Topiknyitó: Törölt felhasználó 2021. 03. 31. 07:57

Fidesz újra elnyeri a választók bizalmát mert ők a legjobbak ❤️  

A Fidesz újra győzni fog
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
hajrámagyarok71 2021. 04. 05. 18:48
Előzmény: #631  janosvitez
Màr koràbban is írtam fejtsd màr ki kérlek, hogy ezt hogy gondolod pontosan, tényleg érdekel.
hajrámagyarok71 2021. 04. 05. 18:46
Előzmény: #636  signal2
Ez a része a manyup-nàl is pont így volt, ott sem tudod, hogy mikortól kapod a nyugdíjat.
lohran 2021. 04. 05. 18:37
Előzmény: #637  lohran
Az óriási Népligeti telep nagy érték.
lohran 2021. 04. 05. 18:32
Bedeszkázták a volt Építők stadion és sporttelep óriási területét megy a NER svindli.
Még belátni sem lehet.
signal2
signal2 2021. 04. 05. 18:30
Előzmény: #630  Törölt felhasználó
Igen, a jogosultság megveszed azzal, hogy dolgozol. Az viszont bármikornváltoztatható, hogy ezt hány éves korodtól veheted igénybe, es mekkora összegre leszel jogosult. Tehát valójában kb csak annyit tudsz erről a "szolgáltatásról", hogy járni fog. Valamikor, valamennyi.
signal2
signal2 2021. 04. 05. 18:27
Előzmény: #628  Törölt felhasználó
Ennél még durvább a helyzet. Ugyanis nem elég, hogy most kevesebb járulékot fizet be, aki igénybe tud venni kedvezményt, de emiatt még magasabb nyugdijat is fog kapni, ugyanis a kezdő nyugdíj kiszámításának alapja a mindenkori nettó kereset, ami giszont épp a járulék- és adókedvezmények miatt magasabb. Ez is egy ellentmondás a nyugdíjrendszerben.  
signal2
signal2 2021. 04. 05. 18:18
Előzmény: #624  Törölt felhasználó
Van egy fix rendszer, ahogy kiszámolják a kezdő nyugdíjak, és utána évente emelik. Az aktuális járulék -és adóbefizetésekből fedezik, függetlenül annak nevétől. Tehát közgazdaságilag felosztó-kirovó rendszer van.
lohran 2021. 04. 05. 18:14
Előzmény: #632  lohran
A valóság pedig nyilvánvaló.
A 10-60 milliós támogatásokat csak nagyon kevesen kapják max. pár 100 ezer ember és főleg azok akik jómódúak ,gazdagok.
Ők az übercsaládok.
A többi gyakorlatilag semmit vagy morzsákat kap a szegény nyugdíjastól a nagycsaládos kisebb jövedelműekig, az egyedülállóktól az éppen nem a Finesz által deklarált élethelyzetben lévő gyermekesekig.
Tegyük fel a kérdést !
Mi a fontos ?
Ezeket tömni végletekig vagy mindenki aki ebben az országban él ?
Én ez alapján szavazok.
lohran 2021. 04. 05. 18:06
Előzmény: #629  lohran
Úgy állitja be mintha mindenkinek és mindennek alá kellene rendelődnie a közös gyermekhez a nemzet gyermekéhez amely vagy megszületik vagy nem.
Hirdeti ,ezért kell kiosztani azt az irdatlan mennyiségű pénzt egyeseknek,azért kell lemondanod az életszínvonaladról, azért kell szeretned más gyermekét úgy ,hog, fizesd az adót,járulékot is helyettük ,viseld el hogy ennek fejében Neked nem lesz annyi pénzed és a boltban nem tudsz annyit vásárolni mint Ők.
Viseld el ,hogy a pénzed egyre kevesebbet ér, a lakáspiacon labdába sem rughatsz mert Ő neki jár a 10-60 milliós támogatás akkor is ha a 3.lakását veszi mert kőgazdag.
janosvitez 2021. 04. 05. 18:02
Előzmény: #629  lohran
Itt a megoldás ha minden gyerekest támogatni akarnák   -))Vajon most így néz ki???Tudod hogy lenne igazságos??
Ha minden 18év alatti gyerek után  mondjuk kiutalna az államkincstár 10millió ft-ot a családi pótlék mellé májusban..
Max 5gyerekig...
Persze nem feltételekkel...
hitelbírálat tb vizsgálat nélkül...
Ja ,hogy akkor nem a fineszes,DK,Mszp politikusai ,haverjai,strómanjai ,az emlegetett 
felső 100-200ezer ember nyelné be a támogatásokat???
És így már elég lenne a mondjuk havi 30ezer ft-os családi pótlék is...
Párhuzamosan megszüntethetnék a családi adójóváirást  a gyerekek miatt   -)))
Törölt felhasználó 2021. 04. 05. 18:00

Utolsó hsz-ként ebben a témában összefoglalom ahogy én látom.
Amikor aktív dolgozó vagy  és befizeted a nyugdíjjárulékot, akkor egy szolgáltatást veszel az államtól (azért nem adó) amit később fogsz igénybe venni.
Amikor igénybe veszed (nyugdíjás vagy) jár neked ez a szolgáltatás, hiszen előre kifizetted. Ha az aktív dolgozók 0 Ft járulékot fizetnek, neked akkor is jár a nyugdíj, hiszen megvásároltad és kifizetted a szolgáltatást.
lohran 2021. 04. 05. 17:58
Az egész Finesz családtámogatása hamis,emberellenes,igazságtalan csakúgy mint az adókedvezmények,járulékkedvezmények és mind középpontjában a gyermekkel takarózik azzal leplezi a hamisságot
Törölt felhasználó 2021. 04. 05. 17:19
Előzmény: #625  Dehogynincs

Még egy kérdés:
Ha az aktív dolgozók járulékbefizetése a nyugdíjasok nyugdíja, akkor nem hűtlen kezelés-e a nyugdíjjárulék visszaadása családi kedvezményként.
A nyugdíjasok pénzét adják vissza az aktív dolgozóknak?
Törölt felhasználó 2021. 04. 05. 17:12
Előzmény: #625  Dehogynincs

"Most felosztó-kirovó rendszer van, azaz az aktívak által befizetett járulékokból fizetik a nyugdíjakat"
Ezt ugye Te írtad.
.
Meg azt is hogy a nyugdíjemelés nem függ a bérkiáramlástól (aktuálisan befizetett járuléktól) csak az inflációtól.
Törölt felhasználó 2021. 04. 05. 17:03
Előzmény: #622  signal2

Igazad van, kicsit félreérthető volt.
tehát.
Nem a mostani befizetett járulékot kapják, mert akkor a most fizetendő  járulék 1/3-os csökkenésekor a nyugdíjaknak is 1/3-ra kellett volna csökkenni.
Megpróbálok pontosabban fogalmazni és külön jelölni hogy mikor van szó a nyugdíjas által korábban befizetett, és mikor az aktív dolgozók által most befizetett járulékról.
Dehogynincs
Dehogynincs 2021. 04. 05. 16:59
Előzmény: #621  Törölt felhasználó
#579-ben ezt írtad: "A nyugdíjasok fizették a járulékot, azt kapják vissza."
Erre válaszoltam #687-ben, hogy "nem a befizetett járulékait kapja vissza,"
#620-ban és #621-ben azt magyarázod nekem, amit eredeti állításoddal szemben mondtam.
Azt értem, hogy nem a befizettet járulékot osztják vissza. Azt is értem, hogy megvilágosodtál. Azt nem értem, hogy miért nekem magyarázod, hiszen én végig ezt állítottam.
Törölt felhasználó 2021. 04. 05. 16:57
Előzmény: #623  signal2

"A nyugdíjemelés éves mértéke pedig valoban csak az inflációtól függ."
eddig azt írtátok, hogy befizetett járulékot osztják vissza.
A felosztó-kirovónak így kellene működni.
signal2
signal2 2021. 04. 05. 16:55
Előzmény: #621  Törölt felhasználó
Az írasodnak se füle, se farka.
A kezdő nyugdíj a korábbi nettó bérek valorizált értékének egy jiuonyos hányada. Kb 25 éve ez a számítási metódus. A nyugdíjemelés éves mértéke pedig valoban csak az inflációtól függ.
signal2
signal2 2021. 04. 05. 16:51
Előzmény: #620  Törölt felhasználó
Amit idéztél, abban az van, hogy "nem a járulákait kapja vissza", majd leírod, hogy ez nem így van, mert nem a járulákait kapja vissza.valit nagyon félreértettél tehát.
Most felosztó-kirovó rendszer van, azaz az aktívak által befizetett járulékokból fizetik a nyugdíjakat. A kötelező mnyp volt a tőkefedezeti, a kettő együtt meg vegyes.
Törölt felhasználó 2021. 04. 05. 16:28
Előzmény: #587  Dehogynincs

Mégy egy indok hogy nem így van:
A nyugdíjkifizetést hivatalosan is elszakították a befizetett járulék összegétől, amikor kivették a nyugdíjemelés számításából a befizetett járulékok összegét (bérkiáramlás).
Már csak inflációtól függ.

Topik gazda

Zajo
Zajo
3 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek