Technikailag mintha egy kitörésre készülne a DAX index, de egyelőre oldalazik. Vételekben pedig kitörésben lenne érdemes gondolkozni. Fundamentális oldalról is kivárást látunk. Az előrejelzések eddig csökkentek, most pedig stagnálnak, az elért alacsonyabb szinteken. Komolyabb mozgásra szerintünk akkor számíthatnánk, ha az eredményvárakozások is újra növekvő pályára állnának.
darab)
A korábban fontos támaszként szolgáló 7.000 pont körüli szint állította meg nemrégiben az árfolyamot. A december óta tartó meredek emelkedés ennél a lélektani szintnél falba ütközött, és az elmúlt hetekben többször is lepattant róla az árfolyam.
- A 7.000 pontos ellenállás próbára teheti a vevők erejét, de a most épülő bázis során megerősödhet annyira az index, hogy egy nagyobb korrekció nélkül folytatódjon tovább az emelkedés. Ebben az esetben pedig a 7.400 pontot veheti célba a DAX.
- A technikai kép jól fest, ne felejtsük el azonban, hogy sokat emelkedett megállás nélkül az index, ezért előbb-utóbb korrekciónak kell következnie. Abban az esetben érdemes vételi pozíciót nyitni a német piacon, ha az oldalazást kitörés követi, és a 7.000 pontot átlag feletti forgalommal töri át a DAX. Ellenkező esetben a negatív forgatókönyv lép életbe, ami pedig korrekciót jelent.
:-(
Látszott, hogy nincs benne erő.
Most viszont el kell mennem a kölökért, lezártam a dax-ot, nem bírtam ki a 6650-et én se.
Ettől függetlenül meglesz, jó lenne holnap följebb visszanyitni.
Ha lenne pénzed holnap mit vennél max. befektetési idő 1 hónap?