Topiknyitó: Törölt felhasználó 2002. 03. 03. 10:25

IEB............  

Újra itt vagyok kedves barátaim.
Látom arcotokon a szeretetteljes mosolyt, érzem szívetekben az örömtõl (hogy ismét olvashatjátok soraim) megjelenõ édes melegséget.
Kedves arany kisbarátaim, feldoblak benneteket egy hírrel.
Pancserláma újra a parkettra lép és megkezdi extraprofittal kecsegtetõ pénzügyi befektetéseit.
Régi eredményes elveihez, szemléletéhez hûen: (kis piac-kis papír ) ismét a kispapírok közt végzett fundamentális elemzéseket és megdöbbenve, kitörõ örömmel talált egy gyöngyszemet.
Mégpedig az IEB!!!!
Beköszönõ soraimban nem kívánom taglalni e gyöngyszem fundamentális és technikai elemzésébõl fakadó kilátásokat.
De közölni kívánom, hogy pancserláma a kecsegtetõ extra profit és az abból származó elõnyök, mint lásd p.láma régóta dédelgetett álmait (tengerpart, széplányok, pálma meg hasonló élvezeti cikkek) arra ösztökélték, hogy kis megtakarított pénzével, határozott és agresszív felvásárlásba fogjon.
Üdvözlettel: P. Láma
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2002. 03. 29. 22:27
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
Tisztelt uraim!
Már három napja keresek az Internetten használható IEB adatokat. Tudna valaki segíteni, hogy hol találhatnék negyedéves és/vagy egészéves adatokat visszamenőleg is?! (Csak www.ieb.hu-t ne mondjanak!) Előre is thx.
Törölt felhasználó 2002. 03. 28. 10:40
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
Nyomják a gyerekek lefelé)))
Törölt felhasználó 2002. 03. 28. 10:21
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
Ma írok és veszek.
Törölt felhasználó 2002. 03. 27. 10:05
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
Érdekes megállapítás.
Nincs részemről az árfolyam alakulás és a beírásaim közt összefüggés.
Hacsak nem az, hogy esésben veszem, és gépközelben vagyok, illetve foglalkoztat a papír.
De az is lehet, hogy adom, és szint úgy foglalkoztat a papír, esetleg azt hiszem, hogy drágán tudom eladni, ha beirkálok hülyeségeket.
Sőt az is lehet, hogy egyszerűen egy véletlenszerű egybeesés (ha ez így van egyáltalán).
Egy viszont biztos kedveskéim imádok ide benézni, irkálni, élvezem a régi kedves virtuális barátokat, imádom a nyereség, okozta édes érzést.
Hm és nem utolsó sorban csipegetem az információkat………….
J a igen, és visszaolvasni azokat a briliáns gondolatokat, amik az Internet világában kalandozva szikraként pattannak ki az agyamból.
Késztetést érzek, hogy építő, jobbító jelleggel ezeket megosszam az általam nagyra becsült, de tudatlan közzel.
Teljes tudatommal, minden porcikámmal érzem e küldetés fontosságát és jelentőségét.
Üdv p. lama
Törölt felhasználó 2002. 03. 26. 22:53
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
lama te csak mindig akkor írsz ha esik az IEB ez véletlen? amíg emelkedett nem írtál semmit.
Törölt felhasználó 2002. 03. 26. 14:19
Előzmény: #34  pimre
Én továbbra is tartom a véleményemet a Garo jó cég volt.
Mit tegyünk?
Kivezették, ügyesebbek voltak.
Nemrég olvastam egy cikket, fundamentálisan kemény javulást mutat a cég.
No de az már a múlt.
Az IEB viszont egy stabil „gyógyulást” és növekedést mutat.
Szerintem emelkedik a likviditása, egyenletesen növekedő osztalék………..stb.
Sa jnos elméláztam a napokban és 1000 alatt még akartam venni.
Ha jól látom a szalagot, akkor az elkövetkezendő napokban megpihen és………..
Egy biztos, kitörés előtt áll a papír, csak nem szabad, hogy megremegjen a kéz.
Üdv.: Plama
pimre 2002. 03. 26. 02:06
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
Szia kedves Láma!
Ez most lényegesen megalapozottabb, mint a Grabo volt? Ott beugrottam kb. 1-2 hónapra. Mit mondjak megbántam. Nem Te tehetsz róla. Most több esélyünk van? Tudom, nagy osztalék, meg egyebek.
Szóval?
Imr e
Törölt felhasználó 2002. 03. 25. 16:03
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
Végül is, belefér a történetbe az is. ))
De a következő „meghúzás” az nem semmi lesz.
üdv. p.lama
Törölt felhasználó 2002. 03. 25. 15:57
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
vagy egy kicsit nagyobb...
Törölt felhasználó 2002. 03. 25. 15:26
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
No kérem, akkor most kezdődhet az oldalazás.
Esetleg egy kisebb esés, ami a portfolió növelésére alakalom.
Üdv. P.lama
Törölt felhasználó 2002. 03. 21. 09:23
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
Még valami, nem lesz itt semmilyen felvásárlás az IEB az EU egyik másodvonalbeli,
stabil, megbízható bank lesz.
És ettől többet egy higgadt befektető nem kívánhat.
Így nem is olyan túlzott az a „6000”.:)))
Törölt felhasználó 2002. 03. 20. 19:48
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
Valóban van igazság az ön által írtakban.
Azért a saját tőke nagyságát, mint elhanyagolható szempontot, egyértelműen nem zárhatjuk ki egy részvény megítélésénél.
Így igaz, a saját tőke, egy része csak a fundamentális megítélésnek.
Hovato vább a részvény megítélésének (pillanatnyi, várt árfolyamának) pedig egy szempontja csak.
Természetesen a lenti beszélgetés csak egy kitérő volt, egy téma, egy befektető résszempontja……..
Va lóban igazuk van az ön által említett nagyoknak, tőzsdei befektetéseinknél a tömeg „pszihózisra” is kell építeni.
De a fundamentumok ilyen mértékű elbagatellizálása szerintem túlzott.
„reálfolyam toktól távol esõ könyv szerinti értékrõl beszélnek „
Az idézett mondattöredék a téma tárgyát képező papír esetében számomra nem teljesen világos.
Általában a forgalmi érték és a könyvszerinti érték akként alakul, hogy a „cég” jövője, növekedési, gyarapodási lehetőségei. stb milyen perspektívát mutatnak.
Az IEB megítélésem szerint reményekkel, és reális tervekkel rendelkezik.
Én továbbra is hiszem, hogy a fundamentumok azok, amik az ön által említet „pszihozist” kiváltják, ahhoz, hogy a tömeg „megmozduljon” valaminek kell történnie. Ehhez nem elég, ha valaki „bele nyúl”, hanem a fundamentumok széles tárházából valaminek történnie kell.
Nagyra tisztelem az ön által említet spekulánst de nem teljes a megálapítása.
A tömeg nem alakítják a „pszihozisával” az árfolyamot, hanem egyszerűen megérzi a változásokat a fundamentumokban, és ennek megfelelően reagál miáltal az árfolyam, ezt lereagálja.
Itt nálunk van egy tibeti közmondás:
A sámán nem készíti az esőt.
A sámán megérzi az esőt.

Törölt felhasználó 2002. 03. 20. 16:55
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
Drága Uraim!
Miért ilyen avitt mutatóról, s a reálfolyamtoktól távol esõ könyv szerinti értékrõl beszélnek egy befektetési döntés meghozatalakor. Csupán felvásárlásra spekulálnak? Akkor szerezzenek be \"Kosztolányi álomport\" egy nagy adaggal. Intelemként pedig hallgassák meg a Stadard & Poor\'s képviselõjét miként izzad nyilvános meghallgatásán.
Ha spekulálnak, akkor ne feledjék a börze 90%-ban pszihózis, hit és félelem, s csupán 10%-ban fundamentum. Ezek után döntsék el, keresik-e a fundamentumot, ha igen, javaslom ne a BVPS-el kezdjék.
Törölt felhasználó 2002. 03. 20. 16:07
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
Ez egy érdekes kérdés )))
Okosabb, vagyok-e mint a piac?
Nem hiszem, a piac én vagyok.
Ismerve magamat „3000 nél” nagyobb hévvel fogom venni.
Miért? Mert „6000 ben” hiszek majd.
Miért vesszük a 500-as BVPS pl. OTP négyszeres áron?
Mert mi (piac) ilyenek vagyunk.
A tőzsdét kérem szépen erről írják.)))
Üdv p. láma
Törölt felhasználó 2002. 03. 20. 16:01
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
Hát, én szurkolok neked, de lehet, h. közben fölcsípek egy kis OTP-t... ;)
Törölt felhasználó 2002. 03. 20. 15:58
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
Köszi a válszokat akkor megvárom a 3000 ft ot ...addig meg jöhetnek az osztalékok is:)
Törölt felhasználó 2002. 03. 20. 15:54
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
Ez rendben is van, de miért gondolod, h. okosabb vagy, mint a piac? Ha tényleg érne 3000-et, már ott lenne az ár, nem?
Törölt felhasználó 2002. 03. 20. 15:46
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
1500=BVPS
Törölt felhasználó 2002. 03. 20. 14:08
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Ok. Fantáziáljunk.
(nem ez a stratégiám)
Mire 3000 reális lesz addigra a fantázia 6000 körül járhat.
Amúgy fundamentális alapon nem is kell ehhez túl színes képzelet.
Törölt felhasználó 2002. 03. 20. 13:47
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
Kérdés: ha te már most megveszed 3000-es árban bízva, akkor ki veszi meg tőled 3000-en (mondjuk, 6000-es árban bízva)? Nekem ehhez sajnos nem elég színes a képzeletem.

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek