A facebook-os nyilatkozat (bár én nem nevezném annak, inkább néhány elkeseredett mondatként tekintek rá) elég egyszerű, de lényegre törő volt. A konkrét számokat illetően úgy vélem nagyon túlzó, de sajnos az alapállításai nagyon is helytállók. Gondoljatok csak bele: a pillanatnyi cél egész Európában az egészségügyi rendszerek összeomlásának elkerülése és ezáltal több százezer ember megmentése a haláltól. Ennek ára, hogy bezárkózunk, a szigorítások fokozódnak, a termelés volumene egyre csökken. Most még vannak raktárkészletek, így lényegében folyamatos tud maradni az alapvető élelmiszerek és szükségleti cikkek beszerzése. Néhány héten belül, lényegében egész Európában egyszerre, feléljük a tartalékokat. Ha nincs termelés, a raktárkészletek elapadása után mindenből hiány lesz (ennek egy-két jelen már most is látható egyébként). Márpedig a vírus terjedésének feltartóztatása nem 1-2 hetet igényel, hanem hónapokat, szerintem. Addig rendben van, hogy a kormányok intézkedések sorával könnyítik az állampolgáraik anyagi helyzetét - de a raktárkészletek nem újratermelésével már nem fognak tudni mit kezdeni. Vagyis előbb-utóbb munkába kell állnunk ismét, meg kell művelni a földeket, termelni kell. Ezek jelentős része sajnos home office-ból nem megy, mert kétkezi munkát igényel. Én ebből az aspektusból tekintem ezt a néhány mondatot, és sajnos nagy részével egyet kell értsek.
Kulcs-Soft Nyrt
Hamarosan a BÉT-en lesz a Kulcs-Soft, és gondoltam már jobb lesz előre megbeszélni, ki hogyan áll hozzá.
1000 Ft-on a bevezetés. Remélhetőleg nem egy filaxia2 vagy keg2 lesz ebből, mindenesetre én bizakodom, így valószínűleg igyekszem hamar belevenni.
link
link