Topiknyitó: Törölt felhasználó 2008. 06. 27. 12:20

kis és közepes papirok elemzése  

Régebben is írtam és hosszabb szünet után a ki- és közepes papirok elamzésével tértem vissza...igaz főleg a netes kiadásokra!

Tekintsük úgy, mintha A KIMONDHATATLAN SZÁMOMRA NEM LÉTEZNE!

A többi papirról szívesen írok, mert semmi nem korlátoz benne ÉS ÉRZELMILEG SEM GÁTOL AZ ŐSZINTE VÉLEMÉNYEM kinyilvánítására..

azóta némi TA ismeretet felszedtem!

a cikkeim háttéranyagait főleg a német nyelvterületről vettem (akár FT .de...a német ny kiadás, de angolul is tudok!)

A tőzsde hangulatát kivántam "elkapni" egy-egy pillanatfelvétellel...

A subprime-ról az fntudosito.hu - n sorozatot irtam..

Remélem nem tévedek az elemzéseimmel, vagy ide vagy máshová felteszem..

Konkrét cégeket is megpróbálok átvilágítani, ha győzöm energiával...

De NE HARAGUDJATOK HA EGYET KIHAGYOK!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 07. 01. 15:33
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
Teljesen igazad van! ennyi lehetne a phyla, ha többivel együtt esett volna!
De nem teszi...!
Az interjú, a részvényesi találkozó, de még a testületi ülések is olyan hozadékkal jelenkezhetnének...illetve, ha az általános 300 pont feletti esést nézzük, hogy a papir ezeken szinteken áll..
A spekulánsok nem kedvelik, inkább a volatilis részvényekkel kereskednek!

Részemről azért nem kívánnám, hogy feleződjön a vagyonom...mert mint arra másutt céloztam....fizetőképes vagyok, de phylát többet nem adok el, sőt a nyugdíjamból időnként veszek hozzá..
A másik lehetőség az otépé...de abba meg akaratom ellenére beragadtam
Törölt felhasználó 2008. 07. 01. 11:35
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
2008. június 27.
...........2007............... 2008

BUX .................30000 ft... 20200 ft
MOL .................31000 ft ...20000 ft
OTP ..................11000 ft...... 6200 ft
RICHTER ........44000 ft ..32000 ft
EGIS .................27000 ft ...15200 ft
FOTEX ................1050 ft .......590 ft
SYNERGON . ..... 1900 ft ......785 ft
MTELEKOM . .....1070 ft ..... 700 ft
ANY ...................15500 ft .....9700 ft
RÁBA ............. ....2800 ft .....1600 ft
PANNERGY .. ... 1860 ft ......1305 ft
GENESIS ............2800 ft .... 1440 ft
TVK .....................8400 ft ....4500 ft
ECONET ...............230 ft ....... 101 ft
FHB......................2350 ft ......1135 ft
AAA .......................500 ft .......180 ft
HUMET ..................97 ft ..........56 ft
ZWACK ........... 19600 ft .. 14500 ft
KONZUM....... ..... 399 ft .......130 ft
PHYLAXIA .............41 ft ..........15 ft
Törölt felhasználó 2008. 07. 01. 11:28
a 2012 nem a válság mélypontjára utal...

elveimmel ellentétben megint találtam okot a phyla topikba írni - részben személyes érintettség okán,
dr.PK véleményét és mások együttérzését köszönöm!

nehéz időszak ez számomra, IGEN SOK TANULSÁGGAL...
Törölt felhasználó 2008. 07. 01. 10:29
Az amerikai recessziót sok nagy londoni ház jósolja, de a 30-as évekhez hasonló depresszióval az elemzők zöme nem számol. Az Economist Intelligence Unit (EIU) - a világ legnagyobb, nem befektetési banki jellegű gazdaságelemző és előrejelző háza - júniusra szóló havi globális világgazdasági prognózisában azt írta: az 1929-ben kezdődött gazdasági visszaesést nem elsősorban a meredek tőzsdei korrekció okozta - az 1987-es krach például súlyosabb volt -, hanem az akkori pénzügypolitika "látványos kudarca".

A Federal Reserve - az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbank-hálózat - ugyanis, amely a visszaesés ellenére mereven ragaszkodott az aranystandard fenntartásához, egészen 1931-ig folytatta a monetáris szigorítást. Ma már azonban rendkívül valószínűtlen, hogy a Fed ugyanezeket a hibákat megismételné. A Federal Reserve élén, Ben Bernanke személyében, a 30-as években bekövetkezett Nagy Depresszió történetének egyik vezető szakértője áll, és a bank - agresszív kamatcsökkentéseivel és aktívabb pénzpiaci intervencióival - már eddig is sokat tett annak demonstrálására, hogy bármilyen szükséges lépést kész megtenni egy új depresszió elkerülésére, áll az EIU júniusi elemzésében.
Forrás: gazdaságirádió)

Mit jelenthez számunkra,lefordítva az európai vagy akár a magyar piacra...

elakadt a globlizált piac fejlődése, mély válságban vagyunk és Bernanke eddig hiába nyilatkozott, az amerikai kormányzat injekciói - és nem volt kevés - nem állították meg a folyamatokat...
A megállíthatatlan Bush újabb és újabb összegeket követel a háborúzásra...
Vajon mit ér el, az USA presztizsének és kereskedelmi ill. pénzügyi mérlegének további mélyrepülésén kívül?

