Több mint kétharmados többségben (68 százalék) vannak azok, akik nem támogatják a rendezést, mert azt gondolják, hogy túl sokba kerülne, és azt a pénzt inkább hasznosabb dolgokra kellene fordítani - olvasható a HVG cikkében. A hetilap...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=243424
Próbálom értelmezni a kommentjeidet, de valahogy semmit sem értek belőle, azt sem tudom, hogy te amúgy pártolod vagy ellenzed az olimpiát. Neked nem anyanyelved a magyar?
Látod, ez egy hibás gondolkodásmód: az esetleges rendezés "a kormány sikere". Hát egy szart! Az ország sikere, a város sikere, az adófizetők sikere, mert a város pályázik, és az adófizetők állnák, nem a kúrmány!
Az én hasonlatomban viszont így néz ki a dolog:
Három fiatal van, az egyik leéli gyári melósként az életét, mert nem vallalja be az egyetemet, ő a merjünk kicsik lenni, a másik szerencsejátékozik, ő a merjünk nagyok lenni, a harmadik meg a realista, ő egyetemre megy.
Vagy az a merjünk nagyok lenni, aki hitelből valami haszontalan szakra megy, és utana ugyanúgy gyárban dolgozik, de legalább ott van, hogy van diplomája.
Amúgy a hasonlatod jó, az egyetemnél is azt kellene nézni, hogy megtérül-e, de a legtöbben elintézik az érzelmi alapú megítéléssel. Mert merjünk nagyok lenni, vagy merjünk kicsik lenni...
neked ezt jelenti. nekem meg azt, h optimistán vagy pesszimistán állunk a dolgokhoz.
mondjuk van két azonos képességekkel rendelkező fiatal, az egyiknek álma h diplomája legyen, és ezért megtesz mindent. felvételizik, időt és energiát fektet bele.
a másik úgy áll hozzá, h talán nem is sikerül, ezért soha meg se próbálja, és mondjuk gyári melósként (nem mintha lenézném őket) leéli az életét, pedig ha megpróbálta volna...
Vannak olyan jelszavak, ami mögött van valami, és vannak olyanok, ami mögött nincs. A merjünk nagyok/kicsik mögött nincsen. Ugyanis attól, hogy kicsinek vagy nagynak érezzük magunkat, attól még akkorák vagyunk, amekkorák. Ha valami komoly reformsorozatot látnék a merjünk nagyok lenni mögött, ami elősegítené a fejlődésünket, akkor még ok, de egy soha meg nem térülő, hitelből finanszírozott beruhazástól nem leszünk nagyobbak, sőt kisebbek leszünk. Ehhez ilyen szlogenekkel érvelni pontosan olyan, mint mikor az autóhiteles szomszéd osztja az észt hogy ő mert nagy lenni, megvette hitelre a BMW-t, bezzeg te mekkora csíra vagy a használt Suzukiddal. Vagy nemrég láttam egy OTP személyi kölcsön hrdetést, ahol valami olyan volt a szlogen, hogy segítünk teljesíteni az újévi fogadalmadat. Nem csodálom, hogy hasonlóan egybites szlogenekkel lehet ravenni a prolit a hitelre, mint amivel a szavazatát meg lehet szerezni...
Nem, ez Mohácsé és következményeié (ezek közül elsősorban Trianoné). Magyarország per pillanat nem csak világviszonylatban kicsi, de még Európában is. Egy példa: a Lengyel Királysággal a középkor folyamán egy súlycsoportban voltunk, sőt mi voltunk egy kicsivel erősebbek. Jelenleg Lengyelország 40 milliós, mi viszont már csak 10 milliósak vagyunk és a lengyelek is csak európai viszonylatban számítanak úgy-ahogy középhatalomnak.
Kétharmados többségben a budapesti olimpia ellenzői
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=243424