Kösz a választ. Igazából csak a számozásom helyességére és egy lehetséges verzióra voltam kíváncsi. Természetesen figyelem a hosszú távú lehetőségeket is, bár jelen pillanatban úgy gondolom, hogy majd a piac eldönti, hogy ez egy 3-s szerkezetű korrekció, vagy egy 5-s szerkezetű emelkedés kezdete. Nekem még mindig több shortom van, mint longom, de ha mégis emelkedésre állunk, akkor is valszeg a shortjaimat le tudom zárni nullába az 5-s utáni 3-s szerkezetű korrekcióban.
Még egyszer kösz :))
Nekem az eurusd long verzó felé az terelte a figyelmemet, hogy megnéztem 2015 2 leghevesebb mozgását. Kaptam 2 azonos méretű és ellentétes irányú mozgást. Erre hümmögtem egyet, és elkezdtem felfelé is vizsgálni az eurusd-t.
ehhhehehe. Az a poén, hogy TA abszolút helytálló elképzelés az 1,20-ad, bár erre lehet sokan mosolyoghatnak most, de ugye 1,40-nél is sokan mosolyogtak volna, ha pl. 1,06-ról írsz.
De hát a tőzsde ilyen. Nem az számít mit gondolsz, hanem az, hogy mire mozog. És gyakorlatilag most az 1,20-ra mozgás nem dőlt meg TA ha a FED tüskét fibo 100-nak vesszük...
És ezt azért írom így le, mert van egy olyan verzió is tarsolyban, ami egyszerűen faképnél hagyja a sokak által vágyott paritást. Ez viszont elég vad, így egyelőre megtartom magamnak, nem szerencsés ezzel senki gondolatait befolyásolni.
Hát ha ez bejön, akkor arra azt mondom, hogy az egyik verzióm többé-kevésbé teljesült. A tervezésnek az a lényege, hogy naponta többször megvizsgálod, hogy él e még az elképzelésed, hol dől meg, sokszor tüskékkel nem számolok, mert az hangulatmozgás, a bázismozgás nekem az irányadó, a megdolgozott szintek.
Egyelőre Ta nyögvenyelős a buli, H1 Ichimoku bla-bla longos, accelerator és awesome oldalazós/semleges, stochi hozza a langyost a jelzésekre. Holnap egy kumo patt jólesne az indikátoroknak/oszciknak. Kiderül.
Részemről ezeknek a TA chartoknak az az értelme, hogyha a sokféle megközelítésű chart kb egy helyre mutat, akkor ésszel ráépítek a célra tőke 3 x 2%-al, meghatározom honnan dől meg az elképzelésem, oda stop, illetve ha túllő a célzónámon, akkor töröl minden, és vissza a havi/heti chartjaimhoz, és újraépít.
Úgy tünik, hogy a te elliot és az én Ta chartomnál kb egyforma várakozásaink vannak felfelé.
Ma reggeli üzenetváltásom tberkivel:
"Dátum: Szerda, Ma, 06:31 | Üzenet # 819
hmm... az az eurusd Chart odabasz... biztos csak veletlen."
"Dátum: Szerda, Ma, 08:41 | Üzenet # 820
Nézd meg eurusd-t úgy , hogy meddig kell felmennie, hogy a sokat emlegetett paritás megvalósuljon, az 1,0000 legyen a fibo 161,8.
Szumma azt gondolom, ha GYÖNYÖRŰEN akarja eurusd csinálni, akkor 1,11950-1,12100 közé megy fel, majd lefordul 1,0000-ra végcélként. Ez is egy verzió."
Igen, lehet ilyesmi, de csak akkor van értelme így felrajzolnod, ha azt is tudod, hogy a magasabb hullámszintek adta kontextusba hogyan illeszkedik ez a számozás. Fordulat első hulláma? vagy korrekció impulzív C ága?
Ti. olyan nincs önmagában, hogy 12345abc. Kell legyen elképzelésed a nagyobb - ez esetben legalább az egyéves - hullámképre, ahhoz képest mi lehet a zajló árfolyammozgás.
Picit megvilágítom jobban, miért fontos ez. Felrakok egy frissítést, még mindig a rövid távú long scenariora. Azt látjuk a képemen, hogy a teljes nagyobbik alakzat (a)(b)(c)-nek van számozva és a feltételezett (c) ág épül -> a magasabb hullámkép alapján ez azt jelenti, hogy korrekcióval számolok a többhetes hullámszinteken.
Ha H4-en nézem ugyanezt MACD(24,52,18) momentumképpel, akkor az is látszik, hogy ha az emelkedés 1.153x alatt elhal, bazi nagy bearish slingshot lesz az alakzatból, amely hullámos alapon gyakran kíséri a B vagy 4-ik hullámokat és ez illeszkedik is a nagyobb hullámkép által sugallt fázishoz. Más szavakkal, egyelőre az a fontos, hogy ha elhal az emelkedés 1.12 körül, de várhatóan 1.153 alatt hármas szerkezettel, akkor a jelek alapján az esés folytatására lehet majd számítani.
Rövidebb távon az m15 charton a piros vonalam a rövid távú long határ, a két zöld vonal pedig long belépési szinteket jelöl (stop a piros vonal alatt). Ha innen egyből esne, a piros célzónából újra long setup kialakulására lehet spekizni.
EUR/USD