Nem elemeztem a makroadatokat mélységében, de ami eddig a hadiipar fejlődésével az USA gazdaságára pozitivan hatott - elszállt mint a füst!

Irakból olajat északon nem tud kihozni, a Hormuzi szorosban pedig sikerült újabb konfliktust generálnia...már nemcsak Izrael katonai ellenfele Iránnak (és vele szövetségesei politikai ellenfelékké léptek elő), hanem ugyanez katonai síkra is terelődhet................
Ha egy újabb háborús gócpont alakul ki, a világ technikailag legerősebb, de szervezésben, békefenntartásban egyáltalán nem jeleskedő hadsrege....a koporsókat takarhatja le és több szállítógépet külhet, mint vadászbombázót!

Afganisztántól-Irakon-Iránon át Sziriáig vagy akár Törökországig....ekkor frontot nyitni, amikor már nem a lakosság terrorizálásával (szőnyegbonbázás, ipari létsitmények és emberanyag megsemmisítése) lehet háborúl nyerni!
Igen, Bush állítólag megnyerte a háborút és elvesztette a békét!

A golbalizált világra ez minden eddigi háborúnál végzetesebb következményekkel jár!

VÁLTOZÁS KELL...az átlagamerikai nem választana meg egy nőt, függetlenül a hibáitól és a kvalitásaitól, az átlagamerikai megválaszt egy szinesbőrű elnököt?
Ez mos döntő lehet - habár a republikánusok vilgágcsúcs-tempóban kell visszafussanak arról az örvényről, amely sehová sem vezet és MR.President lábába gennyesedő tüskék fúródtak!

VÁLTOZÁS... de miért kell erre novembeig várnia a világnak, Bush semmit sem fog megnyerni novemberig, legfeljebb elveszíteni az emberek hitét a "demokráciában" !
prfecó 2008. 07. 01. 10:12
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
kívánom a gazdasági rádió legyen jobb .
ez az uj tulajdonos gondja és kötelezettsége is , nyereség is legyen

műsorvezetőkkel is kell beszélni pl. morfondírozás cimü baromságokat csökkenteni vagy az elfogultságot tompítani.
Törölt felhasználó 2008. 07. 01. 10:00
Ezúttal nem egy árfolyam-prognózist kvánok közöln, ami nem is nagyon szokásom!

A fair érték vagy a célárfolyam ugyan nem tiltott kategória...

link

és folytatnám:

A City nyiván - a Demokrata Párttal való szimpatizálás és a kötődés okán - alig várja a választásokat!
Addig a dollárra nehezedő nyomáson nem fog enyhíteni, ami az irreális olajárban is jelentkezik.
Köztudott, hogy az olajárát dollárban jegyzik, habár több meghatározó olajtermelő ettől helyzettől szabadulni
kíván!
Lélektanilag azonban a dollárban történő jegyzés fékezhetetlen spirált indított meg, az OPEC nem is annyira bánja, hiszen a termelést sem kell növelnie, hogy a bevételek exponenciáiálisan nőjenek.
Nem is fogja növelni a termelést, mert a valós olajigényeket így is kielégíti.
A gázt is olajegyenértékben számolják el...ez bizonyos térségek horribilis bevételeit szintén növeli.
link
kata311
kata311 2008. 06. 30. 19:40
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
úgy látszik már nem szokás a lektorálás
Törölt felhasználó 2008. 06. 30. 18:44
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2008. 06. 30. 18:40
Előzmény: #13  prfecó
köszi prfecó!

cserébe:

link
Törölt felhasználó 2008. 06. 29. 12:11
A konzum talán feljő talajvízként.........Ezzel kapcsolatban érdekelne egy két vélemény
tigus7313 2008. 06. 29. 09:48
gondolom a vezetőkön tulajdonosokat kell érteni,
persze egyik sem tudja (max. csak szeretné) kivenni a cégből a nyereséget szerencsére.
prfecó 2008. 06. 29. 07:05
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Talán tudod , hogy Rába vezetői egymás között élet halál harcot vívnak és mindegyik a cégből akarja kivenni a nyereséget , mert máshol némi gondjai támadtak. Egy ilyen helyzet se TA , se fundára nem jó.

Maga a cég nem rossz , részvényár is magasabb kellene, egy külön történet a Győr város részvény eladása és a kimondhatalan külön játéka. Észt alap meg a mutyisztánban még rátesz egy kis balti spekit(annak is a legrosszabbikát)

Komolyan elemezhetnéd RFV nevü céget.
Minden szem másként lát, én pl már hiszek benne.

eco, pannergi,humi, phyla, FHB, csepel háttérből rángatott részvenyek szvsz

konzum talán feljő talajvízként
Törölt felhasználó 2008. 06. 28. 21:22
Törölt felhasználó 2008. 06. 28. 21:08
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
a kérdésed nem egészen világos, ha ez kérdés volt?!

természetesen az akviziciók, jól összerakva, igen nagy fejlődési potenciált jelentenek!

kérdés melyik részvényre gondoltál..

a Rába tulajdonosi szerkezete úgy változott, h valaki eladta az Exbus részesedését és helyette növelte Rába részesedését...
A Rábának vannak megrendelései, ebben bízom és mivel még egy autógyár létesül, remélem ennek is lehetne a beszállítója!

Ami az érdekc soportok harcát illeti, mindenki előtt világos, hogy egyes csoportok nem állnak egymással szóba!
Namármost ..én vérbosszú okán nem fogom a Rábát leszólni, sőt, volt a birtokomban, kerestem vele és újabb vételeken gondolkodom...pár nap múlva jön meg a pénzem...
Arról, hogy libeális cég-e a Rába, az OTP, vagy más olyan cég amelynek a papirjait megvenném...FOGALMAM SINCS?!
Mineden esetre a győri OKO magyarázkodása, szerintem ártott az árfolyamnak....!
Törölt felhasználó 2008. 06. 28. 20:50
Előzmény: #9  BudFox
Rapista drága lovag, az üzleti életre nem az akvizóciók a jellemzőek??? Bocs, hogy ilyen egyszerűt kérdezek. Balkáni népség ez a magyar, mi? Szerencse, hogy liberális vagyok és nem tiltattalak ki, ahogy senkit, ettől -:) nem kell félned bölcs "királyom". Várom magasröptű válaszod....
BudFox
BudFox 2008. 06. 28. 17:16
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Én például megnéznék egy kimerítő EHEP elemzést is :DD lehet hogy ez egy igazi aranybánya lenne, de senkinek sem került a látóterébe :DDD
Törölt felhasználó 2008. 06. 28. 16:36
én nem vagyok a vérbosszú híve, több tőzsdei cég vezetője vagy tulajdonosa RÉGI SÉRELMEK miatt nem beszél egymással...

bocsi lehet, hogy Albániában élek, a hegyek közt a
vérrbosszú (albánul nem tudom a vendetta...megfelelőjét)

Hátha a Rába vagy más papir tulajdonosi háttere nagyobb nyelvzseni..

Minden esetre alulértékeltnek tartom a papirt, lehet, h tengerentúli üzletei és exportja az árfolyam áldozatai illetve beleszól a pangás..

jó lenne tudni, hogy a HM mikor vesz át újabb készárut, jó lenne tudni a kovácsolás, a tengelyek gyártása hogy áll?

megnézem...mindenütt ahol adatokat találok,
és visszatérek. Az Engel projektek is érdekelnek!

Magam részéről igyekszem pénzt előteremteni és űjból megpróbálkozom ezzel a papirral - mérlegelés után.
Eddig nem buktam, amikor vettem, előfordult viszont, hogy korán adtam el, ami még mindig a jobbik eset.
A szakma szerint akkor kell pozit zárni, amikor átlendül a csúcson.
Ha valamire jutottam..itt vagy másutt megírom!
Nem érdekel a tulajdonosi háttér - biztosan lesz, aki megérti! és a tulajdonos is!

Megjegyzem cikkeimben megírtam, annak idején, hogy a kis és közepes papirok lejtmenetére a jelet a Rába adta meg, de a karmester az ÖKO volt, a koncertmester a Wamsler..:-)

mégis, beesett szép lassan a többi is, függetlenül az egyedi sztoritól (addig ugyanis tartották magukat, míg a bluek lejtőn voltak már!)
Törölt felhasználó 2008. 06. 27. 21:16
remélem ez a papir még megment egyszer, csak a beszállón töröm a fejem...

nem hiszek abban, h 5-tel kezdődhet...de minden megtörténhet...most az a kérdés 6 és 6,2 közt érdemes-e már beszállni...

ez enyhíthet a helyzetemen és más vesztesek helyzetén...a Nabiból pl 1300-nál ugrottam ki beker 4600 és 2400 közt volt!
szerencsére szélesre terítettem akkor a portfoliomat!
Törölt felhasználó 2008. 06. 27. 12:49
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
bocsánat, hadd maradjak SZALONKÉPES :-)
Törölt felhasználó 2008. 06. 27. 12:23
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
SYNERGON 785
Törölt felhasználó 2008. 06. 27. 12:23
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Rapista,
Elemzéseidet kezdd légyszíves a Humettel !
:)
Törölt felhasználó 2008. 06. 27. 12:22
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
RÁBA 1600
Törölt felhasználó 2008. 06. 27. 12:22
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
MOL 20K
ECONET 100
pannergy 1305

Topik gazda

rapista
3 5 1