Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Ezek szerint :-). Amúgy ez is egy fajta befektetés. Csak arra kellett figyelnem, hogy ne feltűnően csináljam. Itt nem vettem észre minőségromlást, de megpróbálom némi utánajárástól megkímélni magam a jövőben, ha elfajul a helyzet.
A tacskónk az mindenölő. Igaz, még csak 2 éves, de elvittük a szüleimhez, látogatóba. A kakast úgy teperte le, hogy csak a fele tolla maradt, pedig kétszer akkora volt. A nyuszit kivette az ólból és a macska is csak azért úszta meg, mert a harmadik ágra már nem tudott felkapaszkodni. Igen! A 40 centi hosszú tacskó fenn ült az almafa második ágán, igaz, csak 1 méteres magasságban. Galambot is fogott, de a rigó sincs biztonságban. Ráadásul ilyenkor nem lát, nem hall, ordíthatunk rá. Ez a szerencsénk a labradorunkkal, mivel nála is meg van a vadász ösztön, de ha rászólok, ő szót fogad. :-) Ha kaját kapnak, a tacsi eszik először, a 7 éves labradorunk félreáll.
Azt nem, de úgy keresd: "Kemping csomag" van paprikás és normál téliszalmi. (Ha a boltban rákérdezel, rögtön tudni fogják.) De csak a CBA tartja! Kb 25-30dkg van egy csomagba. Szeletelt, de nem lapos fólia csomag, hanem kicsit magasabb. 4340ft/kg . Véletlenül kóstoltam máshol, különben rá se néztem volna :) Az épp frissen szeletelt jöhet a nyomába, amit kimérve adnak. ******* Előbb rosszul is írtam, nem túrista! KEMPING CSOMAG, megnéztem a hűtőben :)
Azt mondják, hogy attól is függy, hogy milyen fajtájú kutyád van. Ha vadászkutya, akkor az előtte szaladó kis szőrös valami lehet, hogy felbéreszti a vadászösztönét.Itt is meg a Purina oldalán is olvastam, hogy hogy lehet őket összeszoktatni, de nyilván mindig könnyebb, ha együtt nőnek fel. https://www.azenkutyam.hu/elet/kutya-macska-nem-szereti-egymast/
Igaza van mindenkinek. :-) A vajra úgy gondoltam, ahogy kajli mondta, steak alá, rizottóba, krémes mártásokba, könnyű tésztaételkre. Illetve ha valaki szeret sütni, akkor a francia sütemények telis-tele vannak vajjal (a legtöbb angol is- ott nagyon szuper minőségű vajat és tejszínt lehet kapni). A libazsír is játszik, ahogy Humanoid mondja, Széll Tamástól láttam hasonlókat, tőle szoktam tanulni. Ő is mindig az ételhez illő zsiradékot használ: vaj, étolaj, olíva, libazsír- attól függően, hogy mit főz :-)
Ha Te vinnél haza cicát(persze, csak ha szeretnél) bemutatnád nekik, majd előbb kapna enni mint ők, sose bántanák. Megértik hogy az "falka tag" és mivel előbb eszik mint ők, ezért a rangsorban is előrébb van. Sose bántanák, még eggyütt is aludnának. . Mondjuk a más idegen macskákat továbbra se tűrnék meg.
Aztaaa...., eddig azt hittem hogy csak én tudok konfitált kacsa, vagy libamájat sütni. . Téliszalámi ügyben: Cba úgynevezett "túrista csomag" . 4e/kg, a legfinomabb téliszalámi van benne, amit valaha ettem. A "körszeletes" ára már vagy 10e/kg A fagyóba ezt is érdemes betartalékolni. Nálam mindig van. Eddig 3e/kg volt, most emelték, tehát van rá esély h egyenlőre marad az ár. . Ha ilyen jó fej topik csapat marad, még a végén szervezek találkozót újra :)
Ha kóbor macska, az már sok bántást megélt, így kiszámíthatatlan. Nálunk 2 kutya figyeli, hogy még meg se próbálkozzon az udvarba bejutni. Volt már egy két bátor macska, aki megpróbálkozott. :-(
Nagyanyám szokott csirketepertőt készíteni, imádtuk. Múlt héten 3 csirkéről húztam le az összes bőrt, hájat és kisütöttem. Ennél jobb csemege nem is kell, ráadásul annyira összesül, hogy nem ettük túl magunkat. :-) Nagyanyám a zsírt is felhasználta, de nekünk az sem ízlik, így a kutyakajához adagolva hasznosul.
Ne nézz a szemébe, oldalról ülj, vagy állj mellé. Gugolj le és engedd le a kezed, majd hagyd hogy a cica jöjjön megszagolni. Ezek után óvatosan próbáld meg oldalról, a teste felől közelítve a feje tetejét simogatni. . Másik, hagyd a francba. Előbb-utóbb fog jönni dörgölőzni. Simogatást kérni. Kajálás közben nyugodtabbak. A legvadabb is megszeledül, inkább csak félnek. Szemből sose próbáld megsimogatni, azt támadási kisérletnek vélheti. Sajnos sok ember inkább beléjük rúg. . Sok örömöd és élményed lesz még vele :)
Én meg akkor, mikor az ásványvíz drágább, mint a tej. Pedig ha tudnák, hogy mennyi munka van 1 liter tejben. :-) Már ha csak arra gondolunk, hogy egy 40 litert tejelő tehén, egy nap akár 120 liter vizet is megiszik.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen