Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 10. 22. 15:29

ismét működik a magyar virtus  

Sólyom László köztársasági elnök Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke jelenlétében kitüntetéseket adott át a Parlamentben vasárnap. Az ünnepségen több kitüntetett nem fogadta el sem Gyurcsány Ferenc, sem Szili Katalin kézfogását.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 10. 23. 23:27
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
SirGeorge,
"farizeus-nyafogunk". Jó szöveg, nekem a hazugságügyről jut eszembe pont ez a szófordulat..
Törölt felhasználó 2006. 10. 23. 22:56
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
Abszolúte nem értek egyet azokkal, akik nehezményezik azt, hogy nem kezel le egy közjogi méltósággal valaki. Szíve - joga, lelkiismeretének kérdése. Sólyom L. teljesen elvhű volt. Miért ne gondolhatná valaki, hogy egy adott közjogi méltóság/cím viselője nem méltó annak viselésére.
Vagy, hogy egy adott kitűntetést nem érdemel meg. Minden tisztelet Fekete úré, de tényleg aktív és tevőleges szerepet vállalt a szoci Magyarország eladósodásában. (Most azt a nyakatekert logikát kerülném, hogy mivel a szoci blokk csődbe ment, ezért volt a ruszkiknál és nálunk is rendszerváltás, így hálásak lehetünk neki....stb) És ha valaki pont a környezetvédelem elszánt és odaadó harcosa volt, akkor a bős-nagymarosi erőmű, azaz az elmúlt rendszer emblematikus szörnyszülöttje atyjának demontsratíve nem fog gratulálni életművéhez. És ez szerintem így van rendjén,a dolognak semmi köze a bunkóság/nem bunkóság kérdéséhez.
Törölt felhasználó 2006. 10. 23. 22:53
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
"ne haragudj watson, erre nem kívánok válaszolni minden jót, SirGeorge"

Helyes SirGeorge, csak azért írok, ne gondolják ezek a libsik, hogy mindenki beveszi a hazugságaikat.
Törölt felhasználó 2006. 10. 23. 22:17
Előzmény: #38  watson
ne haragudj watson, erre nem kívánok válaszolni
minden jót,
SirGeorge
watson
watson 2006. 10. 23. 22:06
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
Sir George,
különbséget kéne tenni, hogy ki mit mond a kocsmában és ki mire uszítja az embereket az utcákon.

Jelenleg a "békés", "törvénytisztelő" tüntetők kövekkel dobálnak, kirakatokat törnek be, a közvetítő kocsit rongálják.

Nézd már meg hogy kik vitték szarba az országot!
Szerinted kik szavazták meg Megyó 50%-os béremelését, kik szavazták meg a 30 millás lakáshiteleket és kik szavazták meg az autópályaépítéseket.

Pitbull Szíjjártó már megint felelősöket keres, hát nézzen már tükörbe wazzeg!!!

Deutsch Für Tamás meg ne uszítson, hanem tegye be az ellopott csiliárdokat a költségvetésbe! (természetesen a többiek is, pártállástól függetlenül)
Se választás, se forradalom nincs.
Megemlékezés van.
Törölt felhasználó 2006. 10. 23. 17:32
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
igen, pénznyelő, beh szép lenne hőzöngők és vízágyú helyett egy nemzetét szerető, ahhoz (esküjéhez) hű Miniszterelnökkel felavattatni a Forradalom Katedrálisát valahol a városközpontban (talán a 100 éves évfordulóra megépül), de most farizeus-nyafogunk, hogy a Kossuth téren hugyoznak, nem fognak kezet, asztapaszta, de az, hogy közben a közélet az alvilágba süllyedt, a miniszterelnök egy csaló, azt egyesek (szerencsére egyre kevesebben) nem akarjuk észrevenni.
ja, és még egy: mi is volt a most ünnepelni óhajtott '56? egy a mostaniaknál több nagyságrenddel nagyobb ribillió...
üdv,
SirGeorge,
ui: bocs, az érzelmi felhangért
Törölt felhasználó 2006. 10. 23. 17:21
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
A mostani események is az ünnephez méltóak...
Törölt felhasználó 2006. 10. 23. 17:10
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
pénznyelő,
bocs, de én nem tudom egy kalap alá venni a Céget és az Államot.
egy cég egy ponton túl nem érdekel, ha túl sok ott a sötét dolog, otthagyom (legfeljebb ha van valami különös felelősségem az adott cégnél, akkor aszerint kezdeményezek jogi felelősségre vonást)
tudom, h vannak, akik az Államból is szeretnének elüldözni engem és a magam fajtáját, (sőt, vannak olyanok is, akik magát az Államot akarnák felszámolni, pl. a StrabagDemokratákSzövetsége az AntiliberálisPárt), de ezt nem hagyom, az Államban Ellenállási Jogom, sőt Kötelességem (!) van.
a balatonöszödi beszéd kitudódása előtt csak politikai véleményt lehetett nyilvánítani. azóta a helyzet olyan, hogy már csak bátorság kérdése az Ellenállási Jog és Kötelesség érvényesítése. ők ott a Parlamentben bátor és finom emberek voltak, akik átéltek már sötétebb helyzetet is, nem félnek, örülnek, hogy eljutottunk az úton idáig, hogy már az 56os hősök kapnak állami kitüntetéseket, tudom, hogy keservesen lassú ez a folyamat, észen kell járni, még ha a mi életünk is sajnos rámegy erre, de nyugtasson minket a tudat, hogy haladunk
üdv,
SirGeorge
Törölt felhasználó 2006. 10. 23. 16:54
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
SirGeorge

Bárhogy magyarázod, attól még nem lesz igazad!
Az igazi böszmeség a hozzád hasonlók gondolkodása.
Törölt felhasználó 2006. 10. 23. 16:50
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
"de csak idő kérdése és nem lesz itt a cégnél"
De most még ott van és a díjátadás most van. Hogy te mit gondolsz a jövőről, az egy dolog...
De visszakérdezek: te a példámbeli helyzetben megtennéd-e, amit írtam és szerinted kinek lenne kellemetlen?

"de van egy óriási különbség Cég és Állam között"
Ebben a tekintetben semmi, hacsaknem annyi, hogy mégfontosabb intézményekről, rangokról van szó (ahol az illem és a protokoll mégfontosabb).
Törölt felhasználó 2006. 10. 23. 16:38
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
kedves Walter,

akkor csak gyorsan,
nem nyitok vitát, de szívesen válaszolok,

ad.1. (idézet következik) a Magyar Köztársaság kitüntetéseiről szóló 1991. évi XXXI. törvény 1. §-a szerint a Magyar Köztársaság (sic!) nagyra becsüli a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett kimagasló, példamutató tevékenységet. Ezek elismerésére az Országgyűlés (ő maga!) Magyar Köztársasági Érdemrendet és Magyar Köztársasági Érdemkeresztet alapít. Továbbá a 2. § (1) bekezdése szerint a Magyar Köztársasági Érdemrendet a miniszterelnök (!) előterjesztésére, a Magyar Köztársasági Érdemkeresztet a feladatköre alapján illetékes miniszter előterjesztésére a köztársasági elnök (!) adományozza.

ad.2. De igen, (…szarva közt a tőgyit…), a legitimitás éppen az én még sokunk kényes erkölcsének függvénye. Az a „valami törvényi izé” az a legalitás. Sajnos ma már a Gyurcsány-kormány legalitása is megkérdőjelezhető (v.ö.: választási csalások)

ad.3. Fogadd őszinte kézszorításomat, trubadúrok fia. A „SirGeorge”-ot sok-sok évvel ezelőtt kaptam (Angliában tanultam), nem én találtam ki, de megtetszett és megtartottam.

üdv,
SirGeorge

* * *

kedves autofan

szintén gyorsan, szintén nem nyitok vitát, de szívesen válaszolok neked is,

ad.1. az állam mi vagyunk, te, én, walter, még tízmillió, közte a böszme is, és ismét egy idézet:
1949. évi XX. Törvény A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA (a sztálini)
" A többpártrendszert, a parlamenti demokráciát és a szociális piacgazdaságot megvalósító jogállamba való békés politikai átmenet elősegítése érdekében az Országgyűlés – HAZÁNK ÚJ ALKOTMÁNYÁNAK ELFOGADÁSÁIG (!!!!!!!) - Magyarország Alkotmányának szövegét a következők szerint állapítja meg:
I. fejezet Általános rendelkezések
1. § Magyarország: köztársaság.
2. § (1) A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam.
(2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.
(3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni. "

ad.2. a kitüntetés elismerés. ha elismerik a teljesítményemet, az jó. kitüntetés elfogadásánál csak az feszenghet, aki tudja, érzi, hogy NEM érdemelte meg (ld. Elmúlt évtizedek „kitüntetettjei” – tisztelet a kivételnek).

ad.3. „a becsületénél a pénz többet ér?” Na, ne butáskodj, ezt te sem gondolhatod komolyan. Nem a ma kitüntettek fognak feszengeni csak azért mert ilyen kormányfőnk van. Érezze magát szarul a Böszme (és monnyonledegyorsan). Óriási hiba lenne 50 évvel a megharcolt forradalom után, 5 évtized (jó-jó, „csak” alig 4 évtized) elnyomorítás után nem magunkénak érezni a Magyar Államot, annak kitüntetéseit. Vannak akik ezt szeretnék. De igenis a miénk, millióké ez az ország, és lassan, kegyetlenül lassan, de visszavesszük. A tiltakozásnak is vannak fokozatai. Ők így és ennyire tiltakoztak. Nem tudom melyik kitüntetett mit kezd a pénzzel, majd a médiahajcsárok kinyomozzák. (Személyes véleményem szerint, nem lepődnék meg, ha NEM tartanák meg személyes célokra) Ne, haragudj, de butaságnak tartom, ha te a kitüntetésben csak a pénzt látod.

Üdv,
SirGeorge

* * *

kedves pénznyelő,

…és a céges party időpontjában már te is TUDOD, hogy az amúgy is antipatikus (szar ember, mutyizó) vezérigazgató hamis önéletrajzot és hamisított diplomát adott le a felvételijén, ahogy ezt már sokan is tudják a cégnél, csak most még ciki, de csak idő kérdése és nem lesz itt a cégnél és akkor majd azok fogják restellni, akik a posztja miatt túl engedékenyek voltak….

de van egy óriási különbség Cég és Állam között. Azt hiszem ezt tudod magad is.

üdv,
SirGeorge
Törölt felhasználó 2006. 10. 23. 15:11
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
Pont ezt akartam én is írni. SirGeorge téves
alapból indult ki, a Gyurcsány kormány ugyanis sajnos legitim. Én sem örülök neki, hogy így van, de a demokrácia játékszabályai szerint ő van kormányon.

De mondok az egész kézfogósdi, kéznemfogósdira egy példát. Dolgozol
egy nagy cégnél. Aztán egyszer, mondjuk a cég 50. születésnapjára rendezett nagyon nagy céges partyn kitüntetnek téged mondjuk az elmúlt 20 év munkájáért. Ott van az elnök, akivel mindig is szimpatizáltál. Ott van a vezérigazgató, aki nem túl rég van a posztján, kifejezetten antipatikusnak tartottad mindig is, volt is nézeteltérésetek, és egyébként is szar embernek tartod, sok a pletyka róla mutyizásról, himi-humi ügyről, sőt bukott is le ilyennel, de maradhatott a pozíciójában. És ott van még egy fiatal kereskedelmi igazgató is, aki a cégnél sincs túl régóta, amúgy a vezérigazgató spanja. Na most ezen a céges rendezvényen - ahol ott az összes alkalmazott, ügyfelek, üzletfelek, részvényesek, mindenki - téged kitüntetnek, jutalmat kapsz, meg céges/szakmai elismerést. Te odamész az ünnepélyes átadásra, 3 ember képviseli a céget, te kezet fogsz az elnökkel, akit szeretsz, de nem fogsz kezet a vezérigazgatóval és a kereskedelmi igazgatóval.
Szerinted ki a bunkó?

Azt hiszem ebből a példából tökéletesen látszik, mennyire lényegtelen, hogy egyébként személyesen mit gondolsz ezekről az emberekről, ők ugyanis mint intézmény állnak ott, te sem magánemberként veszel ebben részt és a díj sem egy korsó sör egyik havertól a másiknak, hanem egy rang, az is intézmény.
autofan 2006. 10. 23. 14:38
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
Kedves Sir George!

Félre ne értsd, nem szeretem Gyurcsányt + a többi majmot.
De szerinted az Állam ki? Akik képviselik.Azok adják a kitüntetést.Tehát ezektől j a kitüntetés? A becsületnél a pénz többet ér?
Én azt tisztelem aki nem veszi áz és nem fogadja el a kitüntzetést.Az protestál.Nem az aki képmutatóan nem fog kezet,csak a pénzt teszi el...........................
Mocskos pénz jó,csak úgy csinálom mint ha elitélném:-)))))
Törölt felhasználó 2006. 10. 23. 14:28
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
Sir!

Egy elvont fogalom nem szokott elimerést kifejezni, mert nem bír a lelkem. Azt egyes emberek teszik, mégha szét is akarják kenni jófejségüket erre a fogalomra.

A legitimitás nem kényes erkölcsödnek függvénye, hanem valami törvényi izének.

Egyet nem értésünk ellenére szívesen lekezelnék veled, és ha nemcsak brahiból választottad ezt a nevet, el is fogadnád azt.

Walter
Törölt felhasználó 2006. 10. 23. 13:54
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
A kitüntetést, a Magyar Állam megtiszteltetését, ELISMERÉSÉT elfogadták. Nem kegyet kaptak, nem valami mutyi-juttatást. Ők MÁR teljesítettek, ezt ismerte el az Állam.

A kitüntetést ELFOGADTÁK. Ha bajuk lenne a Köztársasági Elnöki intézménnyel, a Miniszterelnöki intézménnyel, az Országgyűlés Elnöke intézménnyel, akkor nem fogadták volna el. Elfogadták, nézzétek meg a híradót, megálltak és biccentettek a fejükkel. Nekik azzal az egy-két emberrel van bajuk, akik most betöltik/csalással bitorolják ezt az intézményt. Nem legitim Gyurcsány. Az emberrel nem fogtak kezet.

További jó mellébeszélést kívánok az elvtársaknak,

üdv,
SirGeorge
Törölt felhasználó 2006. 10. 23. 12:41
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
"A kitüntetést elveszem,de nem köszönöm meg?? Ahogy mások is írták,a megbecsülés kell,megköszönni nem.Szégyen!"

Most már kezd ez a vita komikussá válni. Szerintem, a kitüntetettek egyet értenek a kormány elismerésével, viszont a kormány "egyéb" tevékenysége ellen így lázadnak. :)

Mondjuk, abban is van logika, hogy attól nem veszek át kitüntetést, akit megvetek.
Itt és most viszont több átadó szerepelt, más és más értékrendet és erkölcsi elveket képviselve...
Törölt felhasználó 2006. 10. 23. 11:41
Előzmény: #25  autofan

Valahol nagyon, de nagyon elgondolkodtató az, hogy mi köze van ehhez indiai és dél-afrikai államembereknek... Én röhögtem az ünnepség alatt.
autofan 2006. 10. 23. 11:36
Előzmény: #24  autofan
Az a megalkuvó aki átveszi a kitüntetést azoktól akit lenéz,de nem köszöni meg!
Akji nem megalkuvó, nem kér a kitüntetésből!!!
autofan 2006. 10. 23. 11:35
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
Ne haragudj.Ezt nem értem. Nem a nép szavazta meg ki kapja a kitüntetést. és nem a nép dobja össze a pénzt.Hanem az állam költségvetéséből kapják(ha kapnak).Ennek az államnak vannak képviselői.
A kitüntetést elveszem,de nem köszönöm meg?? Ahogy mások is írták,a megbecsülés kell,megköszönni nem.Szégyen!
Törölt felhasználó 2006. 10. 23. 11:28
Előzmény: #21  autofan
"Ha valaki ezt elfogadja a magyar államtól,fogjon kezet ennek hivatalos kéviselőivel az elnökkel,a miniszterelnökkel és a házelnökkel."

A kitüntetettek a magyar nép elismerését fogadták el. A kézfogás mellőzésével az egyes átadó személyek politikáját és személyét utasították el...
A kézfogás, ebben az esetben aljas megalkuvás, legalábbis az én demokratikus ellépzeléseim szerint...
Törölt felhasználó 2006. 10. 23. 11:23
Nekem több gondolat van a fejemben ezzel kapcsolatban:
1. Ha Szili Katalin, vagy Gyurcsány az MSZP nevében köszöntötte volna és gratulál a kitüntetetteknek, és ezt nem fogadják el, akkor ebben az esetben megértem a visszautasításukat, mert érthető, hogy egy '56-ban meghurcolt ember az akkori rezsim folytatói jogutódjától visszautasítja ezt.
2. Viszont itt Szili, mint az országgyűlés elnöke, Gyurcsány, mint miniszterelnök (és Sólyom, mint közt. elnök), tehát a 3 legnagyobb közjogi méltóság fejezte ki köszönetét, gratulációját. Nem mint személy. Nem mint ilyen vagy olyan párt ilyen vagy olyan képviselője. Hanem mint intézmény. A kintüntetéseket nem a ciklusban elért munkásságuk, hanem korábbi tevékenységük, életművük, stb. miatt kapták, emiatt méginkább igaz az előző megállapítás: a kintüntetésen Gyurcsány, nem mint hazudós Feri, hanem mint a mindenkori magyar kormányt ("a magyar kormány"-t így általában) képviselő ember, Szili pedig mint az országgyűlést képviselő hölgy (ezt külön kiemelném) nyújtotta kezét.
3. Egyébként is úgy gondolom, hogy egy olyan embernek (legyen az művész, tudós, sportoló, bárki), aki ilyen magas elismerésben részesül, a kitüntetésével együtt felelőssége is keletkezik, a nemzet egyik emblematikus figurájává lép elő. Ilyen minőségében pedig azt gondolom, saját magukhoz és kapott "rangjukhoz" méltatlan aktuálpolitikai véleménynyilvánításból felrúgni a protokoll és illemszabályokat.
4. Általában is úgy gondolom, hogy a fenti körhöz tartozó embernek (saját területén nemzetszinten meghatározó ember: művész, tudós, sportoló, stb.) saját maga és az általa jelentett példakép miatt egyébként sem célszerű aktuálpolitikai kérdésekbe nyíltan belefolynia.
5. Azért gondolatkísérletként felmerült bennem, hogyan reagálna hasonló díjátadáskor egy Szálasiék alatt meghurcolt/elmenekült zsidó, ha pl. Torgyán vagy Csurka nyújtaná a kezét.
autofan 2006. 10. 23. 11:01
Szerintem rém egyszerű:
Sólyom László a köztársaság elnöke.Nem magánemberként osztja a kitüntetést,hanem a magyar Állam nevében.Ha valaki ezt elfogadja a magyar államtól,fogjon kezet ennek hivatalos kéviselőivel az elnökkel,a miniszterelnökkel és a házelnökkel.Ez a demokrácia.Ettől még nem kell szeretni ezen személyeket,de nem tőlük kapják a pénzt és a kitüntetést ,hanem az államtól.
Ha meg nem tetszik nekik a rendszer, akkor ne vegyen át kitüntetést!!!!!!!!!!!!!!!

Topik gazda

csfe64
5 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek