Topiknyitó: antaltibor2 2020. 09. 11. 11:17

Koronavírus topik  

Sziasztok,
Tudom, hogy nem teljesen gazdasági téma, de régen láttam, hogy volt egy ilyen topik, de újabban nem találom.
Szeretnék a témárol értelmes emberekkel beszélni, akikek van véleménye, hisz ez kihat mindannyiunk életére és erős gazdasági vetülete van.
Szeretném, ha vírustagadok elkerülnének minket, értelmes, tényszerű, racionális beszélgetést szeretnék.
Egy kérdéssel kezdeném: Mindenki le volt zárva honapokon keresztül az egész világon, az volt a mondás, hogy maradj otthon és akkor sikerült is ellaposítani a járványgörbét. Most viszont mindenhol teljes a nyitás, közösségi terjedés van a legtöbb országban (ami azt jelenti hogy a járványügynek esélye sincs érdemben megállítani a dolgot, max. az igazoltan fertőzött egyének karanténjával lehet némiképp a fertőzés terjedését korlátozni.)
Volt így értelme annak a 2 honapnak? Az én véleményem, hogy egyértelműen volt, de akkor annak az eredményeit nem kellett volna fenntartani? Szerintetek elfogadhato felvállalni a sok beteget és áldozatot a gazdaságért? Ha viszont már a gazdasági szempontok vannak előtérben (ami részben érthető is), nem kellene nagyon szigorú járványügyi szabályokat életbe léptetni? kötelező maszk irodákban, boltokban? Annak korlátozása, hogy egyszerre hány ember tartozkodhat egy boltban/irodában/plázában? Kötelező FFP2 maszk használat? (mert az valoban védené az egyént, illetve másokat is teljes mértékben, hisz a kilégzés során még annyi fertőzött csepp sem kerülne a levegőbe? Ötlet lenne, de úgy látom, mindenki széttette a kezét ?
Véleményeket várok. Köszi
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 09. 11. 12:27
#4
Milyen virustagadok?és mi van a virus igenlőkkel, ők hogy bizonyitják az igazukat, mert a tagadok sem tudják.
Peterbond 2020. 09. 11. 11:33
Előzmény: #2  antaltibor2
#3
Van ra kett topik is. Szerintem boven eleg. Csak 1 oldalt kell max visszamenni mindkettohoz.
antaltibor2 2020. 09. 11. 11:26
#2

Illetve a fentiekhez annyit (olvassátok el kérlek a topicindítot is), hogy vírustagadok esetén szigorú kollektív felelősség hangsúlyozása és szigorú pénzbüntetések bevezetése, mert ezt a bohockodást be kéne fejezni, hogy engedi a többség hogy sok vírustagado ostoba ember az amúgy is laza közfegyelmet lazítsa.
Fel kell fogni(uk), hogy ez nem az ő jogaikrol szol, hanem a közösség biztonságárol.

Topik gazda

antaltibor2
4 2 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek