A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Persze, ez nyilvánvaló, hogy csak ideig-óráig maradhat a 18 % kamat. Bár szerintem még korai lenne csökkenteni. A hozamkörnyezet nem olyan stabil még. Leghamarabb március végén várok csökkentést, addig még erősödhet 370 közelébe.
Én ma zártam 360-nál az usdhuf longot. Vagy ki fog oldalazni vagy letöri a 350-et. Az eurhuf esése sincs kész szerintem. Nálam most előlépett a 368-370 körüli szint (ez a nagy fej-váll célára). De jellemző, hogy túllépi a célzónát, szóval 360-370 között bármi lehet.
Továbbra is az a meglátásom, hogy komoly választó vonalnál vagyunk. A hónapos mozgó átlagok szorítanak lefele minden indexet amerikaban. A VIX is mozgolodik. A hetesen, ha kivesszük az előző heti fekete gyertyát, akkor más az ábra talán. Én nem lépek pozícióba sehol. Egyszerűen nem tudom, hogy mi van. Elteszem a 14-16% közötti kamatot, állampapír, pénzpiaci, bankbetét komboban. A kamatokból veszek devizát, elsősorban Eurót. Nincs jobb ötletem, de szerintem a nagyoknak sincs.
Szerintem a dollár index most már visszanéz 107 ig. Ott eldől. Korai lenne talán, meg ha fölé menne. A hetes nem támogatja. Ugyanakkor, a hosszabb időszakokon jelenleg komoly támogatottsága van. Meglátjuk. A negyed éves behalt kitörésnek néz ki, ha a jövő hónap után a negyed éves gyertya esetleg fekete. Szerintem túl sok változós még az egyenlet.
-Időben lépni kell, ha dollár van a számlán
Egyre több jel utal arra, hogy véget érhet a dollár
hosszú ideje tartó erősödési trendje. Ez enyhíthet egy csomó olyan
nyomást, ami eddig a világgazdaságra nehezedett, aki viszont ebben
tartja megtakarításait, annak lehet, ideje lépnie. https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/dollar-devizak-kamatok-fed-inflacio.767931.html
Nyilván az usdhuf nagy eséséhez nagy emelkedés kell eurusd-ben. Pont valamelyik nap nézegettem a chartját, hogy abban akár egy zászló is elképzelhető 1.20 körüli célárral. Az eurhuf, ha mondjuk 380-400 között mozogna, ez 320-330 dollárárat jelentene. De ez csak egyelőre játék a számokkal. A fő kérdés, hogy nagy dollárerő vagy gyengülés jön.
Bemásolom eurocent véleményét: "Érdekes helyzet van USDHUF árfolyamnál. Jelenleg egy gyengébb támaszszinten várakozik, viszont vannak jelek, mely szerint az esés begyorsulhat. Ha kb 342-335 sávig leesik és egy ideig ott is marad, akkor megnő az esélye, hogy 325 alá fog esni."
Tovább megy a harc. Szerintem a VIX nem ígért semmi jót. Lehet, hogy erősödünk tovább, várjuk meg a havi gyertyát. Kamatokat devizára. Jövő heti aukciók érdekesek lesznek. Kezd szerintem a forró pénz kérdése döntővé vélni. Most a carry a status quo fenntartására játszik inkább szerintem, új pozíciók felvétele már nem biztos ,hogy célja. Azért ezt a kamat szintet tartani sokáig nem lehet, mert mindent megöl.
Igen,beleférhet.Ez egy nagy timeframe, kicsit menj le kisebbre és húzd be a csatornát,látni fogod. Ha 5 hullámos lesz lefelé,akkor is valamikor illene egy 4.et csinálnia.
Kérdés, hogy most miért lett ennyire fontos nekik az árfolyam...mert eljutottak onnan, hogy "nincs árfolyamcélunk" eddig, hogy hetek óta belenyúlnak és mesterségesen támasztják, nehogy elszabaduljon. Tippem: 1. mostanában kell kifizetni a ruszkiknak a halasztott fizetés miatt a legdrágább időszakból származó gázt. 2. Szeretnék beültetni a lakosságot Állampapírba, meg a bankokon keresztül a 18%-ba, aztán mehet fel. 3. A haveroknak csinálnak olcsó vásárt, aztán szintén elengedik felfelé. Minden esetre utálom, hogy ennyire csapongó, kiszámíthatatlan, szeme'tkedő egy banda ez.
Sztem most kb ez a big picture: https://invst.ly/-dk3n Megvannak a trendvonalak hosszú és rövidtávon (370-350), és a lefele jövő októberi nagy csatorna. Én a 370et elérhetőnek tartom,ha a magas támogató kamat megmarad. Ha elkezdik a csökkentésről a kommunikációt,akkor jöhet majd valami nagyobb fel,vagy esetleg a csatorna törésénél,ami oldalazásból is jöhet (ott elfogynak a vevők). Jó hétvégét!
-ING vélemény:- Jöhet még erősödés
Milyen sávban alakulhat a várakozások szerint az előzőek alapján az EUR/HUF keresztárfolyam a következő hetekben? Virovácz Péter (ING): Az ING Bank várakozása szerint
a következő hetek-hónapok egy meglehetősen lassú erősödő trendet hoznak
a forint számára. A külső és belső tényezők kedvező együtt állása révén
akár az euróval szembeni 370-375-ös sáv sem tűnik elérhetetlennek a
második negyedév során. Ezt egy mérsékelt korrekció követheti,
amennyiben az MNB tényleg megkezdi a monetáris politikai fordulatát a
második negyedév folyamán. A két legnagyobb rizikófaktor a globális
kockázatvállalási hajlandóság hirtelen csökkenése és az uniós források
megszerzésére irányuló tárgyalások kútba esése.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!