A Theresa Mayt váltó új brit kormányfõ sem tárgyalhatja újra az Egyesült Királyság uniós kiválásának feltételrendszerét rögzítõ szerzõdést - figyelmeztetett az Európai Bizottság elnöke a Politico brüsszeli hírportálnak
Ja, kihagytam az előbb, de az eu vezetői, ha van minimális eszük, lassan elkezdenek majd tapogatózni egy szorosabb kereskedelmi kapcsolat irányába azokkal, akik vesztesei trampli ámokfutásának. :) Kezdetnek egy eu-kínai-mexikói-kanadai kereskedelmi szerződés jöhetne, természetesen gondosan a jövő évi usa elnökválasztás elé időzítve. :))))
Trampli meg majd kereskedik a britekkel. (Akiket persze közben hard brexit esetén az összes hitelminősítő azonnal levág minimum 1, de inkább 2 kategóriával. Persze ez lehet, h a skótok kiválása közepette már fel sem tűnik majd nekik. :DDDDD)
"másnap Trump már alá is írja a szabadkereskedelmi egyezményt a britekkel."
Az könnyen lehet, kérdés, hogy milyet. Mert bár Trump előszeretettel ugrasztja össze a briteket, meg az eut, az már egészen más tészta, ha a britek vele tárgyalnak, és minden brit engedményt neki kell megfizetnie. Van rá egy lyukas kétfilléresem, hogy ő nem lesz ennyire megértő és jóságos, mint az eu volt a tárgyalások során. :))
Szerintem is leválnak a skótok, ha hard brexit lesz. És valaki majd kétségtelenül megszívja a hard brexitet. Abban viszont nem értünk egyet, hogy ezek a skótok lesznek. :))
Nem hiszem, hogy meghatja, a brexitesek inkább Trump felé húznak. Ha UK hirtelen kipottyanna, másnap Trump már alá is írja a szabadkereskedelmi egyezményt a britekkel. Nem hiszem, hogy jobban járna az EU és Skócia egy USA - UK szabadkereskedelmi megállapodással, de ők tudják. Szerintem leválnak a skótok, de kegyetlenül meg fogják szívni egy hard brexit esetén, főleg ha bevezetik az eurót is.
Juncker: az új brit kormányfõ sem tárgyalhatja újra a kiválási megállapodást
Ugrás a cikkhez