Ezzel kb én is teljesen egyetértek. Abban viszont már kicsit szkeptikusabb vagyok, hogy vajon hajlandóak-e megosztani a birodalom eredményét a pórnéppel is vagy nem?
Én csak 14 éve tőzsdézek, de azt hiszem egy kicsit rosszul látod most ezt a helyzetet. A Mészárosnál egy birodalom épül. Maximális politikai háttérrel és a legmagasabb körökből. És mivel a jövőévi választások kimenetele is biztosnak látszik, így a birodalmuk virágzása is garantált. Aki ezt felismeri az bukni sem fog.
Én csak 14 éve tőzsdézek, de azt hiszem egy kicsit rosszul látod most ezt a helyzetet. A Mészárosnál egy birodalom épül. Maximális politikai háttérrel és a legmagasabb körökből. És mivel a jövőévi választások kimenetele is biztosnak látszik, így a birodalmuk virágzása is garantált. Aki ezt felismeri az bukni sem fog.
Törölt felhasználó2017. 11. 02. 12:35
Előzmény:
törölt hozzászólás
Egyébként néha megnézem a moderációs topikot is, és látom, hogy sokan ki vannak tiltva - akár véglegesen is - és olyanok is, akik véleményét, írásait eddig méltattam. Ők csak más néven tudnak visszajönni.
400-on túlértékelt volt az ANY?????? Vicc! value Tibi akkor kb 1 éve tőzsdézett. Persze kb most is tudja a tutit...... Belekezdett a történelem egyik legnagyobb bullpiacába, azt úgy osztja az észt, mintha Jim Rogers nála tanult volna. Ennyi a véleményem. Jó pár srác volt már errefelé, meg még a Tőzsdefórumos időkben, akiknek pipec blogja volt, meg marhára vágták a tutit. Sokan eltűntek azok közül.
Értékalapú befektetést jelent. A könyv szerinti részvényértéknél többet nem nagyon szoktak adni az ilyen alapon vásárló befektetők.Sőt ennél az árnál minél olcsóbb a részvény,akkor vesznek csak.Így nagy bukta nem lesz belőle. Ellenpélda pl.:konzum ,opus,ahol már kb. 12-15-szörös áron forognak a részvények.
Szerintem végső soron teljesen mindegy. Aki 7xx vagy fölötti van beragadva, nem fogja odaadni, akárhogy véreztetik. A Takarékok helyében inkább beletolnám a maradék 3-4 milliárdot a kisbüfik kivásárlására és ügy lezárva, MNV pakk előbb-utóbb úgyis meglesz. De nem vagyok a helyükben és nem is lennék ilyen kicsinyes, gusztustalan csapatnak.
Teljesen igazad van. A lufit gyorsan lehet felfújni, de kipukkanni még gyorsabban fog. Lesznek limites eséses hetek, esélytelen lesz likvidálni a pakkokat, tétlenül nézik majd a folyamatot. Ennek ellenére, akinek fekszik ez, érzi a ritmust, a pénzt nem verejtékkel kereste meg, az miért ne csinálhatná? A dörzsöltebbek már kiszálltak egy tízszerezés után. Hány ilyen lehetőség van egy életben? Hadd csinálják! Ez a tetves FHB meg döglődik, pedig alulértékelt. Ilyen, amikor a politika mozgatja a tőzsdét....
Azt nem tudom,hogy ki vette. A kivéreztetésen azt értem,hogy hagyják esni az árfolyamot és próbálják veszteségessé tenni a jelentéseket ,hogy majd előjöhessenek jövőre vagy később egy 533-nál alacsonyabb újabb ajánlattal. :o(
Ilyeneken én már rég nem feszülök. Ezeknek az embereknek a nagy része nem csak ezt a nyerőt fogja elveszíteni, hanem a tőkéje nagy részét. Azt hiszik, ezzel a stratégiával lehet egy csomót keresni. Most bejött egy bullpiac végén, mikor a szar is repül. Újra ezt fogja megpróbálni. lehet még 2-szor is sikerül. Aztán beleszaladnak egy akkora buktába, hogy csak pislog, mint béka a kocsonyában. Mivel ott sok a kezdő (már ahogy belepislogtam ezekbe a topikikba), azt hiszi, na majd újra visszamegy, kiülöm. Ebből lesznek a tragédiák. Tudod mennyi ilyet láttam már 24-25 év tőzsdei pályafutás alatt? Én a legtöbet mindig a value invenstinggel tudtam keresni. Abban nyugodtan ülök, akkor is, ha reccs van a világban. Pl, ahogy említettem, egy GS Parkban nem kell stoppolni. Ettől függetlenül sok sikert, én nem shortolom őket, hogy fájjon az emelkedésük. De soha nem is venném ezeket a szarkupacokat.
FHB:Most vedd!