Topikgazda: oszlopos 2004. 09. 16. 13:59

Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?  

Ugrás a cikkhez
A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 05. 29. 17:15
Előzmény: #639  newedge07
feltételezem ugyis be fogod copyzni, nem kell erre külön megkérnem téged. Ha negatív a hír akkor is, bár azt ugyis észre lehet venni...:)
sőt már most is
newedge07 2008. 05. 27. 10:09
Előzmény: #638  Törölt felhasználó
30 napon belül okosabbak leszünk PM-től állásfoglalás kérve .
Törölt felhasználó 2008. 05. 23. 12:31
Előzmény: #637  Láma
nem :(
Láma
Láma 2008. 05. 23. 12:28
Előzmény: #636  gereaki
Tudja valaki hogy a kisebbségi állami tulajdonok aukcióján be fogják számítani a kpj-t?
gereaki 2008. 05. 22. 17:12
Előzmény: #635  Törölt felhasználó
hallgass a birkákra add csak 1100 alatt majd 1700 körül koccintunk:-)

Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 14:31
Előzmény: #634  newedge07
cimbi ne szólj már be örökösen
az az ovoda, hogy itt kotlotok a pakkjaitok felett (állítólag), fenenagy szakmai írások születnek itt a semmiről..aztán egy emberként estek neki bárkinek, aki nem azzal kel és fekszik, hogy hajrá kárpótjegy...
ezzel meg közben nem lehet pénzt keresni
és itt hülyítitek a jónépet

ne vegye senki
newedge07 2008. 05. 20. 14:23
Előzmény: #633  Törölt felhasználó
gyere az ovódába dl...:-) azon a szinten vagy
Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 14:21
Előzmény: #627  gereaki
6 hónapja mozdulatlan illikvid szar
te meg egy nulla vagy
newedge07 2008. 05. 20. 14:21
Előzmény: #631  newedge07
én úgy látom hogy ezen a szinten az ad(-hat) el: aki rákényszerül (fedezet), aki nem akar várni, aki olcsóbban vehette, aki másban lát lehetőséget. Nagy halak ezen a szinten nem adnak el, közepesek veszik de nem feltünően, a legutóbbi 5 valahány K-t 1100 ről is több nagyobban vitték el. Minden spekuláció a tőzsde erről szól. Igaz, hogy tv. nem rendelkezik a kivezetés határidejéről, de csatlakozom watsonhoz, igen lehet belőle politikai tőkét kovácsolni. Egyébként lényeges : alanyi nem alanyi ua a jog ebben az esetben.
newedge07 2008. 05. 20. 14:17
Előzmény: #629  watson
köszönjük watson az eszmefuttatásodat.korrekt.objektív.
Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 14:16
Előzmény: #629  watson
1.) ok
2.) ok
3.) Pont a 2. miatt írtam, hogy politikailag se nagy haszon, mert nehéz úgy kommunikálni, hogy a sok Marinénit fizetik ki, amikor mindenki tudja, hogy nem a Marinéniket fizetik ki, hanem a spekiket. Ez meg nem egy nagy politikai tett. Hát ezért továbbra is fenntartom, hogy az államnak sem sok érdeke fűződik a kivezetéshez. Ezért nem is tették eddig meg.
watson
watson 2008. 05. 20. 14:11
Előzmény: #621  Törölt felhasználó
1.) a törvényt tényleg nem tartják be
Kptv. "8. § (1) Az Állami Vagyonügynökség javaslatára a Kormány a forgalomban levő VALAMENNYI kárpótlási jegy vásárlási célú felhasználását [7. § (1) bekezdés a) pont] 1996. év december 31-ig, évente legfeljebb összesen hat hónapos időtartamra felfüggesztheti. Ezt az időpontot követően a kárpótlási jegy vásárlási célú FELHASZNÁLÁSA NEM KORLÁTOZHATÓ."
"7. § (1) Az állam biztosítja, hogy a kárpótlási jegyet annak birtokosa az e törvényben foglalt feltételekkel
a) az állami tulajdon privatizációja során értékesítésre kerülő vagyontárgyak, RÉSZVÉNYEK, üzletrészek MEGVÁSÁRLÁSÁRA,"

2.) " a jegyek nagy része nem a szegény rászorult Marinéniknél van, hanem Zoloféléknél, meg közepes Zoloknál, meg nagy Zoloknál." :DD
De komolyra fordítva a szót: a gerinctelen politikusaink nem fizették ki a Marinéniket, de az időfaktort mint kockázatot felvállalva a törvények ismeretében átvállalták Zolo félék hogy a Marinéniknek még a haláluk előtt kézzelfogható, kajára is költhető pénzük legyen belőle. Szerintem ez egy pénzügyileg kultúrált államban nem azt jelenti, hogy a pénzügyi szolgáltatót, Zolo-t az államnak illetve a politikusoknak meg a Szocializmusba belegyöpösödött tulajdont utáló kicsinyes pógároknak meg kéne károsítani a törvények be nem tartásával. És idevágóan mégegyszer elmondanám hogy folyamatos felhasználást kéne biztosítani 1996 óta a tv. szerint.

3.) Tévedés azt állítani hogy "kárpótjegy kivezetésére kár spekulálnod" "mégcsak nagy politikai haszna se lenne"
mert szerintem igenis politikai tőkét lehet abból kovácsolni, hogy egy évtizedes kárpótlási folyamatot lezárnak és az állam helytállt jogelődje bűneiért és kifizette a mamikat... (nem túl nagy befektetéssel)
newedge07 2008. 05. 20. 14:08
Előzmény: #627  gereaki
dlph tényleg szánalmas vagy, sajnállak.őszintén.már csak ide irogatsz...gyere végyél 100 db-ot aztán mondjál egy nagyot ahogyan szoktad
gereaki 2008. 05. 20. 14:01
Előzmény: #626  Törölt felhasználó
szerintem dlph ezzel az idióta monogramoddal örülnél ha negyed annyit is konyítanál hozzá mint ő. 1200 felett 3-4K is adhattál volna nagybefektető.
Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 13:56
Előzmény: #617  zolo
Zolo annyit sem értesz a tőzsdéhez, mint a 20 éves fiam. Egy nulla vagy.Meg nem indoklom, mert egy másodperc is rád az életemből kár.1120 eladtam egy hónap múlva hol tudtam volna annyit eladni? Azért mert valaki vett 5 db-ot és lesz 1230 nem azt jelenti, hogy több ezret ki lehet szórni.
Nullák vagytok . Így, szó szeriint tökmag.
Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 13:44
Előzmény: #624  gereaki
Attól mert az ember higgadtan gondolkodik, attól még nem lesz károgó. Még akkor sem, ha ez a tevékenység ismeretlen számodra.
gereaki 2008. 05. 20. 13:39
Előzmény: #623  Törölt felhasználó
hirtelen ha megindul a jegy előjönnek a károgók , szakértők és tsai:
vitatkozni, ok...
a jegyet az különbözteti meg a többi instrumentumtól, hogy mögötte van egy állami fedezetvállalás, lejárat nincsen ebben igazad van, de a tv.értelmében (ami szerinted nem mindig tartanak be nem tudom honnan veszed mert a jegynél még ilyen nem volt) vagyonértékesítésnél a jegyet fel lehet használni (rv, föld, ingatlan, járadék stb) - azt írod, hogy bevonás 0,0000001.... ha ennyire jól tudod akkor nem kell venni, no persze vehetsz mert kicsik is veszik. - Szerinted miért van kb. 7 mrd névérték elfekvőben nagy halaknál (ahogyan te említed) bár én kicsi vagyok a magam 1,3K-val???? -
Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 13:29
Előzmény: #622  gereaki
Én nem hülyeségeket írok, hanem vázoltam pontokban néhány kockázati elemet. Kérlek vitatkozz velem érdemben, a többi nem érdekel.
gereaki 2008. 05. 20. 13:25
Előzmény: #621  Törölt felhasználó
szerintem nyelő de nagyon kimaradtál valamiből, szerintem zolo nem irogat hülyeségeket anno az econál sem irogatott, te irogatsz hülyeséget mert nem ismered a törvényt sem, gondolod h aki az ÚTP-t kitalálta az nem érdekelt no és hol vannak a jegyek ahogyan írtad nem kisembereknél..megadtad a választ.
Törölt felhasználó 2008. 05. 20. 13:14
Előzmény: #620  zolo
Zolo, butaságokat kár írogatni.

1. Az ÚTP egy nagy lófasz, ezt mindenki tudja, aki tőzsdézik. Egyedül a Szerencsejáték ér belőlük valamit, a többi egy rakás szar. Legalábbis kisbüfiként mindenképpen. Politikai húzás, hogy pl. a Szerencsejáték privijét jobban megegye a jobbos szavazóréget is. Erre találták ki, nem a hangzatos nevére. Persze tök mindegy, hogy milyenek ezek a cégek, ha 1742-ért beszámítják a jegyeket, akkor úgyis 1600-ig elmegy a tőzsdén is.
2. A kárpótjegy kivezetésére kár spekulálnod, az esélye 0.00000000000000000000001. Az államnak pénz kell, bolond lenne kidobni teljesen értelmetlenül sokmilliárd Ft-ot, amikor ráadásul mindenki tudja, hogy a jegyek nagy része nem a szegény rászorult Marinéniknél van, hanem Zoloféléknél, meg közepes Zoloknál, meg nagy Zoloknál. Ezeket miért tömje meg az állam pénzzel, amikor erre törvényi kötelezettsége nincs is és ráadásul, amire van (hogy be kell számítaniuk), annak is gyakran elfelejt eleget tenni. Ráadásul az egész sok pénzbe kerül, amikor pont arra lenne szükség és mégcsak nagy politikai haszna se lenne. Szóval ez a verzió teljesen felejthető. Az ember, ha spekulál, akkor tudja, mire spekulál. Erre hülyeség.
3. Ami további kockázat: az ÚTP-vel kapcsolatban eddig mindenféle kedvezményről beszétek, csak épp a kárpótjegyről nem. Ez baj, mert nehezen hiszem, hogy egyszerre sokféle kedvezmény lesz. Vagy ez, vagy az. Tehát megvan az esélye annak, hogy mégha lesz is ÚTP, a jegy kimarad a buliból.
4. Ezzel együtt 1120/1742 elég csalogató diszkont. De ahogy helyesen leírtad a "t" időtényező ismeretlen. És az ismeretlen nem azt jelenti, hogy nem tudjuk, hogy 1-2-5-10 hét/hónap, hanem akár év is... Így meg már nagyon nem mindegy.

Topik gazda

oszlopos
4 3 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek