Portfolio Portfolio
5
5
1
2018. április 23. | 17:41
#1

Lemondott Mészáros Lõrinc a polgármesterségrõl  

ugrás a cikkhez
Lemondott Mészáros Lõrinc felcsúti polgármesteri tisztségérõl - tájékoztatta közleményben az MTI-t. A dokumentum szerint Mészáros Lõrinc döntésérõl április 20-án írásban is tájékoztatta Felcsút község
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
2018. május 07. | 20:56
előzmény: #206  Törölt felhasználó
#209
Hát sajnos ha nem változik a magyar társadalom gondolkodásmódja, akkor a maradék 93030 km2-ből nem sok marad az évszázad végére a magyaroknak. De mindig van remény... Nem a nemzetközi intézményekben, külföldi politikusokban kell bízni, hanem a magyar társadalomnak kell változtatni saját helyzetén ha akar. Most néztem mit hordanak össze a holnapi tüntetés szervezői és a politikusok:
.
Tüntetők:
békés eszközökkel kell megdönteni a rendszert; nem az utcán fog eldőlni, hogy megbukik-e ez a rendszer; 6 órakor amikor a képviselők hazamennek, fogják látni a tömeget... - Aha, eddig nagyon bevált ez a stratégia, bravó, nekifutni ezredszerre is. Változást azzal a taktikával, ami eddig sosem jött be, plusz azokkal az ellenzéki politikusokkal, akik már ezerszer leszerepeltek.
.
Újhelyi: 
"az MSZP-t most fogjuk mágnessé változtatni, hogy bevonzzák a tömegeket" - bazdmeg, mit csináltatok 30 évig? 
.
OV: 
"2/3 helyett a 3/3-ot akarom most szolgálni" - eddig is ezt kellett volna öcsém, jókor jut eszedbe a 4. ciklusban, de azért még savazzák a híveitek azokat, akik nem értenek egyet veletek...
.
Bangóné: "Az MSZP hiteles lenne ha kordont bontana" - hát a k...a anyádat, pár éve még azon rikácsoltatok, hogy OV megsértette a törvényt, meg hogy mit képzel. Most ugyanazt csinálnátok, de ellenzékben már hiteles.
Szóval ennyit tud Magyarország felmutatni jelen pillanatban. Egy csődtömeg lúzer az egész banda, de a legnagyobb baj azzal van, hogy ezeknek tapsolnak még most is tömegek, mondván, hogy nincs jobb.
 
Törölt felhasználó
2018. május 07. | 20:21
előzmény: #207  buggyant
#208
Simicska butított változata.


2018. május 07. | 20:12
előzmény: #206  Törölt felhasználó
#207
Ki lenni Meszarus Lorinc ?
Mindenki rola beszelni
Törölt felhasználó
2018. május 07. | 19:07
előzmény: #205  peter_s
#206
:)
Akkor meg kezdjük el magunkra húzni ezt a turulszaros szent magyar földet,
itt a (Kárpát)medence alján még könnyebb is!
(Már aki megvárja).
2018. május 07. | 18:40
előzmény: #203  Törölt felhasználó
#205
Én egyet tudnék érteni ezzel csak az a baj, hogy az a csodavárás kategóriája, amit felvázoltál. A politika ennél sokkal de sokkal mocskosabb, nemcsak Mo-n, nyugaton is. Az EU ügyészsége csak eszköz lesz arra, hogy az erősebb tagállamok - kiváltképp Németország és Franciaország - terveit el tudják fogadtatni. Ha el is indítanak vizsgálatokat, akkor az OV-ig nem fog elérni, csak akkor ha a nagykutyák azt akarják. Ameddig OV a nagyok kottájából játszik, addig nem lesz baja, bármi is történjen, feszegeti a határokat de szólni fognak neki - illetve már szóltak - ha elvetette a sulykot, ő meg szót fog fogadni (tudod, "ne azt nézzék, amit mondok, hanem...") és visszavesz a lendületből. Ha Papandreu, görög miniszterelnököt 48 órán belül meg tudták buktatni Brüsszelből és van még néhány ilyen példa, szerinted akkor Orbánt nem tudják? Dehogynem, csak nem akarják megtenni. Jó ez így nekik, most az EUR bevezetéséért cserébe békén fogják hagyni, és hidd el, rövidesen a céldátumot is elárulják nekünk Varga Misiék. Az meg amit látsz, hogy bekéretik a Néppártból, leordítja Verhofstadt az EP-ben, csak cirkusz, színjáték, amit eladnak az embereknek


Az ügyészség nem fog változtatni semmin, a felszínt fogja kapargatni komolyabb következmények nélkül, az intézkedései nem fognak hozzájárulni a OV hatalmának megdöntéséhez. 
Nyugat-Európa magasan leszarja a magyar társadalom problémáit, meg a jogállamiságot, demokratikus értékeket, amit hallasz ezekről, csak bullshit, baloney. Sőt még tapsikolnak is örömükben mert így kapnak értékes munkaerőt Kelet-Európából mert ugye akinek nem tetszik a renszer, szedi a sátorfáját. De felőlem legyen ügyészség ha már annyira akarja mindenki, de az általad leírt szcenárió nem fog megvalósulni. Csalódni fogsz benne, ezt most mondom. 
2018. május 07. | 17:42
előzmény: #203  Törölt felhasználó
#204
Járt utat a járatlanért el ne hagyd!  Felesleges azért UNIOs ügyészséget létrehozni, ha az orbánrendszert csak az UNIO tudja megszüntetni! Az UNIO védené saját magát! 
-
Külföldi beavatkozást, akarsz, mert itt Magyarországon egy jól körülhatárolható kisebbség szeretne hatalomra jutni a külföldi segítséggel?  Mit tudnál tenni egy külső hatalommal, amelyet megint elzavarna az istenadta nép?
Törölt felhasználó
2018. május 07. | 17:32
előzmény: #199  peter_s
#203
Jó.Tegyük félre az unió korruptságát egy pillanatra, vagy fogadjuk el, hogy korrupt, mindegy.
Mert ettől függetlenül (ha már az OLAF jelentést komplett vádiratként összehozta és követeli a vizsgálatot):
Az ügyészsége, meg tudja adni azt a segítséget, hogy a leggyorsabban  és a lehető legfájdalommentesebben túl legyünk az Orbán rendszeren és elinduljunk egy új úton.
Mert itthon a rendszer védi saját magát (Polt P.)
Közben meg kell tanulnunk a demokráciát.
-
Kb ennyi a lényeg. (Az ismétléseket aláhúztam).
Ezzel se tudsz egyetérteni? :)
2018. május 07. | 17:19
előzmény: #197  Pajtika
#202
Te most kinek szurkolsz valójában? Nagyon jól tudod, hogy a Mészárosnál csak fillérek maradtak, de azzal jól sáfárkodik!
2018. május 07. | 17:16
előzmény: #198  Peterbond
#201
Az inkább a gond, hogy amikor tapsolni kellett volna , nem tapsoltatok! Most meg hirtelen rájöttek egyesek, hogy lopnak és naponta előveszik, akkor is ha már nem lopnak! Elvettétek a nyuszi sapkáját és akkor és oda akarjátok tenni, ahova "jónak" látjátok!
2018. május 07. | 17:12
előzmény: #196  Törölt felhasználó
#200
 
Minek az Európai Ügyészség, ha csak Magyarországot akarják vele terrorizálni? Minden országnak jól működik az ügyészsége! Erre gondoljon az UNIO vezetése! Mindenütt jól működik! Magyarországon is jól működik akkor!
-
Csak egy olyan szervezetet akarnak, amely minden ország felett áll, ez viszont ellenkezik az UNIOs szerződésekkel! A korrupció UNIOs törvényesítését ismerhetik  el!
2018. május 07. | 16:31
előzmény: #196  Törölt felhasználó
#199
Igen, itt van közöttünk a véleménykülönbség. Szerinted az EU ügyészsége a megoldás, hogy elzavarják ezt a kormányt. Ha sikerülne is - bár szerintem nem fog -, a magyar társadalom ugyanezt a rendszert fogja kitermelni magából újra meg újra. Ne feledjük, a magyar kormány és ellenzék a magyar társadalom terméke. Hiába akarsz te itt nyugat-európai mintára demokráciát, életszínvonalat, jólétet ha a társadalom teljesen alkalmatlan arra, hogy ezt a rendszert létrehozza és működtesse. Ha a társadalom nem képes megteremteni a tiszta közéletet, akkor ezt senki nem fogja megtenni helyette. Ráadásul felvetődik a kérdés, ha kívülről meg lehet buktatni egy megválasztott kormányt, akkor az mennyire felel meg a demokrácia alapelveinek és van-e egyáltalán értelme egy ilyen környezetben a tagállamokban választásokat tartani.  Látod, te mondod itt a britekre, hogy hibáztak és rossz döntést hoztak, lehet, de mertek döntést hozni és kitartanak mellette. A magyarok meg behúzzák fülüket és farkukat, megelégszenek a langyos koszos, büdös pocsojával és megszavazzák OV-t többedszerre is mert jobb nincs. Lehet, hogy nincs de nem is akarnak jobbat teremteni.
.
 Az EU meg rendszerszinten is korrupt, amiket belinkelgettem tegnap, csak a jéghegy csúcsa. Az EU politikusait is a vállalatok, pénzemberek érdekei mozgatják, korruptak, megvásárolhatóak. Már önmagában az vérlázító, hogy 750%-al többet visznek haza a brüsszeli politikusok és bürokraták, mint az átlag európai, és erre azt mondani, hogy nem rendszerszintű?! Hát nem tudom. Azt viszont tudom, hogy az EU-ban már meglebegtették, hogy EU adót vetnek ki közvetlenül az EU polgáraira, hogy tudják finanszírozni ezt a cirkuszt meg ha lesz EU hadsereg, akkor azt... Én inkább laissez faire megoldást szeretnék látni, ahol senkinek nem jár támogatás, pénz, ingyenhitel, potya költségtérítés stb.
2018. május 07. | 16:23
előzmény: #185  pampa
#198
Van itt egy ket nick aki anno tapsolt a balosoknak amikor loptak most tapsol a jobbosoknak akik lopnak es cinikusan szamon keri azokon akik ide se irtak akkor hogy miert nem kertek szamon ezt a balosokon mikozben utobbiak mar tucatszor leirtak hogy anno eliteltek es most is elitelik ezeket es azokat a tolvajokat is.
Hogy kik ezek a cinikus nickek sajna neked kell megdolgoznod. Annyiban konnyu dolgod lesz hogy te ide irtal 2006ban is es lathatoan nagyon jol emlekszel ki mit irt akkor.
2018. május 07. | 15:37
előzmény: #195  Vazsmegyei
#197
:) Látod a PÉNZ az úr! Van az a PÉNZ amiért 3 Mészáros lehet védeni :))))) Hajrá Pénzország. Hakrá Fidesz! ?
Törölt felhasználó
2018. május 07. | 15:19
előzmény: #188  peter_s
#196
Akkor maradjunk az uniós ügyészségnél.
Azért látom megoldásnak, mert leggyorsabban az ő segítségükkel lehet elküldeni Orbánékat. Mert a magyar nép (ahogy írtad) csak várja a csodát, és még nem tetszik neki forradalmat csinálni. Ne is csináljon, ha van békésebb megoldás. Hogy aztán megint nem fogjuk a sajátunknak érezni a megoldást, az lehet, de legalább mi követeljük ki a csatlakozást és ne az unió kényszerítsen rá bennünket. A demokrácia nem biztos, hogy 20-30 év alatt megtanulható, viszont alapfeltétele a gazdasági fejlődésnek.
Egy ügyet (az Elios-t) kellene végigvinniük, amely a vő leültetését és ov bukását is jelentené. Utána már automatikusan jönnek az elszámoltatások más ügyekben is. A vezér bukásával összeomlik a rendszer, maradunk az unióban, új választások, szakértői kormány, társadalmi béke megteremtése ...
Tehát minél előbb vissza kell téríteni az országot a jogállami útra, megerősíteni az Európához való tartozásunkat, ami nem sétagalopp egy ennyire szétvert, megosztott, gyűlölködő, szolidaritást, sőt néha humánumot sem ismerő, lezüllesztett közerkölcsű társadalomban.
Avagy próbáld meg ezt békés úton másképp elérni, a jelenlegi választási rendszerben, a jelenlegi "ellenzékkel", polt péterrel, handó tündével, médiával, az átalakított tulajdoni viszonyokkal, stb - azt hiszem lehetetlen.
-
Amit Te fő ellenérvnek hozol (unió is korrupt) lehet, hogy igaz, DE nem rendszerszinten korrupt, ezért vannak lebukások és felelősségrevonások.
2018. május 07. | 14:26
előzmény: #190  ts3
#195
Szóval alaptalanul szórakozol!
2018. május 07. | 14:24
előzmény: #186  ts3
#194
Végezzél néhány filozófiai tanmesét, ha kíváncsi vagy kik azok! Idestova 10 éve él ez a nicked, de úgy látszik nem tanulmányoztál semmi politikai szociológiai tanmesét, nem tűnt fel semmilyen elvetemült gondolat, ami elkerülte a figyelmedet!
Van még ilyen kérdésed? Kik azok? Vagy kik azok! Olvassad vissza a beírásaidat 9 évre visszamenőleg, hátha találsz benne olyant, amire nem tudsz és nem is akarsz válaszolni!
ts3
2018. május 07. | 14:23
előzmény: #192  pampa
#193
"Van itt egy-két régi motoros akit egyáltalán nem zavart régen az SZDSZ ténykedése!
Most pedig a FIDESZ legnagyobb bírálói!"
Pedig ezt az alaptalan vagdalkozást te írtad, amálka.
2018. május 07. | 14:20
előzmény: #190  ts3
#192
Nem.
megjegyzem ez nagyon pénznyelős stílus....
2018. május 07. | 14:20
előzmény: #187  Vazsmegyei
#191
Igen, ezt én is megfigyeltem.
.
Ez a magát .3-nak nevező új valami....csak rombolni képes!
Építeni semmit sem!
.
Tény, hogy építeni, alkotni sokkal nehezebb mint lerombolni mások alkotását!
Csak, hát rombolásból nem lehet új világot építeni.....
ts3
2018. május 07. | 14:18
előzmény: #189  pampa
#190
Szóval alaptalanul vagdalkozol.
2018. május 07. | 14:17
előzmény: #186  ts3
#189
Ezért az infóért neked kell megdolgozni!   :)
.
Keresd vissza, hogy kik azok akik már akkor is írtak és olvad végig, hogy milyen témákban foglaltak állást, volt véleményük.
Annyiban szerencséd van, hogy akkor még kevés közéleti topik volt.
.
Lesz pár napig elfoglaltságod!  :)
2018. május 07. | 14:16
előzmény: #121  Törölt felhasználó
#188
Nem egy dologról beszélünk. Én sehol nem mondtam illetve írtam, hogy Magyarországnak ki kellene lépnie az EU-ból - jóllehet szerintem EU nélkül Mo. Izland szintjére fel tudna jönni 10 éven belül, de társadalmi, politikai akarat és színvonal nincs meg hozzá, szóval ez csak az én hülyeségem, hogy hittem az ilyenekben. Szóval, az volt a téma mielőtt ráfordultunk az EU korrupciós témára, hogy az EU korrupcióellenes ügyészség  képes-e változást hozni és kezelni a korrupciós botrányokat az EU-ban, főleg Magyarország esetében, merthogy most a magyar ellenzék és a kormányellenes tüntetők erre élveznek. Nekem továbbra is az a véleményem, hogy nem fog jelentős változást hozni ez az intézmény.  Az ok roppant egyszerű: az EU intézményeinek csúcsán politikusok állnak, akik ugyanúgy korruptak, lopnak, csalnak mint az összes többi és ráadásul sok az idióta, debil megélhetési az EP-ben és ezek gyakorolják a hatalmat. Több vízfej, több bürökráca, és még több pénz ami elég ebben a uniós gépezetben, erre lehet számítani kb.
.
A magyarok soha semmiből nem tanulnak, csak várják a csodát mindenféle politikustól és intézményektől, szervezetektől. A rendszerváltáskor azt mondták, hogy ha rendszert vált Mo. akkor eléri a nyugati életszínvonalat, nem jött be... utána  megszavazták OV-t és a Fidesztől várták, az sem jött be.... utána Medgyessy-től, az sem jött be... majd az EU csatlakozástól, az sem jött be.... utána majd Gyurcsánnyal megcsináljuk, az sem jött be... és most itt vagyunk, hogy az EUR csatlakozástól és a korrupcióellenes ügyészségtől várják a változást... Van egy rossz hírem, ez sem fog bejönni. A magyar társadalomnak saját magának kellene olyan közállapotokat teremteni, amelyek gátolják a korrupciót és megteremtik a közélet tisztaságát. De erre a társadalom alkalmatlan, az EU ügyészsége semmit nem fog ezen segíteni.
2018. május 07. | 14:15
előzmény: #176  pampa
#187
Ezek az újliberáliso , akik a soros-iskolákat végezték, csak rombolni tudnak! Arra tanították őket, és arra tanítják őket ma is! 
Csakhogy Magyarország nem "Majdan-tér, vagy Grúzia, Macedónia"! És nem Nyugat-Európa, ahol randalírozni "civilkedni"és gyújtogatni lehet!
ts3
2018. május 07. | 14:12
előzmény: #185  pampa
#186
Kik azok?
2018. május 07. | 14:07
előzmény: #182  signal2
#185
Van itt egy-két régi motoros akit egyáltalán nem zavart régen az SZDSZ ténykedése!
Most pedig a FIDESZ legnagyobb bírálói!
.
Közben megvilágosodtak?
2018. május 07. | 14:05
előzmény: #181  signal2
#184
Ez nem cinikusság, hogyan akarsz "mérhetetlen" dolgokat "mérhetővé" tenni?
.
Ezért nem elfogadható az EU javaslata a pénzelosztás területén!
.
Jogállamiság betartásához meg még egy tucat "értelmezés és ízlés" szintű feltételhez kötné....
.
Kizárt, hogy ezt elfogadják egységesen a tagállamok!
2018. május 07. | 14:02
előzmény: #180  Törölt felhasználó
#183
Ezt én honnan tudnám?
.
Nem zavarna ha nyilvános lenne.
2018. május 07. | 13:56
előzmény: #179  pampa
#182
Egyrészt, örülök, hogy ilyen kiváló a memóriád (vegy inkább rossz, ez nem derül kk), másrészt hányan lehetnek, akik akkor is írtak, most meg nem!? Jelesül pl. az utóbbi időben aktív Dehogyisnem vagy Peterbond.
2018. május 07. | 13:55
előzmény: #178  pampa
#181
Lehetsz cinikus. Abszolút a te döntésed.Azt azonban megjegyezném, hogy ilyen alapon a szocik sem loptak. Soha, semmit.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE