatási program), ami segítene bővíteni a közkezet. Ebből tényleg lehetne egy új blue, viszont ahhoz, mint már korábban is írtam nem esz elég a mostani 1,13%-os közkéz.
Úgy látszik - az ajánlati könyv szerint -, hogy az eladók magasabb árfolyamon szeretnének eladni, a vevők pedig alacsonyabb árfolyamomon szeretnének vásárolni, és a kettő nem ér össze. Pedig ugye az ország második legnagyobb bankjáról van szó. Én sem értem az 1-1 db.-os tranzakciókat.
MBH Bank Nyrt
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban