Topiknyitó: Portfolio 2017. 11. 12. 19:51

Így enyhíthetõ Magyarország legégetõbb problémája  

Ugrás a cikkhez
A magyar gazdaság legfõbb problémája jelenleg a munkaerõhiány, és egyelõre nem látszik a kiút, ugyanis nagyon alacsony a születésszám, ez ráadásul csak hosszú távon oldaná meg a kérdést. Rövid távon ható megoldásra van
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Scansat 2017. 11. 12. 19:51
Előzmény: #1  portfolio
#2
Jellemzően rossz nézőpont.
1, Mennyivel jobb egy Ukrán/Szerb? Ugyanúgy háborús népek, pár éve láttuk, a tömegsírokat, és hogy hasították ki az anyjából a gyerekét, csak mert nem szerb volt. Az Ukrán sem különb.
2, Tipikusan rövidlátó álláspont, hogy hozzunk embert Békés, Borsod és Heves megyéből.....Köszönjük, de Győr már megtelt velük. Ilyen-olyan papírjaik vannak, de ha dolgoztak is benn szakmailag szinte nulla a legtöbb. Nem az ő bűnük persze mert a válság idején abból éltek amiből tudtak. Persze szerelősorra jók. Plusz....ez éppen hogyan is segít a demográfiánkon?  K-Magyarország elnéptelenedik, Ny-Magyarországon meg csak a feszültséget csinálják. Győr mára élhetetlen lett a K-Magyaroktól. Ahol esznek oda sz@rnak. Bár 2011 óta tilos a buszmegállókban (is) a dohányzás, ott alkoholizálnak és cigarettáznak. Persze a csikkel egy métert sem tudnak lépni a szemetesig.
3, A Vitya szerintem ezt a háborút már rég elveszítette, de még erőlködik a választásokig. Mert ha előtte csinál segget a szájából, akkor nem lesz neki 2/3. Viszont a letelepedési kötvény már jelzi, hogy pontosan tudják: -Nem megoldható a demográfia növelése és a munkaerőhiány csökkentése a cikkíró álmai szerint. Olyan kultúrkörből kell asszimilálni ...és családokat akik hajlandók a vallásuk feladni a jólétért és társadalmi neveltetésükből adódóan a több gyermekes családmodell számukra elfogadható. (Ukrán-Szerb családoknál is az 1 max 2 gyermek mára a trend) Én simán kiüríteném a háború sújtotta övezetek árvaházait és hazai gyermektelen házaspároknak adnám őket "janicsárgyerek"-nek hogy neveljenek belőlük magyar gyereket. Felnőve nulla adattal a múltjukról semmi gond nem lenne velük.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek