a kockázat tulajdona meg az állam? hogy jön bajnai bácsi és megmenti a seggedet ha nem jön össze a buli, ha negatív a reálhozam? milyen magántulajdon az ilyen?
#583 Megértem, hogy van benned hajlam arra, hogy leszard a törvényeket. De sajnos bePikkelyezték a 4-es cikkelyt is. Azt pikkelyezték be, hogy a pénztártag tulajdona.
Számtan óra ajánlom figyelmedbe. 3000 milliárd eszköz eltűnt az -3000 Mit nem értesz ? Nem arról szólt a vita ,hogy jó vagy rossz konstrukció volt hanem az ,hogy eltűnt a vagyon. A Finesz a Te libáidat meg Téged tömött ki vele ,hogy jól éljetek és hamukázzatok.
pont ugyanazok a hátrányai a manyupnak, mint a felosztó kiróvó rendszernek ha nem tud az állam nyugdíjakat fizetni, akkor majd a nyugdíjakat + a felmerülő költségeket fogja tudni? tényleg ez a másik nagy problémája a manyupnak, hogy soha nem volt magántulajdon, mert nem te rendelkeztél felette bevallottan nem volt az soha ha az enyém, akkor miért nem rendelkezhetek fölötte?
Bajnaiék tiszteletben tartották a magántulajdon szentségét. Egy szűk körnek önkéntesen vissza lehetett lépni,. Szerintem még te is képes vagy arra, hogy olyan konstrukciót találj ki, amelyiknél a pénztártagok addigi tulajdona megmarad. A fő ok az, hogy a felosztó-kirovó rendszer pilótajátéka fenntarthatatlan. Nem vagyok okos baloldali. Baloldali meg végképp nem vagyok. Egy buta jobboldalitól meg egyáltalán nem várom el, hogy megértse a magántulajdon fogalmát. Egy hívő jobboldali félig-meddig megérti a "Ne lopj!" parancsát. Azt a felét érti meg, hogy "Lopj!".
mivel a manyup vagyon nagyrésze államkötvény volt, ezért a magyar államnak semmiféle forrása nem keletkezett a követel oldalon kapott egy értéket ami ugyanúgy ott van a tartozik oldalon is pont az volt a rendszer lényege, hogy a magyar állam tudja fizeti a kiróvó felosztó rendszerben a nyugdíjakat, közben pedig csak finanszírozni kellett a kamatokat titeket vertek át, ha szerintetek azt a 3000 milliárdot nem költötték el a horn-kormány óta a felosztó kiróvó nyugdíjakra, hiszen pont hogy ez volt a lényege az egésznek
Nincs mit bizonygatnod. Átvertek. Ha a cél a hiány betömése lett volna - ha egyáltalán volt - akkor az elsibolt pénzt berakták volna a felosztó kirovóba. De nem ezt tették hanem felélték és most lehet kipotolni az államadósság terhére.
Nem egészen, A nyugdíjasok fizettek járulékot és ezért jogosultságot kaptak. A most nyugdíjba vonult nagylétszámú Ratkó-korosztály nem a befizetett járulékait kapja vissza, hanem annyit, amennyit a kisebb létszámú következő nemzedék ki tud izzadni. Ennek a nemzedéknek egy része nyugatra tántorgott, más része munkanélküli és mindenkit sújt az, hogy a hatalom leállította a gazdaságot. Ezt a leállítást a hatalom úgy plakátolta ki, hogy "Újraindítjuk a gazdaságot".
azt mondja meg nekem valamelyik okos baloldali, bajnai hívő, hogy miért kezdte el a kihátrálást óvatosan ebből az ócska manyup kostrukcióból ahol a profit a piacé, a a költségek az államé már 2008ban be kellett volna darálni tökösen, bajnaisan aztán az IMF-re fogni az egészet
Ezeket amit leírtam itt nem én találtam ki hanem több helyen olvastam.Es ez a logikus:"...A rendszer első tartópillére az állami felosztó-kirovó rendszer, amely lényegében a most is érvényben lévő állami nyugdíjrendszer, ahol az aktív munkavállalók befizetéseiből fizetik a nyugdíjasok számára a nyugdíjat... Idézet vége
Sem a magánnyugdíjpénztárban, sem pedig az önkéntes nyugdíjpénztárban felhalmozott magántulajdonomat nem használhatom fel szabadon. Meg a szép kártyámon vagy az egészségpénztári kártyámon összegyűlt megtakarításomat sem. Te azt a rémhírt terjeszted, hogy ezekért is eljön a fidesz, mert nem magántulajdon, hiszen nem szabadon felhasználhatók. Az a legszörnyűbb, hogy a fideszről okkal és alaposan feltételezhető, hogy eljön ezekért is és legkevésbé sem fogja érdekli, hogy magántulajdon-e vagy sem. A törvény szerint mindvégig magántulajdon volt, sőt még most is az. https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99700082.tv 1997. évi LXXXII. törvény a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról (4) A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona. Formálisan jogállamban élünk. Ez azt jelenti, hogy a hatalomnak joga van kifosztani hárommillió pénztártagot. A hatalom a javunkat akarja. Eljön a javainkért és elveszi.
Fidesz újra elnyeri a választók bizalmát mert ők a legjobbak ❤️