Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 07. 18. 08:40

Forex és sokminden más is  

na megszüntettem a kirekesztő topicot itt a másik ..

ez csak egy biztonsági topic , ami arra szolgál hogy ne érje szó a ház elejét ha a kerekedők a kereskedés közben mellet más is eszükbe jut - nyugodtan megírhatják.

mindent az éppen kialakultért a spontenaitásért , és nem a merev szabályok szerintiekért .. /abból úgy is van annyi de annyi az életünkben és a kereskedésben is

az ember nemcsak gyúr, hanem levegőt is vesz lazít is ..

"akkor jutsz el a csúcsra , ha azt könnyedén is teszed "

szóval senki ellen nem létesült ez a cucc .. ezt leszögezem, és elnézést kérek mike-tól az előbbi megszüntetett topicnak a címéért .

átjárható nyugodtan az egyikből a másikba

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2011. 11. 22. 13:29
Előzmény: #9338  Törölt felhasználó
Szoda, hagyjuk ki a hangulatot, a korfa az korfa, ez tisztán matek: egyre kevesebb fiatal felnövekvő generáció, akinek még nincs saját ingatlana vs. ingatlannal rendelkező szélesebb, öregedő réteg - avagy 20 - 30 évnyi többlet a piacon. Egy részét valóban lebontják biztos, egy részét öröklik az "egykék".

Tételezzük fel, hogy a következő 20 év a fogyatkozó potenciális keresőréteg ellenére sikertörténet lesz gazdasági értelemben (a másik nemzetiségi korfa által sugallt problémáról nem is beszélve). Akkor is nehéz belátnom, hogy az ingatlanszektor az előzőek miatt szárnyalni fog.

Persze lehet, hogy fog, csak mondom a magamét.
Törölt felhasználó 2011. 11. 22. 13:27
Előzmény: #9335  pistu34
hát azé mert egyre jobban megy nekünk .. /imf virtuális karóval

addig sztem vacillálni fog a forint , amíg nem tisztázódik /nyélbe nem verődik/ a imf és a kormány megállapodása.. /jobb lenne addig leszállni róla , vagy baszom kockázatot vállalni rajta - brahira

azt gondolom, hogy a kormány nagy pofája ellenére megköti , mert ha híre megy hogy nem , akkor végleg beqr nekünk ..

úgyhogy nagyobb az esélye annak, hogy lemegy 3 kiló alá és olyan 280 -ig..

de addig bármi lehet ..de az inkább most eurchf - eurusd függvénye
Törölt felhasználó 2011. 11. 22. 13:19
Előzmény: #9329  szarvasvadasz
na igen .. 20 év

mondtam azaz, írtam

a pszichikum most /is/legyőzi a pozitív meglátást a lehetőségek másképpen való látását ..

minden nagyobb lefele ágban ugyanez a érzelembeli negatívum állt .. és vizionáltak rosszat és még rosszabbat.

aztán ... husss elszálltak mind , mintha nem is lettek volna amikor kiderült az ég.

nem lehet tudni valóban a recesszió mélységét és az időfaktorát sem , de az akkor nyilvánvaló amikor a piacok is "végleg" feladták ..

de ha jól megnézzük, akkor a globális trend még mindig nem tört meg

...de az tuti hogy burkina fasoban is gazdag az , akinek több lakás van a birtokában / mindegy hopgy bérbeadja vagy éppen felújítja és spekulál vele/velük

Törölt felhasználó 2011. 11. 22. 13:06
Előzmény: #9334  Törölt felhasználó
bocs, akartam írni 20 évet.
De tényleg mi lehet ilyenkor a megoldás, ha már komolyabb pénzről vanszó?
Marad a klapkai 3-as: arany, ingatlan, tőzsde; oszt valamelyik majd bejön? Vagy?
Törölt felhasználó 2011. 11. 22. 13:06
Előzmény: #9334  Törölt felhasználó
bocs, akartam írni 20 évet.
De tényleg mi lehet ilyenkor a megoldás, ha már komolyabb pénzről vanszó?
Marad a klapkai 3-as: arany, ingatlan, tőzsde; oszt valamelyik majd bejön? Vagy?
pistu34 2011. 11. 22. 13:02
Előzmény: #9333  Törölt felhasználó
a ft meg közben csorog le...
Törölt felhasználó 2011. 11. 22. 13:00
Előzmény: #9331  Törölt felhasználó
Üdv mindenkinek!

Nagyon nehéz helyzet.
Oké, ne vegyük figyelembe a magyar ingatlanbefektetést (mert már van elég;-)), nézzünk külföldre. Mit szóltok a lerágott csontos horvátországra?
Sztem a termőföld azért gáz itthon, mert értelmes méretű, minőségű földet, jó termőföldet nem lehet vásárolni (aki picit közelebbről ismeri ezt a terepet, már ott is mindenki vagy 10 éve arra gyúr, h majd ára lesz a jó magyar földnek... és még mindig nincs).
Törölt felhasználó 2011. 11. 22. 12:49
Előzmény: #9319  Törölt felhasználó
Na, képbe került az 1,36 úgy gondolom... egy korrekció előtte, de utánmegcélozza... 1,3561 már megvolt.
forest_30 2011. 11. 22. 12:48
Előzmény: #9329  szarvasvadasz
- A lakóingatlanok is kezdenek el amortizálódni.
nagyon sok a rossz minőségű, már már bontásra alkalmas ingatlan is.
tehát a lakások, házak darabszámra is csökkennek majd.
pláne ha új építésű egyre kevesebb lesz.
ez 15-20-30 évre nézve..
Törölt felhasználó 2011. 11. 22. 12:46
Előzmény: #9322  Törölt felhasználó
Én nem a rövidtávű (1-3 hónap, max. 1 évre gondoltam), hanem a buy & hold stratégia elavultságára.

devizánál is a kp.-ra gondoltam, nem az MT4 virtuális ablakára :)
ott persze hogy bekötök long, short, istenf..a mindent :)
Törölt felhasználó 2011. 11. 22. 12:37
Előzmény: #9325  szarvasvadasz
Sziasztok!

Pár napja őrlöm már magam, hogy beírjak, mert kicsit tanácstalan voltam, de elhatároztam, hogy előbb megpróbálok magam jutni valami és inkább arról kikérni a véleményeteket. Nekem most ez tűnik valószínűnek:
link

Szia Vadász!

Megkérhetlek arra, hogy majd valamikor felrakod a lehetséges setupokat. Tisztán tanulás végett, hogy legközelebb jobban felismerjem az formálódó alakzatokat. Számomra akkor is hasznos lenne, ha már esetleg nem lenne aktuális. Biztosan tudnék belőlük tanulni.

Ingatlannal kapcsolatban, amivel én számolnék (ha lenne), a közterhek növekedése. Eddig azt hiszem helyi adónem volt, talán annak is tervezik a jövőben is, de akinek több ingatlana is van/lesz (tehát befektetési céllal vette) az szerintem kalkulálja bele a közterhek növekedését. Ez szerintem akkor következik majd be, amikor itthon - külföldhöz hasonlóan - visszaesik a tulajdonosok aránya, és más jogcímek is teret nyernek. Szimplán azért, mert ekkor a társadalmi érdeksérelem mértéke csökkenne, legalábbis nem lenne olyan jelentős, mint manapság.
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2011. 11. 22. 12:35
Előzmény: #9327  Törölt felhasználó
Lakóingatlan esetén nem tudom nem figyelembe venni a potenciális vevőkört - illetve annak hiányát a következő évtizedekben (ld. korfa). Igen, túlkínálat van és szerintem marad még vagy 20 évig.

Tartós befektetésként lehet, hogy így is megéri (tartósan bérbe adva), de nem látom be, miféle kereslettől emelkedne a vételár jelentősen a következő 20 évben, miközben az idősebb (létszámában magasabb) generáció alól tartósan több ingatlan kerül a piacra a kisebb létszámú felnövekvő generáció, mint potenciálsi vásárlókör számára.

Termőföldben szerintem van potenciál.
Törölt felhasználó 2011. 11. 22. 12:20
akkor ne pénzbe , hanem ha ilyen lesz akkor malacba tojásba és kenyérben és jégeralsóban gondolkodj ..

tök mindegy az ellenszolgáltatásban kapott értéknek a fajtája
Törölt felhasználó 2011. 11. 22. 12:18
több ok miatt is ..

1x azért , mert baszom lent vannak az árak , túlkínálat van .
/régi kereskedői szabály : amiből túlkínálat van , annak az ára lefele tandál - vegyél belőle

2x azért mert már kezdeti felívelésnél az első az ami emelkedik és szinte ugrászerűen nagyobbal mint bármi más befektetés.

3x . azért mert konszolídáció esetén a kereslet hamar felszámolja a túlkínálatot , és előbb utóbb hiányt generál ami meg még jobban árfelhajtó hatással van rá.

lefelé menő ágban visszanézve a konszolidált állapotban a lekeresettebb cikk az ingatlan volt/van , és lesz .

a probléma ebben a letargikus időszakban abban áll, hogy lefele menő ágban a pszichikum is átveszi a cuccot, és azt hiteti el az agyunk velünk /mindig/, hogy soha többé nem lesz felívelés ,vagy pozitív helyzet innentől azaz, "elüldözi" , vagy legalább is igyekszik "kitakarítani" azokat a gondolatokat amik most még nem is léteznek ..

olyan cucc ez most neki, mintha trenddel szemben mennél .., holott ebben az esetben pont ez lenne a trend befektetési oldalról ..

azaz , az ellentétes érzelmi hullámot nem szabadna figyelembe venni ..

(mintha a pali is filmen az ingatlan vételre buzdított volna befektetésként .. vagy rosszul emlékszem ?)

pistu34 2011. 11. 22. 12:15
Hali. Mondja már meg valaki légyszi, hogy az utóbbi időben miért fordult meg az eurhuf - eurusd korreláció? Amikor a dolcsi gyengül, addig a forintnak erősödnie kellene, legalábbis az elmúlt pár évben ezt láttam, kockázatviselési hajlandóság a magyarázat, gondolom.

Az elmúlt pár napban amikor az euró erősödik a dollárhoz képest, akkor a forint gyengül az euróhoz képest. Nem az van, hogy most valaki short pozikat épít ki az eurhuf-ban, gyűlik a gőz, hiszen letéríti a szokásos viselkedéstől a devizapárt, majd amikor eljött az idő, jól beejti, visszatér a szokásos korreláció, hiszen már nem befolyásolja?
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2011. 11. 22. 11:57
Előzmény: #9322  Törölt felhasználó
Lakóingatlanba? Bár az utcán sepregetett pénztől bizonyára jobb, de fejtsd ki lszi bővebben az alábbi hsz tükrében, hogy miért jó most ingatlanba fektetni:

link
Törölt felhasználó 2011. 11. 22. 11:54
Előzmény: #9321  Törölt felhasználó
úgy van ..
forest_30 2011. 11. 22. 11:47
Előzmény: #9320  Törölt felhasználó
mindegy hogy mi ...
a szabályokat úgy sem mi írjuk, diktáljuk
Törölt felhasználó 2011. 11. 22. 11:32
Előzmény: #9320  Törölt felhasználó
lefele menő ágban a fundamentálisnak számító értékekbe érdemes befektetni .. pl.. ingatlan

az arany sztem messze nem lufi
a csökkenő nyersanyag készletek és az egyre drágábbá váló kitermelési költségek miatt - szintén nem az

a deviza mindig él és élni fog , miért lenne az /ami az egyiken le , az a másik oldalon fel -

a devizát és a sajátosságait az isten teremtette - csak ő veheti el ...

úgyszintén a rv-t is .

a v.gazdaság buktája spekuláns szemmel ugyanaz , mint a felívelésekor , szárnyalásakor

a rossz hangulat itt értékteremtő , leszarom spekulánsként annak a negatív hozományait..

a sikeres short trade után majd ráérek politizálva sajnálkozni, szidni az éppen jelenlevő kormányokat

:o))
Törölt felhasználó 2011. 11. 22. 11:26
Előzmény: #9311  Törölt felhasználó
Az érdekes cikkre reagálva, ugye sokszor beszélgettünk erről, hogy alapvetően nem a tőkeáttétel mértékével van a baj, hanem az emiatt fellépő pozícióméretezési "túlkapásokkal".

Topik gazda

szoda
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek