A Bajnai féle változatban a Gdp 3% hoz kötötte a számitást. Alatta béreket, felette az inflációt követte a nyugdíjemelés. A népgazdasági érdek felől nézve racionális, a nyugdíjasok szemszögéből pedig lehet radikális. De szerintem semmiképp sem az ördögtől való.
Pedofidesz hasznos idiótája, akinek minden megnyilvánulása kontraproduktív. Felőlem játszhatja a kemény legényt, annál jobban csökken a pedopárt szavazótábora.
Én vissza tudok lépni. Jogállamiságot akarok és nem akarok visszamenőleges törvénykezést. Egyébként meg utolsó kis senki vagyok és tök mindegy, mit akarok.
Előremenőlegesen más a helyzet. A lényeg itt: - kedvező irányba szabad radikálisan változtatni. Én megengedem.:) - negatív irányba mérlegelni kell, mert az emberek hosszú távon terveznek valamilyen feltételekkel és nem lehet a falhoz állítani őket hirtelen változatásokkal.
Az radikális. Ha a bérnövekkedéshez kötöttség százalékát csökkentette volna, az nem radikális lett volna. A Fidesz mindent radikálisan csinált. Be akarta állítani, hogy a nyugdíjasok ne részesülhessenek a jövendő GDP bővülésből, legyen neki ez egy fix pont.
Ha a körülmények radikálisan változnak, akkor az "előremenőleges" jogállami és jogbiztonságos törvénykezés radikális is lehet. Például a koronavírusjárvány esetén.
Menczer, a Pedofidesz képviseletében újabb öngól lövésre készül. :))) Újabb + %-ok a Tiszának! :)) "Újévi beszédet mondok Brüsszel Péterről január 1-én, reggel 8 órakor! Beszédem címe: Brüsszel Péter egy évének értékelése, a Kicsi legnagyobb hazugságai! Mert a mi kicsi hősünk megérdemli! Állítólag, miután szilveszter éjjel beszédet mondott, kiterít egy-egy vörös szőnyeget a Sándor-palota és a Karmelita kolostor elé, és azt kiabálja majd, hogy mindkettő az enyém. A hozzá fehér köpenyben sárga zubbonnyal közelítőket pedig majd a testőreinek hiszi… De ezzel most ne törődjünk, megteheti, hiszen ő The (little) Man, a (kicsi) férfi! Megérdemli, hogy a beszédem róla szóljon! Megérdemli, hiszen ő egy Gyurcsány-díjas igazmondó. Megérdemli, hiszen ő a családok, különösen a saját családjának védőszentje. Megérdemli, hiszen a Kazinczy-díj már a zsebben, olyan szépen tudja mondani, hogy “büdös köcsög”, az “idióta agyhalottról” nem is beszélve. Megérdemli, hiszen ő az éjszakai élet császára, diszkók állnak sorban a kegyeiért, hogy tőlük dobassa ki magát. Megérdemli, hiszen ő egy fantasztikus újítással úgy tudja megvédeni Magyarországot, hogy közben Weber kérésére lemond a szuverenitásról. Megérdemli, hiszen ő büszkén viseli a Brüsszel Péter nevet. Nos tehát, mindenkit várok szeretettel január 1-én, reggel 8-kor!"
Nem kell megnyitni, hanem csak a topicon belül kellene a #8035-ös hozzászóláshoz visszalapozni. És még ezt se kell. Enélkül is utána lehet nézni a jogállamiság vagy a visszamenőleges jogalkotás témájának.
A jogállamisághoz, a jogbiztonsághoz hozzátartozik, hogy nem változtatunk radikálisan feltételeken. Márpedig amit javasoltál, az finoman szólva is radikális.:) Persze a politika arról szól, hogy érdekek sérülnek más érdekek javára és igen, itt van egy szürke zóna. Ebben a zónában reménykedek én is
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA)