Topiknyitó: Portfolio 2010. 09. 08. 15:30

Matolcsy: 3% alatti hiánycél jövőre, vége az IMF-programnak  

Ugrás a cikkhez
A kormány vállalta, hogy jövőre 3% alá csökkenti a költségvetés hiányát - hangzott el Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatóján. A tárcavezető 5 feltételt említett, melynek segítségével teljesülhet a 2011-es deficit. Matolcsy...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=138257
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 09. 14. 09:36
Előzmény: #117  Törölt felhasználó
ja... vagy egy évvel ezelőtt hangos volt a fórum is többek között arról , hogy a fidesz hogyan fogja rendezni a szóbeszéd járta 4 mrd hitelét. Ehhez képest ma azt hallani, hogy a nyugdíjasoknak kiküldött levélözönt a fidesz a saját költségének tekinti. Szóval van ok a gyanúra (igazad lehet/van) , hogy cirka egy év alatt megadni ennyi zsét egy anyagilag padlón levő pártnak .
Törölt felhasználó 2010. 09. 14. 08:51
Előzmény: #106  Törölt felhasználó
a kósa beszéd alkalmas volt a fidesz hiány eltüntetésére, másfelől polt péter kinevezésével kezdődik újra az agresszív lopás, mert onnantól beton biztos a védelem. most, hogy petit 9 évre nevezik majd ki, komolyabb bőntetési tételű ügyeket is megkockáztatnak a fiúk majd.
Törölt felhasználó 2010. 09. 14. 00:11
Előzmény: #112  exley
miért nem vallod már be szivacsnak , hogy Ouagadougou igazi veterán lokálpatriótája vagy ...

(úgysem hagy addig békén ..)
szivacs
szivacs 2010. 09. 13. 23:39
link

Kedves fórumozó szakemberek!
Mivel a bankadó önmagában kevés lesz, hol vannak még lehetőségek szerintetek 2011-re?
Bevételi oldalon?..........
Kiadási oldalon?..........
GDP növekedés mekkora lesz?
Adósságszolgálat változásának szaldója?
Várom a szakmai véleményeket.
szivacs
szivacs 2010. 09. 10. 13:01
ex leu még nem válaszoltál, hogy hol is élsz, melyik állam polgára vagy?
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 22:11
volt már hármas honfoglalás, jöhet az újabb
exley 2010. 09. 09. 22:03
Előzmény: #111  Törölt felhasználó
...az Etelközböl mér csapást az imperialista finánctökére.
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 21:44
Előzmény: #110  micimacko-71
az nkvd járás után az ukránok felszabadulásként élték meg, csak utána jött a 3. birodalom esztelen elnyomása, az oroszok közül is tudtommal sokak átáltak, két rossz közül a sztálinizmust már megtapasztalták az orosz és ukrán nép illetve a kaukázusi, krimi tatár népek rengeteget szenvedtek a szovjet uralomtól
micimacko-71 2010. 09. 09. 21:23
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
Ezt komolyan gondolod?
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 21:15
Előzmény: #107  exley
"Hasonló a helyzet amikor az orosz nép vonult Szibériába a németek elöl"
ez nagyon rossz hasonlat, mert nem önként vonultak, hanem halálmenetekben a gulágra a németeket és a keresztény európa csapatait felszabadítóként várták
szivacs
szivacs 2010. 09. 09. 13:41
Előzmény: #107  exley
vagy Tatárlakára, esetleg Visokoba...
exley 2010. 09. 09. 13:32
Előzmény: #106  Törölt felhasználó
Menekitenek mindent, olyan a helyzet, mintha atomcsapás közelegne. Sztem a nagy hitelezök bemértek bennünket. Hasonló a helyzet amikor az orosz nép vonult Szibériába a németek elöl. I. Orbán vissza vezet minket az Etelküzbe.
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 13:23
Előzmény: #105  exley
a baj az , hogy foxi-maxik a fideszben is és környékén is szép számmal... eltelt még csak cirka pár hó , úgy hogy előjönnek a lopósok is meg ügyek onnan is majd dögivel az tuti . (igaz, a polt petik már a helyükön vannak )

( téélleg.. ki tudja mi lett a fidesz 4 mrd-os adósságával ? nagy a kuss ekörül )
exley 2010. 09. 09. 13:07
Előzmény: törölt hozzászólás
Az ominózus kórház managmentje váletlenül foxi-maxista alakulat. "ez a harc lesz a végsö" összefogni hát". lőkverczbe kapcsoltak, mindent haza, mielött ideérnek az igazai kapitalista kizsákmányoló ájemefes fenevadak, a hétfejü gigantikus,Jpmorgenek szörnyek akik csak proletár vért akarnak szivni.
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 13:04
Előzmény: törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 12:53
Törölt hozzászólás
szivacs
szivacs 2010. 09. 09. 12:48
Előzmény: #101  exley
Jó módszer, a parkolón át megismerni egy céget. Vajh miért nem így kezdik a számvevők meg az apeh revizorok?
exley 2010. 09. 09. 12:42
Előzmény: #99  szivacs
Szemlézett már valaki Kórház behajtási engedéllyel rendelkezö parkolót?
Természetesen a menegment 10 millás audikkal telephelyezik, azután jönnek a hondák bmw-ék stb, az orvosi kar aztán a kiszolgálók, mind vadi uj kocsik. Milliárdok meg folynak a semmibe...
exley 2010. 09. 09. 12:34
Előzmény: #99  szivacs
A közkorházak "szent tehenek", számolatlanul lehet a zsét csorgatni az "elvtársak" szütyöjébe. Minden felelöségre vonástöl mentesen. Védett övezet. Akinek van egy kis sütnivalója nem bankot rabol, a rendörökkel küszködik. Elmegy apparatcsiknak, kap egy körházat, többet lehet belüle kiszedni mint amit Ambrus Attila zsákmányolt. Neki azonban le kell tölteni szabadság vesztését. Azonban én még nem láttam párthoz kötödü körház menegmentet a végrehajtó hatalom fogságában.
szivacs
szivacs 2010. 09. 09. 12:27
Előzmény: #95  Törölt felhasználó
"Az persze más kérdés, hogy az szdsz tervei megfelelőek voltak-e, de az kétségtelen, hogy TERV-ek léteztek..." - pl. az egyik: Kuncze esete a Kerepestarcsai kórházzal, végig is szemlézte egy szép vasárnapi napon, amikor csak a legszükségesebb dolgozóknak kellett megjelenni a munkahelyükön....
exley 2010. 09. 09. 12:22
Az ominózus korház privatizálva lett, aztán a 1,5 milliárdot lenyeletik az állammal vagyis az adófizetükkel. Én is akarok egy közkürházat, 1ft-ért akár az egykori gyermek üdülöket, aztán az állam felujitja finanszirozza, én meg ülök benne mint a jö gyerek aztán mindig arra voksolok akire megkérnek.
exley 2010. 09. 09. 09:47
Előzmény: #96  tokos.
"Légvárakat épitesz", emlékezzél a Duna tv-ben, Csókási idegsebész beszélgetésére. A sz.helyi Markusovszky kórházat azóta privatizálták. Katasztrófális a betegellátás alacsony szinvonal, a szakképzett ápolók elmenekűltek, gyedre vagy külföldre. Szakképzetlen személyzet , stb vették át a helyüket. 1,5 milliárdra duzzadt az adóssága a kórháznak, azzal, hogy elengedik és ujra bele pumpálnak milliárdokat az csak a managmentnek tesz jót. A betegek, azokkal ugyan már, nem törödik senki, esetleg paraszolvenciáért.
tokos. 2010. 09. 09. 09:37
Nem gondolom, hogy az egészségügy privatizálása önmagában megoldja a problémákat. Kísérletek voltak eddig is kórházak üzemeltetésére, de asszem nem különösebben eredményesen működtek..

Én sokkal inkább a verseny híve vagyok, nem a meglévő intézmények privatizációja a lényeg, sokkal inkább a már működő magánrendelők a biztosítási rendszerbe történő sokkal szélesebbkörű bevonása lenne szerintem a cél. És persze a biztosítási rendszerben is verseny, a meglévő állami mellé beengedni a magánbiztosítókat.
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 09:24
Előzmény: #93  tokos.
Én úgy érzékeltem, azon vitáztatok, hogy volt terv vagy nem volt terv, és nem azon, hogy mit értetek a terv alatt... :)

Kedvenc példám, hogy a fidesz évek óta azt hajtogatja, hogy az egészségügyet alapjaiban nem szükséges átalakítani (azaz maradjon minden állami tulajdonban, hiszen az egészség nem üzlet), csupán jobban, hatékonyabban kell működtetni. No, ez az én definícióm szerint semmiképpen sem nevezhető tervnek... csupán kummunista lózungnak...

Az persze más kérdés, hogy az szdsz tervei megfelelőek voltak-e, de az kétségtelen, hogy TERV-ek léteztek...
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 09:15
Előzmény: #78  szivacs
kapott az otp és az fhb.

csányi haver visszafizette, az fhb is már úgy tudom .. a többi badarság már ne haragudj.

akkoriban a megállapodás hírére a forint erősödni kezdett,és megmentett minket valószínűleg az államcsődtől az euro hitel ( és azt hiszem ez volt a lényeg)
tokos. 2010. 09. 09. 09:09
Előzmény: #87  Törölt felhasználó
Ezt mondtam én is, máshogy értelmezzük a terv szót.

Azt, hogy amit eddig kiadtak magukból tervnek nevezzük, illetve ötlethalmaznak, az nyilván definíció kérdése is.

Mindamellett úgy gondlom, hogy addig, amíg nem voltak döntéshozó pozícióban, addig erről nem tudtak tárgyalni, amint oda kerültek megpróbálták, aztán bezárt ajtónak ütköztek.

Többféle ember van, az egyik, ha bezárt ajtónak ütközik, bemegy az ablakon, vagy megpróbál hozzá kulcsot szerezni, a másik első nekifutásra feladja, és belenyugszik, hogy nem tud bemenni.

Majd elválik, hogy mi lesz a vége, szerintem nem adták még fel, jövőre, de lehet, hogy már a választások után nem sokkal, még várhatóak lesznek próbálkozások.

Egy másik kérdés, hogy nekem tetszik-e vagy sem, van, amit el tudok fogadni, van amit nem a tervből, vagy más definícióval az ötlethalmazból..
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 09:05
Előzmény: #91  Törölt felhasználó
Javaslok egy kis szövegértés gyakorlást neked. 1 hétig ne írj, csak olvass szorgalmasan. Kikérdezem.
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 09:02
Előzmény: #86  parkinson
Parkinson, nehezen megy neked a szövegértés. A betűket vagy a szavakat felejtetted el?

A terv szót a nagy rendszerek végrehajtható, konkrét átalakítására használom következetesen (a szövegkörnyezetben ezt mindig hozzá is teszem). A kormány forgatókönyve kifejezést (mint az szintén kiderül a szövegkörnyezetből) a kommunikációs/politikai stratégiára értettem (tudod, amikor a hülyéket először csőddel etették).
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 08:54
Előzmény: #87  Törölt felhasználó
Akira, abszolút egyetértek. A terv szót (mint azt leírtam többször) pont olyan értelemben használom, ahogy te.
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 08:45
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 08:41
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 08:27
Előzmény: #85  tokos.
tokos,

Szerintem csak politikai tervük, azaz jól hangzó lózungjaik voltak/vannak, valódi, a megvalósíthatóság próbáját kiálló TERV-eik aligha.

Ill. ha voltak/vannak megvalósítható TERV-eik, azt eddig ügyesen titkolták, hiszen azzal jóval nehezebb lett volna választást nyerni, pláne nem 2/3-os többséget szerezve...

Szerintem csupán mást és mást értetek a TERV alatt, vitázzatok inkább a definíción... :)
parkinson 2010. 09. 09. 08:03
Előzmény: #80  Törölt felhasználó
látom változatlanul hiányolod a terveket, közben meg azonnal leírod, hogy azok "nullázódtak"
Ez aztán a szintiszta logika!
Légy szíves írd le nekünk a hiányzó konkrét terveket, pédának legalább kettőt, de konkrétan, ahogy te kívánod.
tokos. 2010. 09. 09. 07:29
Előzmény: #80  Törölt felhasználó
peznyelo,

Azt hiszem elteroen ertelmezzuk a "terv" szot. Az en fogalmaim szerint volt tervuk, de nem valositottak meg. Mint ahogy a nagy rencerek atalakitasara is lehet tervuk, de semmi sem garantalja,hogy meg fogjak valositani.
Törölt felhasználó 2010. 09. 08. 23:59
ma esti találós kérdés:
van egy ország mely, elvezetette mind a két világháborút, súlyos területi veszteségek érték
nagyszámú nemzettársak élnek más országokban
a kommunista párt uralkodott több mint 40 évig, majd a rendszerváltás után újból és újból visszatértek a posztkommunisták, most szerencsére alakút egy középjobb kormánya a volt miniszterelnök ellen az új kormány eljárásokat indított többek között korrupció miatt
hát most itt tartunk
ja és van egy radikális párt is a parlamentben stabil 10%-os támogatottsággasl

melyik ország ez?
Törölt felhasználó 2010. 09. 08. 23:29
Előzmény: #82  Törölt felhasználó
"...Ezt megelőzően Varga Mihály kijelentette: gazdasági tényfeltárásuk egyik legfontosabb megállapítása, hogy az idénre tervezet 3,8 százalékos hiánycél tartható. "

nna. kb. olyan. mint annak idején a lehallgatási botrány. talán próbálkozhatnának azzal, hogy volt egy füzet, teleírva konkrét ügyekkel, de kigyulladt az a trabant, amiben pl. földi laci szállította

Törölt felhasználó 2010. 09. 08. 23:26
Előzmény: #69  tokos.
furdal a kíváncsiság, de októberig csak kihúzzuk valahogy. azért majd érdeklődve figyelem a kommunikációdat a költségvetés végszavazását követően.
Törölt felhasználó 2010. 09. 08. 23:22
hát egy kriptában nagyobb vidámság van, mint ebben a topicban lassan úgy érzem itt a világvége és mindeki tépje meg a ruháját és szórjon hamut a fejére meg korbácsolja magát, hogy vezekelhessen

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek