Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
Kivételesen ez egy jó chart: amíg a grafikon nem fog lekonyulni, addig kár tőzsdei összeomlásra spekulálni, de jó eséllyel utána se lesz feltétlenül sikeres... :-) Jól mutatja, hogy ha a FED egyszer végre valahára(?) elkezdi csökkenteni a mérlegfőösszegét, mennyit fog számítani, pláne, amilyen ütemben tervezi azt megtenni... :-)))
Na pont az ilyen címek tudnak megijeszteni... amikor ezek jönnek általában olyankor már közeleg az esés. Persze annyira nem rettegek, mert egyelőre inkább egy 5-6%-os korrekcióra számítok, mint a nagy medve piacra. Likviditás van, kamatkörnyezet továbbra is alacsony és ami miatt nyugodt vagyok egyelőre, az az, hogy az egész piac az adócsökkentésre vár... ahogy látom, nagyon még az sem zavarja meg a piacot, hogy már kezdik óvatosan elhinteni, hogy esetleg csak jövő év első negyedében lesz belőle valami.... szóval a piac összességében szerintem továbbra is bizakodó. Persze egy koreai esemény mindent megváltoztatna, de erre vannak a stopok és védekező pozíciók. Minden nappal közelebb kerülünk a következő válsághoz és hatalmas zuhanáshoz, addig meg mindenki maga dönti el, hogy melyik irányra teszi meg tétjeit.. :) a szép a véleménykülönbség, ez mozgatja a piacot is.
a központi tervezés eddig még mindig kudarcot vallott itt is kudarcot fog vallani... ebből sztoriból nincs "kényelmes" kiút, ilyen vagy olyan formában de mindenképpen mély válsággal fog végződni ez az állítólagos "válságkezelés"...
Figyelem! Nagy zuhanás lesz jövőre!
Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
Hasznos tőzsdézést!
Buxer and Partners.