Tehát azért még nincs tájékoztatási kötelezettségük,mert lejárt a 3 hónap,amíg vállalták annó,hogy tőzsdén összegyűjtik a 90%-ot? (Pedig józan paraszti ésszel elvárható lett volna,hogy tájékoztassák a részvényeseket az eredménytelenségről.) Köszönöm szépen.
Csak az első esetben van rendkivüli tájékoztatási kötelezettsége a kibocsátó FHB-nak, a második esetben csak akkor ha az ajánlattevő MTB Zrt megszerezte a kilencven százalékot elérő vagy azt meghaladó mértékű befolyást az FHB Nyrt-ben. A rendkivüli tájékoztatási kötelezettség jogszabályi hátteréről és a kötelezettség teljesítési határidejéről igyekszem még a mai napon külön tájékoztatást adni.
Így van...Egyrészt mindent megvesznek 533-on, másrészt kezdenek a kisbüfik elgyengülni... Ilyen környezetben, amikor majdnem minden limiten fut a kispapírok közül, nem olyan nehéz döntés a feladás...Egyre frusztrálóbb ebben a papírban ülni. Ma én is megváltam 5k-tól, amikor a CIG-et tépni kezdték. Abba a papírba szívesen átugrottam.
Meg szeretném kérdezni,hogy csak akkoó van bejelentési kötelezettsége a takarékoknak,ha elérik a 90%-ot,vagy mivel letellt a 3 hónap azért is lenne ilyen kötelezettségük?
Pénteken adtam el a jó kis FHB-mat, Est részvényben bekerestem az ottani bukómat. sajnálom, hogy kirázatták velem, de nem volt értelme tovább tartani. :(
Be kell valljam én is eladtam ma 533-on 2000 db-ot. A többit tartom. De legalább a "normális" banki kamatokat szeretném megkapni, ezért kockáztatok és Appenin-t vettem, ha szerencsém lesz hoz magában annyit, amennyit az FHB-tól vártam volna, ami nem több mint 15-20% ÉVES hozam a tőkémre vetítve.
Úgy tünik ma már a bukóban lévő kisrészvényesek is adogatják a gyűjtőnek a pírjaikat 533 Ft körüli áron, abban bízva, hogy még fel tudnak szállni a lölö féle rakétára.
Itt most mifelénk az a szerencse, hogy a limitek miatt nem lehet vásárolni. A sok kicsi pont innen vinné a lóvét a limitesekbe. Annyi pénz nincs is a világon amennyit azok most érnek "látszólag". Ja még annyi, hogy annó pont azért vettem FHB-t, mert VALAKI bevásárolt.
Valasztasok miatt kedveznek a kicsiknek.....szvsz egyaltalan nem szamitanak,maskulonben is sokkal tobben maradnak ki az 1000%-os haszonbol,mint akik a szaguldo vonaton ulnek,szoval ez ongol. Elobb utobb rajonnek erre,a hibat ott kovettek el hogy magukbol indultak ki. Ez penzmosasnak se idealis,itt van mindenki orra elott,mi van ha osszekapcsoljak a Ouestor uggyel,vagy a hasonlo penzlenyulasokat felszinre hozza,es ki tudja mi kerulhet elo,igy valasztasok elott? Az irigy tomeg(akik kimaradtak)'pedig raharap a temara. Szoval jobban tettek volna ha az olyan cegeket mint az fhb,vagy a telo,akik lassan mar evtizede senyvednek a tozsden,es valos erteket kepviselnek,ezekeket normalis szintre vinni,correkt felvasarlasi arral,vagy a telo eseteben kulonado csokkentessel,nos ez nagysagrenddel tobb szavazot hozott volna a kormanynak,ha mar a szavazatokrol beszelunk.
Bocsánat, de biztos, hogy jó helyen jársz? Ez a tőzsde fórum! Miért birka az aki a tőzsdére pénz keresi jött? Felszállni egy olyan vonatra ami valószínű, hogy csak egyszer indul az ember életében. És talán még a tőzsde életében is. A tőzsdén bukni bocsánatos bűn, de kimaradni az emelkedésből....
Nem akarok senkit bántani, még akkor sem, ha közvetetten le lettem birkázva. Mindenki olyan részvényt tart, amiben fantáziát lát, csak vicces pont az FHB topikban többedjére olvasni az ML-es részvények mutyipapírnak nevezését. . Amikor pár hónapja belevettem az Opusba, akkor pont itt állt az FHB árfolyama és Koati pont ugyanígy el volt keseredve, hogy mi lesz az FHB-val.
Hát igen.90-es években csak tőzsdevizsgát végzett brókerek adhattak be ajánlatot a tőzsdei kereskedési rendszerbe.Most meg otthon,vagy akár mobilról bárki. (Egy haszna van csak az olcsóság.)
A nemzeti mutyipapírok egy más kategória. Ott vannak cégek, amiknek van teljesítményük. Ezt a teljesítményt kellene tükröznie az árfolyamnak. Mivel viszont ezek a cégek nem komunikálják le működésüket, csak találgatásokra alapozhatnak. Mivel a tömeg a mészáros szót úgy ismeri, hogy mutyi van a háttérben az államkassza kiszivattyúzására, jogosan hiszik, hogy ömlik majd a pénz ezekbe a cégekbe, ezzel az óriási mosógéppel mossák tiszára az ellopott pénzeket. Ebből meg a birkák nem akarnak kimaradni, ezzel eszetlenül feltornázva az árfolyamot.
Nincs itt baj, ez minden azért van, mert felfedezték a befektetéseket a kicsik is és az interneten bárki kereskedhet a fotelból. Pénzt akarnak keresni és a piramisjáték alapján, mindig az új belépő élteti azt. Akkor jön az összeomlás, ha már elfogynak az újak. Most ugyanez történik a befektetéseknél. Háttérben meg a közvetlen és a közvetett reklám, és mindig azok a szegények szívják meg, akiket a végén győznek meg. A cryptoktól nem kell félni, nem fogják a világgazdaságot romba dönteni (ha valamikor összerogynak?!), mert ez egyenlőre egy kis szekta, akiket nem kell megmenteni. Ha gond van, elbukják a vagyonukat és ennyi, ők választották, övék a rizikó. Ha a dollár, vagy euró bajba kerül, a nagyokosok mindent megtesznek a megmentéséért. A technológia jó ötlet, csak mióta felfedezték maguknak a spekulánsok, teljesen tévútra terelték. Meglátták a lehetőséget óriási pénzt keresni és mindent megtesznek ezért. Ráadásul nem ellenőrzött piac, a szabályok pedig nagy teret biztosítanak a huncutkodásra.
FHB:Most vedd!