Although the investor is contractually obligated to make the investment as a result of its signature to the Agreement, enforcing the investor’s obligation is likely to be time-consuming and expensive. Even though the Agreement provides for venue and jurisdiction in the United States, judgments obtained (if any) would still have to be enforced in the investor’s domicile in Europe.
az általad idézett mondat ("Cogenco cannot offer any assurance that it will receive the funds notwithstanding the investor’s reaffirmation of his commitment to invest.") már az előző bejelentésben is benne volt, ráadásul egy jóval hosszabb bekezdés részeként - ez az, amit én "jogi töltelékszöveg"-nek neveztem. (a lényege kábé annyi: amíg a befektető nem utalta el a pénzt, addig nincs rá garancia, hogy el is fogja..)
egy különbség van a két szöveg között, a "reaffirmation" szó betoldása, ami azt jelenti, hogy a befektető amúgy (gondolom szóba) megerősítette a korábbi ajánlatát
természetesen feltűnt, hogy ez a mondat része a kötelező jogi rizsának, ezért sem tartom lényeges információnak, ellentétben azzal, ami új a korábbiakhoz képest
no de mindenki mást tart lényegesnek.. te azt, ami már egy hónapja is kiszúrhatta volna a szemedet (és nincs információtartalma, mert rutinszerűen beleírják az ilyen és ehhez hasonló szerződésekbe), én meg azt, ami új információnak tűnik.. ez van:))
szóról szóra felesleges lefordítani, nagyrészt jogi töltelékszöveg, a lényeg: június 15.-éig hosszabbították a maguknak adott határidőt
és még talán ez:
"B. The Parties are currently in discussions regarding potential terms and conditions by which Purchaser may commit to making further investments in the Company."
vagyis tárgyalnak arról is, milyen feltételek mellett eszközölne a német további befektetéseket a cégbe
Én úgy értelmezné, hogy nem azért csúsznak mert visszahátrált a befektető, hanem mert alkudozik. A májusi határidőt tolják ki jun 15.-re a 2.6m USD-s vásárlással.
Talán semlegesnél egy picit pozitivabb a hír, legalább történik valami ami akár előre is vihet. Meglátjuk a piacot, ha van bennfentes info akkor venni fogják. Legalább lesz kinek eladnotok.
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...