Topiknyitó: Törölt felhasználó 2018. 04. 30. 14:30

Humor  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
dexter-atya
dexter-atya 2024. 04. 23. 10:11
Előzmény: #2728  feketemelos
#2730
dexter-atya
dexter-atya 2024. 04. 23. 09:22
#2729
feketemelos
feketemelos 2024. 04. 22. 13:42
#2725
Előző heti index mozgások:
 " Dow +0,01% S&P500    -3,05%Nasdaq -5,52%• Powell Fed elnök kedden a Washington Forumon tartott beszédében arra figyelmeztetett, hogy a legújabb adatok szerint, az infláció terén nincs újabb előrelépés. A jegybank kész arra, hogy a jelenlegi szinten hagyja a kamatot, ameddig csak szükséges, ha a magasabb infláció fennmarad. A beszéd után a hozamok megugrottak, a részvény piacon tömeges eladás bontakozott ki, a dollár szinte mindennel szemben erősödött és az elemzők egyre későbbre várják az első vágás időpontját. • Az Egyesült Államok kiskereskedelmi eladásai márciusban sokkal erősebbek voltak a vártnál, mivel az amerikai fogyasztók továbbra is ellenállóak a magasabb kamatlábakkal szemben. A kiskereskedelmi forgalom 0,7%-kal nőtt a hónapban, ami sokkal jobb, mint a várt 0,4%-os növekedés. A Fednek ez további alapot adhat a vágás halogatására.• A mindig jólértesült Goldman Sachs a héten először nyilatkozta a sajtónak, hogy talán nem lesz idén kamatvágás.
• A hedge fund-ok 2,5 év óta a legnagyobbra növelték a Brent long pozícióikat a héten a geopolitikai helyzet eszkalálódására számítva.• Az amerikai 10 éves hozam 4,6% fölé ment a héten húzva magával az amerikai hitelkamatok, jelzálog kamatok nagyságát is.• Éves viszonylatban a nominális kiskereskedelmi forgalom 4%-kal nőtt márciusban az USAban. Az április, a Manheim használtautó-érték index 22,7%-ot esett minden idők csúcsáról... ez egyben a történelem leggyorsabb szakadása ezen a piacon.• Az USA márciusi használt lakáseladások 4,3%-ot estek hó/hó vs. 4,1%-os becsült esés & 9,5%-os februári emelkedés …  Éves bázison az értékesítés majdnem 10%-ot zuhant.
• A Federal Reserve Discount-Window (bank stabilitási) hitelei 8,56 milliárd dollárra emelkedtek 5,05 milliárd dollárról egy hét alatt, ami aggályokat vet fel a bankok stabilitásával kapcsolatban. A megnövekedett hitelfelvétel mélyebb ágazati problémákra utalhat.• Az S&P500 tagjainak kevesebb mint 30%-át kereskedik az 50 napos mozgóátlag felett...• Az Nvidia $NVDA technikai korrekcióban, miután több mint 10%-ot esett a legutóbbi csúcsához képest.
• A német inflációs várakozások az utóbbi időben jelentősen emelkedtek. A tőkepiacok 2,15%-ot áraznak 10 éves horizonton, ami nincs messze az EKB 2%-os inflációs céljától, de nyilvánvalóan benne van az a számítás is, hogy az EKB még kétséges helyzet esetén csökkenti majd az övezet kamatlábát, még akkor is, ha az infláció visszatér...• A nagy nyugdíjalapok tőkét vonnak ki a részvényekből, és mind nagyobb mértékben kötvényekbe helyezik át, hogy csökkentsék a kockázatokat és biztosítsák a magasabb hozamokat. A Goldman Sachs elemzői úgy becsülik, hogy a nyugdíj alapok 325 milliárd dollárnyi részvényt vágnak ki portfolióikból az idén, szemben a 2023-as 191 milliárd dollárral. Ahéten folytatódik a gyorsjelentési nagyüzem többek között:>>>   USA: Tesla, Visa, Meta, Microsoft, Alphabet, Intel, Spotify, Exxon, Boeing, GM, GE, Ford, Verizon, Newmont, Gilead, Pepsi, Lockheed Martin>>>   Európa: SAP, Deutsche Bank, BNP, Barclay's, Lloyd’s, Norsk Hygro, BAT, Heineken, Delivery Hero, BASF, Stora Enso, Eni, Astra Zeneca, Roche, Hermes, Total, Telia, Renault, Boiron, Temenos• A Citi elemzői szerint az arany ára a következő 6-18 hónapban el fogja érni a $3000-t.
• A 30 éves fix jelzáloghitelek átlagos kamatlába az Egyesült Államokban 7,43%-ra emelkedett, ami 2024-ben új csúcs.• Az amerikai benzin átlagos ára elérte a 3,68 dollárt, ami október óta a legmagasabb ár, és jócskán feljebb van a decemberi 3,07 dolláros mélyponttól.• A P&G már hatodik egymást követő évben emeli árait szinte minden termék körben, és a legutóbbi negyedévben 3%-kal magasabbak voltak árai, mint egy évvel korábban.  Az infláció még bőven nem haldoklik az USAban.

Topik gazda

bestchoice
2 2 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek