Köszi. Adóbevallásban kell feltüntetni "valahol" a könyvelőnek, ill. autómatikusan kifizetni az adót? Csak azért kérdezem, mert könyvelőnek lövése sincs hozzá...
A kriptovaluta kereskedés egyéb jövedelemnek számít!! A megfizetendő adót a jövedelem 87% ára kell számítani! Így a tényleges adó 26,55 %. Továbbá nincs lehetőség az egyéb költségek elszámolására. Gyakorlatilag hazánkban terheli a legtöbb adó ezt a fajta kereskedést 😟 Szlovéniában ,Oroszországban nincs adóteher semmi, de a többi környező országokban is gyakorlatilag csak jövedelemadóként adóznak utána!! Így szeretünk magyarország, állampolgáraid lehúzójaként😄😄
Igen kell adózni, 15% nyereségadó plusz asszem 16% szocho!! Sajnos a veszteséget nem lehet szembeállítani a nyereséggel, és tbsz számlát sem lehet nyitni rá😟 Revoluttól jóval biztonságosabb a Binance!!
szervusz, bár nem vagyok hozzáértő szaki, véleményem van, gondoltam kifejtem. Menni fognak azok is a BTC hátán, elvégre dotcom lufi 2 van, aztán idővel pukk, értéktelen lesz a 99%-a. Egyébként ha érkezik hozzáértő a topikba, kifejthetné nekem, miért ér ennyit a BTC, és vajon mi a fair ára? Hogyan becsülhető, stb...
Abban kérném az esetlegesen hozzá értők segítségét, hogy befektetési lehetőségek keresése közben megakadt a szemem néhány kisebb CRYPTO valután,melyek jelenlegi értéküket tekintve nincsennek még elszállva, mint a Bitcoin! Gondolok itt olyanokra, mint: IOTA 1,4$, RIPPLE 0,26$, SANTIMENT 1,22$!!! Az elmúlt időszakban ezek is jelentős emelkedést mutattak. Benne lehet ezekben -ha nem is akkora, mint a Bitcoinban- akár 10-20x emelkedés??
Kripto eszmecsere