Nyomatékosan megkerek mindenkit, ne dobja a pakkjat bagoert, mert ezzel meghiúsítaná a többiek szándékát. Mindenki jobban jár a 7xx ál, mint az 53x al.
533-as támasz:Na ezt mondtam. Ha minimális esze van az ajánlattevőnek, akkor beáll oda egy méretes pakkal.Sztem ezek már ők. Az A terv az, hogy a maradékot megpróbálják összeszedni a piacról, hátha alapon.B terv pedig még mindig ott lehet a megemelt vásárlási ajánlat- de akkor amit a piacon összeszedtek, az már legalább megvan, azért nem kell már magasabb árat fizetni.
Valószínűleg az eredeti A terv az volt, hogy ha nem jön össze a 90%, akkor megpróbálják ledumálni az MNV-vel, és eddig egyezkedni próbáltak, de ott kötik az ebet a karóhoz.
A kiszorítási eljárás megindításához min. 3,52 M részvényt kell a takszövnek megszerezni az 5% nál kissebb tulajdoni hányaddal rendelkezők köréből, ha az MNV tulajdonában lévő részvényekkel nem számolunk. Az említett 5% alatti tulajdonosok - kisrészvényesek és ML. érdekeltségei - 9,52 M részvénnyel rendelkeznek. Szerintem is meg kell, hogy jól húzzák a kítűzött céluk csak igy lesz elérhető...
Igen, "nyomatékosabb lehet az állam álláspontja" de ettől még ma sem látható világosan az állam álláspontja. Az MNV tulajdonában lévő 4,83 M részvény eladásával kapcsolatban szvsz. továbbra is taktikázik az MNV vezér és a miniszterelnök, csak esetlegesen adnák el egy magasabb árfolyam mellett a részvényeket. Bár az NFM minisztere nyílatkozata szerint a döntés az MNV igazgatóságára tartozik, ahol a testület tagja az MNV vezére Szivek Norbert. Róla azonban tudható az, hogy az Orbán család bízalmasa, egyben az Orbán-vő Tiborcz István ingatlanügyleteinek egyengetője.
FHB:Most vedd!