Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Most Szaud a kulcs. Es az, Amerika vedelmezo szarnya alol 50 ev utan vagy kibujik, vagy nem. Halvany gozom sincs, mi lesz. Mindegy ,hogy recesszio van, vagy nincs Itt a kitermeles , csokkentes szamit, annak bekovetkezte, vagy nem. Egy 1-2 millos hordos csokkenes, okozna ezt azt a piacon. Ugyan ez inverzben, azazhogy egy fel millios kitermeles bovites pedig jelzes erteku lenne.
😀😀. Cramer nem.sok.mindent talalt el az utobbi idoben.. Az OPEC talalkozo eredemenye kiszamithatatlan. Ki fog derulni, mennyire tokos az fiatal Szaudi herceg, vagy bepucsitanak amaerikanak. Ez az oka, hogy az oroszokat , barmi aron felorlik amcsi fegyverekkel, es ukran kozkatonak tengernyi verevel. Hogy lassak hogy az oroszok szerencsetlenek, es csak a nagy amerika tudja megvedeni oket, ahogy anno Kissinger igerte ,nekik a 70 es evekben. " Tobb van a foldon es egen Horatio, mint a bolcs elémetek felfogni kepes!. En nem ugy kereskedek, mint sokan. En nem a chartot buvolom. En a kulisszak moge nezek, es probalom a tavlatokat, semakat, terveket felfedezni. Es megteszem a tetjeimet. De most nehez. Mint mondtam nagyon keplekeny.
Oké, de most eltűnt egy hatalmas kínálat az olajpiacról? USA épp ma jelentett olyan Manufacturing PMI-t, ami utoljára 50 alatt (ergo zsugorodás) 2020 áprilisban volt. Emlékszünk ugye mi volt akkor. Márpedig, ha sem Kína, sem USA, sem Európa nem dübörög, akkor viszont még az is elképzelhető, hogy túlkínálatos is az olajpiac a felfokozott 2021 után, Oroszország ide vagy oda. Én erre tippelnék, és talán PLaci is hasonlót mond, ha jól értem.
Azert nem.lehet most okosan ugyesen ,tradelni, es uzletelni, mert a geopolitika, es gazdasagpolitikai szeljaras, lassan hetente valtozik. Vege a kiszamithato kornyezetnek, klimanak. Minden keplekeny. 2008 ota kovetem a gazdasagot, de.ilyet meg nem lattam.
En se erre szamitott, hanem.egy orosz-kinai-szaud-obolmenti allamok hatter alkura. Es az uj ket vagy tobb polusu vilagrendre. De mindenki csak b...f..szkodik. Amcsi elit jol forgatja a lapolat. Na mindegy kiderul.
Azaz. Mert Biden bacsi csak egy biorobot, azt kell nezni ki mozgatja a szalakat. Es sikerult nekik! Vagy a Szaudiakkal van megallapodas a a termeles novelesrol vagy a strategiai tartalekkal, vagy barhogy. Nem tudhatjuk. ( Nem vagyunk a neoliberalis levelezolistan) Sajnos. Itt a tel, itt a felhigitott olaj embargo. De itt a Kina lassulas, es az USA se fogyaszt annyit. EU recesszioba csuszik.Igy a hattererok akarata, plusz a globalis novekedes hianya. Az nekem sajnos funda :(
majdnem mindegy amig igy is fogynak a készletek. mi lenne ha kina nekiallna fogyasztani? valszeg itt még komoly csapkodás lesz, de végül szerintem az olaj kilő mint az összenyomott rugó. :)
A polot irtam, hogy lehet meglesz, es utana levot is irtam yoloo nak. Egyet is ertettunk. De te a cavington adagodat nem akarod megduplazni aranyhal memoriaju barátom? Mert kéne!
Ez az olaj eses most fundamentmal alatamasztott. Nem a tegnapi, kamu cikkes, kamu infos, Szaudi kamu nyilatkozatos termeles boviteses kamu. Szoval ez nem szalmaszal Humi hanem tutaj😉😀
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen