Ja, bocs Gerzion, az MNV pakkot túlbecsültem. Lényegében igazad volt, és én emlékeztem rosszul valamire... mondjuk az a közkéz, no annak még azért utána fogok számolni... gyanús nekem, de lehet, hogy ebben is igazad volt... bocsesz :)
"Ergo a 90% feletthez elegendő az MNV pakk." Írtam az ellenkezőjét? Tessék szépen matekozni / értelmezni / olvasni egy kicsit! :) (Miről írtam, hogy alatta meg felette van...)
"el kezd politizálni" ezt meg egybe kellene írni: elkezd politizálni... újabb epic fail :) Attól tartok, nem értetted meg azt a hsz.-et (sem). Persze ez az én hibám is, mert nem csak annyi volt benne, hogy 1x1 = 1 vagy hogy éljen a FIDESZ! :) Figyelembe kellett volna vennem, hogy az ettől bonyolultabb összefüggések meghaladják az agykapacitásodat :)
Hát persze 80% alatt vannak, mi :)))
A valószínűsíthetően tényleges közkézen lévő darabszámot:9.279.305 db A sorozatú fhb részvény, ami az A sorozat 14,06%-a,
a szavazati jogok (jegyzett tőke) 8,55%-a.
Ergo a 90% feletthez elegendő az MNV pakk.
Az MNV pakkot vagy átcserélik takarékos részesedésre (ha maradni akar az állam), vagy szimplán odaadják 533-ért a takarékoknak, a maradékot kiszorítják.
A takarékokat felzabálni akaró fhb kisgömbőc kipukkadt, és a takarék kisgömbőc nyeli le.
Megelőztél :)
De nem az 1/3 van még hátra, hanem néhány % csupán a 90-hez. MNV-vel 80% felett vannak, nélküle meg alatta kevéssel. Volt nemrég egy lista arról, hogy az ajűnlat után melyik cégnek mennyi lett a tulajdoni hányada.
A 2. ponttal nem értek egyet, szerintem nyugodtan írjon bárki értelmes dolgokat. Akár +, akár - dolog. Akár van neki rv., akár nincs. (Utóbbi amúgy is elég fura egy kritérium lenne, nemde? Belépés csak olyanoknak, akik igazolni tudják, hogy van még részvényük... pl. személy szerint nekem sincs, de van a páromnak :) és nem hozok meghatalmazást... :) )
Az 1. pontot meg pontosítanám: közkeletű tévedés, hogy a munkáltatói felmondás vagy a csop. leépítés automatice magával vonná a végkielégítést. 3 év munkaidő az adott végnél min. kell akkor is, és nem állhat fegyelmi, stb. miatt felmondás alatt. De 3-5 év között (minkaviszony) amúgy is csak 1 hónap jár. Részletesebben: link (A Mt.-t nem volt kedvem végigböngészni, de ez egy szabad ország, így bárki megteheti helyettem...)
Ha lenne egy jó jelentés és egy közlemény a takarékoktól,hogy nem sikerül egyenlőre kivezetniük,nagy rally is lehetne.....Mert minden adott hozzá,konzum,opimus rally kifutott,szerintem a cig,appeninn is kifutott.....Spekák jöhetnek ide...
FHB:Most vedd!