Sziasztok! Én is csatlakozom ehhez a topikhoz, november óta elkezdtem venni H részvényeket. Jelenleg a kínai piacon az alábbi arányban tartok papírokat: 50% China ETF (FLXC) 25% Alibaba 25% Huishang Bank
Hát a vix sem lehet mindig 12-14 között, extrém alacsony volt. Gyorsan szűkült a likviditás a yen miatt is. Recessziós pánik is van, arany és kötvények fel, olaj és részvények (+többi nyersanyag) le. A réz szerintem már mélypontot foghatott. Mindenesetre én gazdasági élénkítőcsomagra várok, ahogy korábban is írtam. Nem gondolom azt hogy jól mennek a dolgok Kínában és korábban sem gondoltam azt.
Nem állunk jól, a CCP kongresszus nem segített. A HS és a BABA is az 50 heti mozgóátlaggal küzd, jelenleg alatta. A naposon minden MA elesett. Következő esemény a BABA jelentés legjobb tudomásom szerint, augusztusban, én időpontot még nem tudok. Érdekes, hogy az AI mániában a BABA lefelé megy, pedig komoly játékos, és Kína sem egy periférikus ország. A teljes profitom (20% volt) elolvadt, és nem akarok mínuszba kerülni, úgyhogy nagyon figyelem a dolgokat.
Szerintem BABA es a tobbi kinai reszveny a mai arfolyamuknak kb. a duplajat erik normalis korulmenyek kozt. A kinai cegek profitabilitasa a COVID ota visszaesett, es raadasul a PE mutatojuk is 10 alatt van. Szoval egyszerre mindket ar-alakito tenyezo negativ melypont kornyeken van. . https://imgur.com/a/LlmpPTj . Peldaul BABA 2015-21 kozott vegig PE= 21-32 savban volt ertekelve, De 2022-23ben lezuhant PE= 11.7 es 8.5 szintre. . BABA utolso 5 negyedeves profitja 1.56 2.40 2.14 2.67 1.40$/sh szoval EPS=8.20-9.0$/sh savban lesz iden, mikozben az ara 78$. Ez PE=9 koruli ertekeltseg. Ehhez kepest BABA 5 eves arbevetel felfutasa 2020-->2024 kozott 72Mrd--> 160Mrd$, szoval eves atlagban 20% novekedesi tempo van. Ilyent a Magic7 tud mutatni, es ott a PE=30 korul van. . Tovabbra is relative nagy kinai poziciokat tartok, BABA BIDU, JD, WB sorrendben.
Nekem nincs BABA, de ha nagyon sok lenne, negyedét-harmadát eladnám 91-nél, másik harmdát vagy felét 108-109nél, és a maradék negyedét tartanám hosszútávon. Nagyobb eséseknél visszavéve.
Hol volna az a pont, ahol elkezdenél BABA-ban realizálni? Nem először bizonytalanodok el benne, hogy ez menni fog hosszabb távon, mert túlságosan labilis a piacuk. 68-ról 90, majd szinte a teljes emelkedést visszaadta 72-ig, ezért nem tudom mennyire kifizetődő ekkora mozgásokban tartogatni. Ha beüt a Taiwan para, akkor hiába kezd most megint emelkedésbe, azonnal össze fog zuhanni egy esetleges katonai "gyakorlat" hírére. 110-120 között valószínűleg nem sokat gondolkodnék, hogy megváljak-e tőle, de egyelőre szerintem ez irreális elképzelés.
Hang Seng