Nem.kizárt,de én kicsit lejjebb raknam a lecet,nezd meg a charton,kb 618-633 ig van egy rés,ha ott lesz egy ugrás hatalmas szigetforduló keletkezik.....
Igazad van! A számolásom szempontjából valóban az, (egyébként a kisbüfik szempontjából az 1.8M a pesszimistább). Ha 3.5 M kell
megszerezni akkor ugyanaz a számlás 10 helyett kb. 6-ot ér tehát: Pl.: 560,- lett volna az ajánlat akkor most (560-533)*6 =270; + 533 gond nélkül ajánlhatnak 695 ft-ot.
A 2M részvényre vonatkozó becslést inkább optimistának minősíteném, valóságosan 3,5 M., a saját részvények átadása esetén azok beszámításával 3,26 M "A" sorozatú részvényre van szükség a 90%-hoz. ( A részletezés a #43405 alatti véleményemben olvasható)
Még eszembe jutott 20.092.011 db-ra érkezett érvényes ajánlat. Csak a nagyságrend miatt (eltérőek a vélemények) legyen szükség mondjuk pesszimista becsléssel 1.8M kerekítve 2M-db részvényre. Innentől (a felajánlott tétel 10%-át kellene még begyűjteniük), minden 1 Ft amit nem ajánlottak fel a maradéknál 10-et ér. Pl.: 560,- lett volna az ajánlat akkor most (560-533)*10 =270; + 533 gond nélkül ajánlhatnak 803 ft-ot (arányaiban ugyanakkor bekerülési áruk lesz). Ugye milyen okosak voltak pusztán üzleti szempontból?
Ha szimplán üzleti szempontból nézem, az 533-as ajánlat + a körüllengetett infók alapján megszerzett pakkjuk korrekt volt (nem a kisbüfik szempontjából). A kérdés csak az, hogy a maradékot birtoklókat meddig tudják bizonytalanságban tartani. Gondolok arra, hogy van-e olyan jelenlegi tulaj akivel meg tud egyezni. Ha egyértelműen kiderülne, hogy ilyen nincs... Egyébként én pont az MNV-től félek, mert annak csak szól Valaki, és már el is dobják. Akkor meg marad az 533. Bár sokan vettek már bizonytalanra (azért valljuk be nem sikerül mindig jó lóra tenni, ezért spekuláció), de itt 90 napig az 533 viszonylag jelentős biztonsági tényező.
Az 3% stop loss-al is 550.
Nem hiszem, hogy lemondanak a 90% megszerzeserol, de tobbet nem akarnak adni erte mint 533. Azon gondolkoznak, hogy jussanak hozza ahhoz a 3%-hoz, az aljas dolgot ide ertettem. Nem hiszem hogy ilyen kozel a celhoz hagynak veszni.
FHB:Most vedd!