A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Nálam 382.30 a kulcsszint, afölött töri a rövid eső trendet. Közel vagyunk hozzá, a legjobb esély most van rá. Usdhuf egyelőre kitörésben, de nem akarom elkiabálni.
381,8 ezt figyelem, de lehet, hogy jó volt a megérzés és az apró jelek. Dollár 20 napos felett. Eur/USD a 20 hetes jön fel, ami keresztezte a 50 heteset, ugyanakkor 20 hónapos -szorit lefele mindent. Harc van.
3 hónaposon követi a csatornát tovább lefelé. TA alapján szerintem most ez csak saccolható, mert nem múködik a piac. --> Ha tud érvényesülni akkor gyengülés várható, de hogy ez mikor lezs jó kérdés. A lefelé mozgások nekem túl intenzíveknek és gyorsaknak tűnnek , speka ? MNB ? A gyengülések meg elnyújtottabbak kicsit exponenciális függvényre emlékeztetnek. (lassú indulás , gyorsul , felszúr majd vissza korrigál gyorsan, inkább lejebb.
Párszor megtettem, de erdemi reakcio sosem érkezett. Ment tovabb a nyálverés. Amugy tenyleg kezdem azt gondolni, hogy megafonosok vannak abban a topicban.
Private Banking:- EUR/USD
A dollár kezd csatát nyerni az euróval szemben, hiszen tovább
erősödik a korrekció. Az elemző véleménye szerint: „Az árfolyam még
mindig korrekciós fázisban van, a vékony zöld trendvonal még nem került
elérésre, de egyre közelebb a fontos támasz szint. Egy korrekció az
1,0509 környéki természetes szintnél találkozhat erős támasszal és
egyben vételi hellyel. A vékony zöld trendvonal amíg él, tartós csökkenő trendhez még később kaphatunk jelzéseket.”
Támasznak a 1,0509, míg ellenállásnak a 1,0986-os szinteket nevezte meg az elemző.
Dollar indexet neztem, fel fog menni kb 110ig. Atmeneti dollar erőt várok. De utána ismét dollar gyengules jon, az lesz a C hullam DXYben. Utana pedig mehet tovabb a dollar. Csak vízió, es nem akarok beszallni a masik csoport flame-war csatajaba, de a chartok alapjan a forintnak nehez eve lesz a 2024.
Ideje lenne valamerre kitörni, az se zavarna, ha megy tovább le, csak legyen egy nagyobb mozgás. Ha megy le, usdhuf-ban kiüt nullában a stop és lejjebb tudok majd venni 340 alatt. Ha meg fel, akkor 372 körül zárom a longot.
próbálkozik a dollár 1.06 alá bemenni de nem sikerül, pedig lenne egy iránya 1.04 felé ki tudja pénteken mit rakétáznak az orkok, lehet ott vmi történés!
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!