Portfolio Portfolio
5
5
1
2014. november 24. | 06:15
#1

Itt a forintosítás menetrendje - Ölre mennek a devizahitelesekért?  

ugrás a cikkhez
Díjmentesen végtörleszthetik a hitelüket a devizahitelesek a tavaszi forintosítás utáni 150 napban, ha nem lesznek elégedettek a frissen átszámolt törlesztőrészletükkel. A hitelkiváltás azonban sem a bankoknak, sem az ügyfeleknek nem lesz nagy...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=59&i=206794
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
2014. november 24. | 19:03
előzmény: #5  Thubiso
#6
Így van! Ölre nem fognak menni a devizahitelesekért, hiszen alig tudják fizetni minél többen.

A nem teljesítés problémáját a bankok az elmúlt években aktív hitelástrukturálási tevékenységgel és más fizetéskönnyítő megoldásokkal igyekeztek orvosolni. Mindez azonban csak részmegoldást hozott: az MNB friss adatai alapján az átstrukturált lakossági hitelek 53%-a ma már 90 napon túli késedelemben van
2014. november 24. | 08:43
előzmény: #1  portfolio
#5
Ebbe még a tömeg bele fog szólni.
2014. november 24. | 08:33
előzmény: #3  pori001
#4
hát pont ezt nem érti senki...a bankok nov.10. napon semmit nem zártak, akkor miért nem lehet az éppen aktuális árfolyam ?? jó kérdés....a bankok semmit nem vettek meg nov. 10.-én, akkor most mi van??
2014. november 24. | 08:28
előzmény: #1  portfolio
#3
Elég szemét módon határozták meg a forintosítást árfolyamát főleg jen esetében. Nézzünk egy példát:

Legyen a hitel tőketartozása 40.000 Frank vagy 33.200 Euró vagy 4.734.000 Jen, ez a forintosítás árfolyamán kb. 10.260.000 Ft mindhárom esetben. A jelenlegi árfolyamon (253, 0450 Frank esetén, 304,3150 Euró esetén és 2,0828 Jen esetén) az árfolyam különbözet a frankhiteleseknél 137 ezer, euróhiteleseknél 155 ezer, míg jen esetén 380 ezer Ft. Mivel a jelenlegi piaci ár alacsonyabb a törvénytervezetben rögzítettnél, így a hiteles ennyit bukik.

Ha azt feltételezzük, hogy Japán kitart a mostani gazdaságpolitikája mellett, további pénzt pumpál a gazdaságba, akkor további jen gyengülés várható február 1-ig, vagyis egy 10 millió Ft-os tőketartozású jenhiteles a forintosítás árfolyamrögzítése miatt akár el is bukhatja azt a pénzt, amit visszakapott az elszámoltatás során. Kérdés, miért nem lehet tényleges piaci árfolyamon forintosítani. Vagy miért nem lehet úgy megírni a törvényt, hogy a 2015. február 1-jei középárfolyam és a fentebb említett árfolyam közül az alacsonyabbikon kell forintosítani? Valakik ezzel a biznisszel megint jól fognak járni, de azok nem az adósok lesznek.
2014. november 24. | 07:32
előzmény: #1  portfolio
#2
Már megint egy \"nesze semmi fogd meg jól\" a kormány részéről !!! Persze a nagy duma az megy, de semmi egyéb. Olyan szintem megy az össze-vissza ígérgetés, hogy már Ők sem tudják mikor mit ígértek. Így lesz, lett hiteltelen a kormány szava, ígérgetése.Tele kiabálták a sok ígérettel a TV-t, rádiót újságokat, sőt a Magyar Közlönyt is és minden fórumot, aztán már ennyi elég is a hülye devizásoknak. Tenni már nem tesznek semmit. Persze a pénzintézetek, bankok le tudták fizetni Őket, hogy merüljön feledésbe az ígéret. Így mossák át az agyát mindenkinek. Először szó volt a tisztességtelen árrés és a jogtalan egyoldalú kamatemelés miatti kártalanítás, most már csak a forintra átváltásról beszélnek. A bankok meg röhögnek a markukba. Ellenőrzi-e valaki, hogy amit a kormány törvénybe iktatott, azt megteszik-e? Mi 2005-ben kényszerültünk devizát felvenni( azért írom, hogy kényszerültünk, mert kölcsönt szerettünk volna, de csak az aláírásnál mondták meg, hogy CHF-ben lesz a kölcsön, addig csak bonyolódott a dolog , senki nem szólt ),azóta nagyon nehezen, sok lemondás árán fizetgetjük és érzésem szerint már több milliót kifizettünk, a bank csak követel és nem is a világpiaci árfolyamon, hanem a saját árfolyamán, de eddig senki nem szólt, hogy csökkent, vagy jóváírtak bármit is, vagy menjünk be, számoljunk el. Szóval csak a pofa jár és nem tettek, tesznek semmit. Vagy az Ő rokonaik, szomszédaik, barátaik már rendben vannak és a többi meg kit érdekel??? Ez jellemző!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE