Topiknyitó: Törölt felhasználó 2005. 09. 23. 14:13

FELVÁSÁRLÁSI AJÁNLAT  

Sziasztok!

Nálam okosabbak segítségét kérem!

Abban az esetben, ha egy tõzsdei cégben olyan tulajdont szerez egy befektetõ, amely tulajdonosi határ átlépése miatti felvásárlási ajánlattételi kötelezettséggel jár, a 180 napos súlyozott átlagár kiszámításánsál a 180 napot mely naptól kell (vissza)számolni? Az ajánlattétel elõtti utolsó kereskedési naptól?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 09. 27. 20:52
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
A felvásárlási ajánlati árat természetesen meghatározzák az ajánlattételkor. A PSZÁF-is megkapja azt FAX-on. Az árat az előző napig érvényes árakon és forgalmakon számítják. Az ajánlat arról szól, hogy adott pillanatban a felvásárlónak vételi szándéka van minden részvényes felé ilyen és ilyen áron. A PSZÁF, GVH lassan örlő malmai között jelentős akadozásoknak kell történnie, hogy az ajánlattétel napja és a hatóságok elfogadási dátuma közötti időszak miatt, a tőzsdén történtekre hivatkozva módosítást eszközöljenek.
A BRAU-s topicokot végigolvasva úgy gondolom a téma alaposan megismerhető.
Törölt felhasználó 2005. 09. 27. 15:36
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Köszi szépen!

Én is így tudtam csak nem voltam benne biztos. Azt viszont nem tudom, hogy gyakorlatilag ez hogy bonyolödik le. A felvásárolni szándékozó cég előre megcsinálja a dokumentációt és üresen hagyja az árat, amit 16:30 után kiszámolja a 180 napos árat és kitölti az üres mezőt majd elfaxolja a PSZÁF-nek ? Bocs hogy ilyen láma vagyok, de tényleg érdekelne.
Törölt felhasználó 2005. 09. 23. 18:56
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
A kötelező ajánlat hivatalos bejelentésének napjától. A Nabi esetében (ha jól láttam) például ezen az alapon most éppen 242Ft-ra jönne ki az így számolt 180 napos átlagár, abban az esetben ha netán a bankok - vagy valaki más - az Rt.-ben 33% feletti tulajdonrészt szereznének.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek