Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Az a helyzet, hogy az elmúlt időszakban nagyon szép tőkét sikerült felhalmoznom csupán a tőzsdei kereskedéssel. Lehetett volna többet is, ha több évtizedes tapasztalattal rendelkező profi lennék, de így sem szégyenkezek.
Mint már említettem, én sem tartok kizártnak egy újabb ATH-t sem. A teljes képet nézve nekem itt kezd sok lenni a zavar és egyre inkább az a meggyőződésem, hogy a csónakban már 10 lyuk megvan, amit 10 újjal be is tömködött a csónakos, evezni már nem tud. A 11. már alakul, ahhoz pedig már csak a farka maradt eszköznek.
A sokéves monitorbámulást és valljuk be: stresszt, nem szeretném feleslegessé tenni. Nem kell mindig pozícióban lenni. A legkomolyabban mondom, hogy nem fogok sírógörcsöt kapni amennyiben hamarosan meglesz SP-ben az 5k.
Attól függ, hogy milyen időtávra tervezel. Ha mondjuk pár hónapra akarsz swing tradelni, akkor lehet benne ráció. Nagyon úgy nézem technikailag, hogy mondjuk 1000 pont esés lehet benne max. Én vagy 2 hete lezártam a shortot benne, mert rossza a hozam/kockázat aránya. Kicsi esés, de nagy felpattanás lehet benne. Befektetésre évekre nagyon messzire elkerülném. (nézd meg ezt az ábrát: https://finviz.com/map.ashx?st=pe ; mit gondolsz, miért olyan zöldek a bankok? Miért olyan alacsony a PE rátájuk? Mert a nagytőke tudja mi fog jönni.) Egy adóssághegyen ülő világban bankba belevenni maga az istenkísértés. Pláne akkor, amikor a bank K-Európában van. Ugyanis a félperiféria minden recessziót, válságot jobban megszenved. Magyarország meg maga a makrogazdasági tragédia. Minden mutatóban kiemelkedően rossz, vagy éppen nem rossz, de nagy bajok lappanganak a mélyben. Lásd Matolcsy coming outjai.Harmadrészt orbán megint a bankokat fogja ütni, mikor meg fog szorítani. Ősszel bankadó újratöltve, ezt garantálom. Orbán előre megmondta. Nem csodálkoznék, ha az elkövetkezendő években az OTP akár a 2008/09-es mélypontokat is meglátogatná. Tudom mennyi volt az EPS-e, nem tévedés, amit írtam.Vannak az OTP-nél sokkal jobb befektetések, ha már mindenáron most akarsz befektetni.
Most h ennyi penz dollar volt nyomtatva, es hogy elkezdtek esni a tozsde intenziven --- ez a penz "elegett" vagy akik kiszalltak parkoltatjak? Akik parkoltatjak azok majd csak visszateszik vmikor nem?
Ez lenne az "ideális", különben nem lesz idő megijedni. Én megfogadtam magamnak, hogy nem vadászok az aljára, ha látok jó vételeket, akkor szépen lassan elkezdek építkezni. Például, ha látok majd mondjuk 15 P/E-s Alphabet-et, akkor elkezdem venni. Lehet, hogy lesz 10-es P/E-n is? Lehet. Vigyázni kell, mert Jeremiáséktól bármi kitelik, és nem szeretnék a következő bull piacból kimaradni, mert a világvégét vártam. Ahhoz fiatal vagyok, hogy a pálya szélén álljak sokág úgy gondolom.
Törölt felhasználó2022. 05. 20. 20:08
Nah ismet elojott az 5k sp500 a penzugyi elorejelzesek szobaban 😊
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen