Topiknyitó: Portfolio 2010. 09. 08. 15:30

Matolcsy: 3% alatti hiánycél jövőre, vége az IMF-programnak  

Ugrás a cikkhez
A kormány vállalta, hogy jövőre 3% alá csökkenti a költségvetés hiányát - hangzott el Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatóján. A tárcavezető 5 feltételt említett, melynek segítségével teljesülhet a 2011-es deficit. Matolcsy...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=138257
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 09. 08. 19:22
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
1. Jéé! Végre egy gerinces balos. Le meri írni, hogy elkúrták, persze egyből hozzáteszi, hogy lépjünk túl rajta, mert ez már a múlt. Nos baátom! Lehet, hogy ez a múlt, de akkor neked is, és nekem is a jelen volt, méghozzá 8 évig. Örülök, hogy gerinces vagy, és beismered, hogy elkúrták. Hogy lesz-e belőle börtön, azt bízzuk az illetékesekre, bízom benne, hogy lesz... Ennek tükrében 4 év múlva beszélgessünk, és majd gondoljunk vissza a múltra. De jelzem, hogyha a fityes is elkúrja -aminek te valszeg örülnél..-, akkor is még csak 1:1 lesz az állás, úgyhogy örjöngeni még akkor sem lesz okod.
2. egyáltalán nem lepődtem meg, sőt ezt vártam, mint ahogy a nagy többség is. A VG oldalán nemrég megjelent értékelés: link
Törölt felhasználó 2010. 09. 08. 19:21
1. Jéé! Végre egy gerinces balos. Le meri írni, hogy elkúrták, persze egyből hozzáteszi, hogy lépjünk túl rajta, mert ez már a múlt. Nos baátom! Lehet, hogy ez a múlt, de akkor neked is, és nekem is a jelen volt, méghozzá 8 évig. Örülök, hogy gerinces vagy, és beismered, hogy elkúrták. Hogy lesz-e belőle börtön, azt bízzuk az illetékesekre, bízom benne, hogy lesz... Ennek tükrében 4 év múlva beszélgessünk, és majd gondoljunk vissza a múltra. De jelzem, hogyha a fityes is elkúrja -aminek te valszeg örülnél..-, akkor is még csak 1:1 lesz az állás, úgyhogy örjöngeni még akkor sem lesz okod.
2. egyáltalán nem lepődtem meg, sőt ezt vártam, mint ahogy a nagy többség is. A VG oldalán nemrég egyébként készült értékelés: link
Törölt felhasználó 2010. 09. 08. 19:18
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
"A legszebb az egészben, hogy megfelelő támogatottság miatt végre valamerre elindulunk"

jól elindultunk....
áprilistól-szeptemberig

USDHUF 193-226
EURHUF 261-290
CHFHUF 185-225

tokos. 2010. 09. 08. 19:15
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
Nem erről beszélek, bármi van, te jössz a múlt egy szeletével, ahol a Fideszt lehet ócsárolni, a múlt másik szeletét pedig, ahol pedig ennél sokkal nagyobb szart lapátoltak össze, nagyvonalúan átléped... Elfogulatlanság, meg te? Az évszázad vicce...

Amúgy két pötty Matolcsy szövegéből:

"4. radikális strukturális reformok, olcsóbb állam és olcsóbb közigazgatás
5. állami vállalatok rendbetétele, kiadási oldal tehermentesítése "

Persze tudom, hazudik.

Törölt felhasználó 2010. 09. 08. 19:11
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
De láthatod, bogár ahogy válaszolnia kell, máris eltűnt...
Törölt felhasználó 2010. 09. 08. 19:10
Előzmény: #33  tokos.
Tokos, beszélhetünk róla. Csak itt most az volt a kérdés, hogy a Fidesz vajon mit fog lépni. E tekintetben a múlt mindegy, az egy adottság. Tudod, ez olyan, mintha tőled megkérdezik, hogy mit vársz a tőzsdén, mit tanácsolsz valakinek, akinek van mondjuk OTP-je. Kurva mindegy, hogy azt '95-ben vette 100 Ft-on, vagy 2007-ben 11000 Ft-on. A számlaegyenlege miatt nyilván nem mindegy. De abból a szempontból, hogy MIT VÁRSZ, abból a szempontból mindegy. És itt most ez volt a kérdés.

De szívesen megvitatom veled bármikor a múltat is, ha ennyire szeretnéd:)
Törölt felhasználó 2010. 09. 08. 19:10
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
hihetelen számomra , hogy 2007-2008 után (és mást ne is említsek) is vannak akik azt hiszik, hogy lehet széllel szemben hugyozni a mai pénzuralmi rendszerben...

2007ben: "A válság nem fog hozzánk begyűrüzni"...hahahaha
Néhány napja:
"Fellélegezhetnek a CHF hitelesek"....hahaha
Ma:
"Matolcsy miatt ma erősödik a FT"... hahahaha...ezt a hülyeséget...
"Megkönnyebbült a piac"....hahahaha
stb stb stb

Akik ezeket írják, nem tudják miről beszélnek...
tokos. 2010. 09. 08. 19:06
"1. Tessék válaszolok: oké, elkúrták, lépjünk ezen túl. Ez a múlt. "

Ez jó. Ezen lépjünk túl, mert ez a múlt, de te naponta ötezerszer büfized fel a még régebbi múltat, és a világért sem lépnél rajta túl... Gratula elfogulatlanság királya...

Törölt felhasználó 2010. 09. 08. 19:00
Helyesen: ...de azt nem adtak, csak egy biankó felhatalmazást KÉRTEK VOLNA a nagyobb hiányra...
Törölt felhasználó 2010. 09. 08. 18:58
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
1. Tessék válaszolok: oké, elkúrták, lépjünk ezen túl. Ez a múlt.
2. IMF. Éppen az előbb írtam le, hogy tőlem el lehet zavarni az IMF-et, ha cserébe leteszünk egy nélkülük megvalósítható gazdaságpolitikai tervet. Terv nélkül egy világválság közepén lemondani a mentőhálóról az ostobaságnál eggyel súlyosabb kategória. Egyébként ahogy leírtam már, az IMF is nyilván kevésbé keménykedett volna, ha konkrét terveket lát, de azt nem adtak, csak egy biankó felhatalmazást a nagyobb hiányra (azt hitték az IMF olyan hülye, mint az emberek, akik biankó felhatalmazást adtak). De egyébként ezen már felesleges vitáznod, mert a mai nyilatkozattal pont azt vállalták, ami miatt hazament az IMF. Tehát lehet marikanéniknek játszani gazdasági szabadságharcost, csakhogy valójában az IMF, a piacok győztek. Ami számomra nem meglepő, max. a fiúk, meg te lepődsz meg rajta.

Válaszoltam. Várom a te válaszodat.
Törölt felhasználó 2010. 09. 08. 18:56
Előzmény: #26  zintan_
Tedd. Az elvtársak és az LMP mögött állók bizonyították a szakértelmüket, és az elhivatottságukat 2002-2010 között. Úgy gondolom, hogy legalább 4 évet a fityesz is megérdemel. A legszebb az egészben, hogy megfelelő támogatottság miatt végre valamerre elindulunk.
Törölt felhasználó 2010. 09. 08. 18:53
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
azt hiszem én kérdeztem hamarabb, úgyhogy illenék válaszolnod előbb, nem pedig kérdezni..

Feketétől kezdve az okos, és ügyes, hazafi elvtársaid sorra csak elkúrtak, úgyhogy volt oka csőd emlegetésének, ezzel nem hazudott Vitya. És lám sorra bebizonyosodik, hogy elcseszték a büdzsét. És lám szükséges volt a bankadó is. Neked IMF kell? Akkor menjél el a te országodba, költözz oda! :))
zintan_ 2010. 09. 08. 18:41
Előzmény: #26  zintan_
közben megnyitva a 3. eurchf long.
link
Törölt felhasználó 2010. 09. 08. 18:26
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
Van aki meg úgy gondolja,hogy 3 év alatt csődbe viszik az országot.
link
zintan_ 2010. 09. 08. 18:26
pár hét és kiderül, vagy beborul, hogy mit rejtegetnek a fijuk a tarsolyukban. Biztos vagyok benne, hogy a piactól meg lesz a méltó jutalom. Türelmes vagyok, de egy gyeplőhúzást azért megejtek a választásokon, mert egy kicsit elszaladt velük a ló, a szekér meg itt maradt :)
Törölt felhasználó 2010. 09. 08. 18:25
Értem, tehát a válságkezelés jegyében riogatták a világot a csőddel, szintén a válságkezelés jegyében akarták mindenáron tovább növelni a hiányt és szintén a válságkezelés jegyében zavarták el az IMF-et.

Az a baj, hogy Orbánék végighazudták az elmúlt 4 évet. Megkapták az áhított kormányrudat és hogy a hazugságaikat leplezzék, végighazudták az elmúlt 4 hónapot is.

Te meg mind bekajáltad.

Én viszont nem. Ahogy a te mellébeszélésedet sem. Várom, hogy néhány pontban leírd az általad létező - csak általam, vakként nem látott - Fidesz rendbetételi tervet.
Törölt felhasználó 2010. 09. 08. 18:22
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
A kisebbik rosszat választotta az ország 2010-ben, és ez örvendetes. Válságkezelést láthattál eddig ill. -mint ahogy azt az elvtársaid is tették...-, a hosszú távú kormányzás megalapozását, média "súlyának" helyreállítását 1:9-ről, 3:7-re, még mindig a libsik javára... Csak 4 évet adjál nekik, ne NYOLCAT, bár 12 is lesz az. :)
Törölt felhasználó 2010. 09. 08. 18:16
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
Gondolod? Ő akart hősködni. Megkapta. Nem volt kötelező beállni a sorba a gonosz tengelyének -Tel Aviv-New York tudod...- csatlósaként. Vagy igen? Ráerőszakolták? Nem! Ő keresni akart ezen az üzleten. Mert az üzlet. Nekünk semmi dolgunk nincs az afgánokkal..
Törölt felhasználó 2010. 09. 08. 18:15
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
Feltételeztem, hogy a "kezdődött" szó jelentésével tisztában vagy...
zintan_ 2010. 09. 08. 18:14
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Az adóssággal sztem semmi gond, csak rohadtul alacsony a dzsidipink :-))

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek