Hát Viktorka is egyre inkább ezt gondolhatja. A Fidesz hívők pedig teljesen nyilvánvalóan a kedves vezért imádják, így tőlük akár mi is rakétázhatnánk.
oszt végül még tömörebben is összefoglalta:)
"At this point it clearly is the case that under the erratic 32-year-old
Swiss-educated Kim Jong Un, Washington has found the perfect boogie man to
scare South Korea and Japan into embracing Washington’s agenda to maximize
pressure, military as well as economic, against Russia and against China.
"
meg ez:
"China is not the only strategic loser in the latest nuclear tests and
rocket firing provocations of Kim Jong Un. Russia, which has had largely
positive relations with North Korea going back to the Cold War, has undergone a
major loss of influence owing to very tough UN Security Council economic
sanctions passed in March, 2016 in response to Kim’s latest military
provocations"
ez lenne a kulcsgondolata:)
"The one power to gain from Kim
Jong Un’s bellicose actions is the United States as geopolitical hegemon
desiring to turn Japan and especially South Korea against China."
érdekesség:
"...Winston Churchill volt brit miniszterelnök úgy értékelte a háborút, hogy „Korea nem érdekes most. 74 éves koromig még csak nem is hallottam erről az átkozott helyről. A jelentősége abban áll, hogy újra elvezette Amerikát a fegyverkezéshez.”[63] Az Egyesült Államokban a konfliktus végére évi 54 milliárdra nőttek a hadi kiadások, Kaliforniában pedig több százezren dolgoztak a repülőgépiparban és Los Angeles megyében a lakosság 55%-át a repülőgépgyártásban és védelmi szektorban dolgozott.[51] Hasonló nagy arányú költségnövelésre került sor Nagy-Britanniában is, ahol a védelmi kiadások a duplájára nőttek.[64] és következményeként az Egyesült Államok több ponton változtatott addigi politikáján. 1953. október 27-én védelmi szerződést kötöttek Dél-Koreával, ezzel bevonva az országot az amerikai védelmi rendszerbe. A Szovjetunió és Kína 1961. július 8-án és 11-én kötöttek hasonló egyezményeket Észak-Koreával.[7]"
link
Nem véletlen az Észak-Koreai rakéta akciósorozat 2017-es időzítése. Egyszerűn egy csak tesztelik Trumpot. Még Kim Dzsongunnak is volt annyi esze, hogy betalálta a pojácát.
Az itthoni jobbos reakciók sokkal érdekesebbek (vagy inkább nevetségesebbek), akik kapkodják a fejüket a történtekre és egyszerre akarják megvédeni újdonsült kedvencüket, Trumpot, meg a keleti nyitás kampánydumájától, az orbáni oroszimádattól és a komcsi nosztalgiától megszelídített Észak-Korát.
Tessék tippelni, hogy Trump "szétbombázzuk Koreát" nyilatkozata után hány nappal lőnek ki megint egy rakétát a félszigetről.
Szerintem nem lesz háború, csak a határokat feszegeti, ameddig érzi, hogy még vissza tud táncolni.
Észak-Korea